Autoväärennöksiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bandicoot, 1.3.2008.

  1. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

  2. FA18

    FA18 3rd gear

    Pitäisköhän italian poliisille ilmoittaa tuosta:

    http://www.nettiauto.com/1537550

    Taitaa siellä italiassa olla tuo niin pyhä asia, että häkki heilahtaa kopioijille, vaikka rikosta ei ole tapahtunutkaan :eek:
     
  3. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Näyttää aika hyvintehdyltä peliltä.Itse en aidosta erottas millään jos esiteltäs.Tuosta saapi joku sopuhintaan italiassa valmistetun urheanauton!
     
  4. Lutra

    Lutra 1st gear

    Onko tuo niitä italiassa tehtyjä 'piraatteja' vai suomiauto kuplan tai taunuksen päälle tehty?

    Jos italianpiraatti niin kuinka kilpiin suomessa??
     
  5. FA18

    FA18 3rd gear

    Eiköhän nuo ole pontiac fieroja. Jenkeistä lienee saanut korisarjoja noihin ja ihan laillinen peli varmaan on. Italian poliisi voisi mennä vaikka jenkkeihin ihmettelemään A/B Fordeja tai AC Cobria ym. Kaikki ei olekaan aitoja :rotfl:
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Joo aika älyllisesti rajoitteinen pitää olla, että ostaa kuvien mukaan Fieron tai Toyota MR2:sen korisarjalla "Ferrarina"ainakin Italiassa! Täällä tuollainen meikattu Fiero voisi upota johonkin urpoon, joka on ajanut ladalla siihen saakka. Varsinkin se kuvassa vilahtanut MR2.. ostaja on ilmeisesti ollut sokea?
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^^Eikös siinä nimenomaan sanottu, että ostajat ovat olleet tietoisia autojensa alkuperästä. Täytyy vissiin olla Italiassa erilainen lainsäädäntö kuin Suomessa, tai muuten en kyllä ymmärrä missä tuossa se rikos on.
     
  8. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Fiero pohjaisena on hiukan varmempaa ja halvempaa ylläpitää kuin aitona.


    http://www.ucclermont.edu/~kelleybe/
    Myös 365 Daytona Spyder on ollut suosittu replicointi kohde ja ajelihan tuollaisella Corvette pohjaisella jopa Crockett Miami Vice sarjassa
    [​IMG]
     
  9. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Hienon näköinen peli tuo suomikilpinen ainakin minusta on. Kelpais kyllä mulle ja varmasti monelle muullekin. Kun Italiassa tuo Ferrari taitaa olla pyhimyksen maineessa, taitaa nuo replicat viiltää kansakunnan sielua aika syvältä. :lol:

    OT:

    Mulla oli itellä 90-luvun alun syvimmän laman aikaan Porsaan 935 turbo replica (Euralainen volkkari), jota ei kyllä maalikko erottanut aidosta edes käyntiäänistä, niin hyvin ja huolella se oli jo mulle tullessaan tehty ja jatkoinkin sen jalostusta vielä uudenmallin etupuskurilla ja moottorin rajuhkolla viilaamisella. Väri muuten oli Ferrarin Rubino Rosso...

    Kulki noin 800 kiloisena viilatulla boxerilla ja trimmatulla matalalla lasketulla sekä levitetyllä alustalla aivan riittävän kovaa ja meni mutkat lujaa ja sivistyneesti.

    Jokainen voi kuvitella mielssään sitä vihan ja kateuden määrää lähipiirissä, minkä se silloin aiheutti, kun koko kansakunta rypi veloissaan. Asiaa ei varmaankaan auttanut takalasissa ollut suuri Lapuan Liikkeen vaakunatarra, jonka sain työkaverilta...

    Mutta toisaalta silloin tuolla tiellä törmäsin sellaisiin ihmeisiin kohteliaisine väistämisineen ja tienantamisineen ja täytyy myöntää, että sellaisia kohteliaisuustemppuja ole tullut juurikaan nähtyä yli 15 vuoteen.

