Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Ootteko pilarinosturia varten tehneet lämmityskaapelittomat puolen neliön paikat jo kaapeloinnin yhteydessä lattiaan?
     
  2. pontiac60

    pontiac60 Gearhead

    Suosittelen kyllä tekemään. Se on kuitenkin ihan varma että kaapeliin osuu poratessa
     
  3. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    emme. sun on kuitenki pakko nosturia pultatessasi selvittää kablujen kulkureitit. kura siirtelee niitä helposti +-20 cm.
     
  4. qaw

    qaw 2nd gear

    Kyllä meillä jätettiin 70x70cm läntit kaapeloimatta. Miten ne kaapelit siirtyy jos ne on kiinnitetty raudoitusverkkoon?
     
  5. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Riippuu miten tiuhaan on kaapelit kiinnitetty verkkoon kiinni. Harvakseltaan kiinnitetyt kaapelit/putket vaihtaa kyllä paikkaa, kun sivusta vauhdilla laskee kuraa niskaan.
     
  6. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Nippusiteillä oon ite tehnyt puolen metrin välein kiinni ja kurvit tiheämpään.
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Sähkömiehet yleensä säästelee nippusiteitä tossa kohtaa.Ja sitten valaessa johdot solmussa...
     
  8. 42olds

    42olds 2nd gear

    Hallin katossa näytti olevan muutama loisteputki tällä hetkellä., keskellä kattoa.

    Olisiko mitään järkeä laittaa tuommoisia rakennusvalaisimia vaikka 3m korkeuteen seinälle?
    Jos ne laittaisi vielä liiketunnistimella, niin olisi "kulkuvalotkin" samassa.
    [​IMG]
    Laittaisi noita vaikka 2m välein näyttämään kumpaankin suuntaan, niin riittäisikö valo?

    Olisi vähän budjettiratkaisu, mutta riittäisikö valaistukseksi? Luulisi noilla saavan ainakin paremman "pistevalon"?

    E: Ovat Biltemassa niin hyvässä alennuksessa, että useamman kymmentä voisi kylvää ympäri hallia. Tietenkin pistokkeitakin pitäisi sitten sähkärin jonkun verran vedellä.
     
  9. jenkula

    jenkula Gearhead

    Noita kun laitat reilusti niin lämmitys samalla hoidettu.Käy väliaikaseksi ratkasuksi.
     
  10. TheVille

    TheVille 1st gear

    Tulee kalliimpi ratkaisu sitten kun vaihtelet noita putkia niistä. Pistä suosilla led-versiot, ni ainakin näkee ja sähköäkin säästyy melkoisesti :)
     
  11. 42olds

    42olds 2nd gear

    2 euroa maksaa putki ja 1,75 euroa maksaa valo. Jos 50w led-valo maksaa vaikka 50 euroa (vai löytyykö halvemmalla?), niin kyllähän noita putkia niihin vaihtelee aika paljon. Sähköään nuo ledit kyllä vähemmän veisi.
    Meinasin liiketunnistimella laittaa nuo niin, että vain osa palaa kerralla. Loppujen lopuksi vain sen puolen seinän valojen pitää palaa, kummalla puolella hommia tekee.

    Jos noilla laittaisi valot, niin alle 150 eurolla saisi ne hommattua. Mutta tosiaan saisiko noilla hyvät valot vai kannattaako se vain kerralla sijoittaa loisteputkiin?
     
  12. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Halogeeni valo on turhan kirkas ja jättää häiritseviä varjoja, tää on tietysti vain minun mielipide. Kannattaa laittaa ledit, niin ei tarvi säästellä valotehossa, säästyy sähköä ja maailma pelastuu...:)
     
  13. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    29e näytti Motonetissä olevan tollanen Led-työvalo liiketunnistemella.
     
  14. 42olds

    42olds 2nd gear

    Olin siinä uskossa, että led-valoissa tarvitsisi olla vähintään se 50w tehoa, että näkisi jotain. Mutta tämän kuvan mukaan jo 30w lampullakin pärjää.
    [​IMG]
     
  15. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mulla oli pihavaloina puuilon 10w ledilätkiä kolme niin että kaksi oli samassa nipussa ja yksi erillään. ( https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10073626 ).
    Ne on vähän semmosia että valoa on mutta mitään ei näe tehdä. Vähän niinkuin kulkuvalot. Sitten hankein Electrogearin 50w ledilätkän ja se on sen verran hyvä yksinään että 10w ledit jouti seinälle killumaan ja piha valaistuu tuolla yhdellä.
    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10110893
    Mitä tulee halogeniraksalamppujen käyttöön, juu, hyvä värilämpötila ja kirkas valo mutta jos 500w lamppujakin polttaa muutaman tunnin niin lamppu on tulikuuma. Lämpöä tulee niin perkuleesti.
     
    Muokattu: 4.2.2017
  16. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Kyllä noi halogeeni valot on huono sijoitus mielestäni. Sen vähän mitä on itselläni ollut niin eivät kauaa kestänyt liiketunnistimella. Eihän vastaavat ledi laput ole nykyään paljon kalliimpia.
     
  17. jenkula

    jenkula Gearhead

    Kuten kirjotin,niin väliaikasena menis,mutta miksi et laita loisteputkia?
     
  18. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mulla on 8x10 pressuhallissa katossa n4,5m korkeudessa 8 kpl 10w halpisledilamppuja. Antavat ihan kohtuullisen yleisvalaistuksen. Halogeeneja en laittas enää minnekkään
     
  19. pantera

    pantera Double Gearhead

    On tota romua taas kertyny niin paljon että lisä säilytystilan hankkiminen on pyöriny mielessä ja tarkotus olis korvata toi edellisessä viestissä mainittu 8x10 pressuhalli . Onko joku rakentanu konesuojia tms kylmää varastoo .. noita maatila konehallipaketteja oon kattellu, joku 12x24-30 m olis aika bueno
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mun auto talvehtii semmoisessa Weckmanin teräsrunkoisessa peltivuoratussa konesuojassa. Korkeutta sen verran että Åkermanin telakone menee ovesta heittämällä sisään. Pulttiliitoksin tehty rakennus. Kondenssia katossa jonkin verran talvisin kun aluskate on jotain kovalevyä joka on repsahtanut ja kelit nyt sahaa nollan tuntumassa. Aika nopeasti tuommonen nousee kunhan perustus ja lattiavalu ja sokkeli on saatu valmiiksi. Teräsrakenteelle on tietenkin hintansa.
     

Kerro tästä muillekin!