Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Jos on sisäkorkeutta hallissa reilusti, niin laipionrajassa voisi lämmittää haaleaa käsienpesuvettä eristämättömässä säiliössä. Jostain vastusviallisesta lämminvesivaraajasta kun poistaisi eristeet ja ripustaisi mahdollisimman ylös. Vesiyhteet kytkisi normaalisti. Saattais toimia ja ilman ylimääräistä sähkökulua.
    Mustaksi maalatut varaajat kannattaa asentaa laipion ja katon yläpuolelle, niin kesäauringonpaisteella toimii. :)
     
  2. eilhik

    eilhik Double Gearhead

  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Onko kukaan hetkeen valanu lattiaa? Paljon about neliöhinta 80mm kakulle?
    Itellä 40m2 kesän aikana tulee valettavaks. Ei viitti viel betonifirmoja kiusata kun ei nyt ihan heti oo sitä ostamassa.
     
  4. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Täällä pohjanmaan lakeuksilla motti hinta on noin 120 € pumpattuna.
     
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Okei, kiitoksia, osaa vähän laskea alustavaa hintaa. Jonkunmoinen laskelma onkin mutta kaikki esimerkit mitä löysin oli vuosia vuosia vanhoja tietoja.
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Suunnilleen vastaava ala tuli valettua äskettäin. 100mm ja mun mielestä lasku oli alun toista tonnia. En kyl ehkä muista tarkasti, mut katon huomenna laskupinkkaa jos muistan.
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Riippuu ihan paikallisesta betonin hintatasosta ja kuljetusmatkasta, meillä maksoi lattiakura jo 2013 130€/m3 kun kuljetusmatka oli yli 30km.
     
  8. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Lahen eteläosissa asustelen, kyllä tässä on Mukkulassa Rudusta, Orimattilassa Lujabetonia ja mitä vielä.

    Jees kiitoksia.
     
  9. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Hyvä ku muistutit.

    Ei toi lasku ollu ku seitsemän sataa (ihmetyttävän halpaa että onkohan mulla joku toinen lasku jossain). Kuljetuksen osuus n. 150€. Ja kolme kuutiota tolla siis sai.

    Edit: tai no halpaa ja halpaa, mut ku muistin et olis ollu paljon enemmän
     
    Muokattu: 11.3.2016
  10. pantera

    pantera Double Gearhead


    sanattomaks vetää...
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ooooohhh... aaaahhh.. tommottine.. ja täytettynä kiitos. (oletan että jossain tuolla olisi myös työskentely tiloja kuten nosturia jne)
     
  12. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

  13. GBS

    GBS 3rd gear

    Heh. Onneks mulle tulee työ/ harrastetila....
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Hyvä huomata ettei siellä EU:ssa mene aika suinkaan hukkaan. Yhtä hyödyllinen kun ens vuodestako? etiepäi lätkästään vanhoihin tuulenraiskaamiin purulaatikoihinkin g:tä. Saadaanpahan työllistettyä..
     
  15. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Huh huh.. Onneks ei riitä kukkarossa paukut yli 50m2 sähkölämmitteisen autotallinrakentamiseen saati ylläpitoon. Muutenkin sähkölasku satasia/kk.
     
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tammikuussa 500e sähkölasku... :D

    Onneks oma on kellarissa, niin sillon menee samalla energiatodistuksella aikoinaan kun talokin. Eikös nyt syntyvässä tilanteessa pääse ihan "normaalisti" maksamaan esim okt+autotalli yhtälössä kahteen kertaan sen energiatodistustarkastuksen?
     
    yks toine mikko tykkää tästä.
  17. BBC

    BBC Guest

    Tammikuussa 330e sähkölasku. 1928 rak. +100neliön talo ja 2010 valmistunut 65neliön autotalli. Kaikki sähköllä ja tallikin on oikeasti lämmin (16-18ast tms.). Tallissa kunnon eristykset sokkeli-kivijalka, 100mm uretaani, ei tuulensuojalevyjä, 500-600mm puhallusta katolla. Halpaa.

    Helmikuussa 220e,......koko vuosi pyörii 20 000kw kulutuksella ja siinä on kaikki talouden energiakulutus, koneet, laitteet, käyttösähkö, lämpö, 250l poileri,.... ja talo on vanha harva, mutta kuka ny muovipusissa eläisi,...
     
  18. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Joo. Tammi-helmikuu oli tonnin pintaan. :D
     
    Inlinee tykkää tästä.
  19. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Erikoisesti jakaantuu kulutukset verrattuna meille. Nyt just kävin kattoo tän hetkisen kulutustilanteen, niin vuosiennuste keskikulutuksella laskettuna 16000kwh pinnassa, josta se vielä menee tod.näk alittekkin kun ilmat nyt lämpiää. Tässä -49 purulaatikossa sellanen -15 tuntuu mutulla olevan sellanen raja että sähköä alkaa kulumaan ja v*tusti.
    Sillon ku oli -30 pakkaset ni vähän vajaa 30m2 makkarissa +12c vaikka kaks patteria huus yötäpäivää hoosiannaa :D Vaatinee vähän lisäeristystä....

    Tervetuloa kerhoon :D

    Sori ot....
     
  20. rb

    rb Double Gearhead

    Pahoin pelkään ettei toi pelasta.
    Oli se sit nimikkeellä autotalli, harrastetila tai talousrakennus..
     

Kerro tästä muillekin!