    Suurimmat ongelmat ja vaikerrukset olivat kas kummaa niillä, joille suoraan sanoin auton olevan volkkarista tehty. Yksi tuttu ehdotti jopa, että perään on ehdottomasti laitettava volkkarin merkki, jotta kukaan ei erehdy ja siten pahoita mieltään. :rotfl:

    Mutta pääasia, että itsellä oli älyttömän kivaa ja auton myin lopulta velipojalle, joka sekin ajeli sillä muutaman kesän.

    Viimeksi kun sen näin ajovalot oli muokattu perus sammakko-911 turbon näköiseksi. Missä lie nykyään, rekkari oli OFG-jotain.
     
  10. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Toi Ferrari-replica on kyllä siis hienon näköinen peli, että kyllähän tolla ajelis! 8) Ja oikein mielelläänkin vielä.
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Eiköhän kyse oo samasta asiasta kuin muissakin piraattituotteissa. Ostetaanhan piraattiäänitteitä ja -vaatteitakin tietäen, ettei ne oo aitoja. Rikoksen uhri lienee Fiiattitehdas, tai kenellä nyt onkaan oikeudet Ferrari-tavaramerkkiin.
     
  12. B 50

    B 50 Gearhead

    Muistaakseni se on niin, että Italiassa ei saa ajoneuvoja rakennella.
     
  13. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Tutulla on `76 Corvette 350 ja 4v. manuaali,ainut vain että otteessa lukee Chevelle...
    Eräs itsekkin corren omistanut kurkkasi alle ja sanoi että "hyvin pidetty" mutta ei sitten sanonut mitään jäykästä taka-akselista :odroll:

    Eihän se rikos ole tehdä replicoita jos vaan ostajaa ei jymäytetä.
     
  14. Adventurer

    Adventurer Gearhead

  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eli jos ostan kv-auton, niin syyllistynkö rikokseen? Vai vasta jos teen korinvaihdon. Mielenkiinnolla seuraan, jos näitä "rikoksia" aletaan Suomessakin ruotimaan, veikkaan nimittäin, että niitä on jonkin verran enemmän kuin tuolla saapasmaassa. Onneksi ei ole itse tullut moisiin sekaannuttua.
     
  16. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Tavaramerkki rikoshan lienee kyseessä. Ei silti tarvitse olla peloissaan. Jos teet itsellesi kellon, laukun, hatun, auton... ja liimat sen kylkeen Cucci, Ferrari...mitä niitä onkaan, niin et syyllisty mihinkään. Voit myös kopioida musiikki esityksiä, elokuvia..melkein mitä hyvänsä omaan käyttöösi.

    Mutta jos perustat firman ja alat valmistamaan tuotteita joissa on jonkun muun rekisteröity tavaramerkki niin silloin syyllistyt rikokseen.
    En tiedä ovatko nuo muutamat USA:ssa Lamborgini replikoita valmistavat pajat ostaneet käyttöoikeuden nimen käyttöön, tuskin.
    Replikoitahan sinänsä saa tehdä tehdasmaisesti kunhan ei laita niihin muiden tavaramerkkiä.
    Toisaalta nämä eivät ole missään maassa suoraan yleisen syyttäjän asioita. Italiassa Ferrari varmaan tarkemmin penää tavaramerkkinsä suhteen, koska onhan heillä kaikkea muutakin krääsää joka on multi miljoona business.
     
  17. Rosvo

    Rosvo 1st gear

    Tässä on Ferrari ja Peugeot nenät vastakkain.
     
  18. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Hitto jos olisin rikas ja häikäilemätön, tekisin Taunus-replican AC Cobran rungolle.

    Olisi ainakin ainutlaatuista ja saisi kerrankin mässäillä lauseella: "Mitä se muille kuuluu mitä romuilleni teen."
     
  19. harry

    harry Gearhead

    no nyt on sellainen aihe että moppe miehet eivät hirveesti uskalla ottaa kantaa. eikö liene suomessa 50% cudista, chargerista ja challengerista oikeisti belvedere tai coronet.
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Toi oli aika piikki, mutta taitaa silti pitää jopa paikkansa. :poff:
     

Kerro tästä muillekin!