Autoveroilmoitus kokemuksia / vinkkejä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mike-79, 10.9.2009.

  1. mike-79

    mike-79 1st gear

    Pitäis tehdä nyt se autoveroilmotus kunhan saa auton ensin tullista ulos, todennäkösesti menee siihen Marvon vai mikä nyt oli, arvioitavaksi, eli perustavat sitten päätöksensä johonkin esim. nettiauton pariin hintahavaintoon?

    Kysymys kuuluu, voiko jotenkin jo etukäteen vaikuttaa / kertoa oman arvion auton rahallisesta arvosta ennen kuin päätös tehdään? Kun nettiautossa on pari melkein sopivaa vastaavaa autoa, jotka on pyörinyt siellä varmaan 0,5-1 vuotta, yks auto kiertänyt jo kolme eri autoliikettä ja hinta selkeesti liian korkea.

    Ja tästä yksittäisestä esimerkistä jos lasketaan mun auton vero, niin sitten pitää maksaa ja valittaa ja saada sitten vuosien päästä ehkä jotain takaisin?

    Eli voiko / kannattaako johonkin laittaa oma arvio auton arvosta tohon lomakkeeseen?

    Auto siis vm. 96 ja hintaluokka nettiautossa n. 4000-10000, haarukan alapäässä 5v vanhempia ja yläpäässä pari samaa vuosimallia olevaa autoa minusta ylihintaista peliä.
     
  2. Tekaset nettiautoon muutamat tunnukset jollain ihme nimillä, keräilet kuvat vaikka jostain blocketista.se :stä tai mobile.de :stä ja laitat niin alhaiset hintapyynnöt, kuin kehtaat (Voit vaikka ihan huvikseen vaikka laskeskella, kuin paljon haluat veroja maksaa). En ole itse tätä tehnyt (vielä), mutta tiedän tapauksen että tällä tavalla on saatu määriteltyä verot todella pieneksi. Tulli hattutemppuilee, niin miksei vastapuolikin saisi vetää jotain hatusta?

    Tämän hetkinen autovero määrittely on suurta kusetusta, joka ei oikeastaan perustu mihinkään todelliseen. Olen itsekin huomannut että nettiautossa on samat autot kuukausi kaupalla myymättä ja hinta ei laske, mutta tullihan tätä ei tietenkään ota huomioon. Ja tämähän tietenkin ainakin meikäläistä vituttaa. :mad:
     
  3. mike-79

    mike-79 1st gear

    Joo onhan noita kuultu, jotkut aika törkeitäkin...ja eikös joku ollu saanu veropäätöksen perustuen juuri siihen oman autonsa myynti-ilmoon?...

    Siis mulle käy ihan hyvin jos vero laskettais vaikka 6000 mukaa miinus alennukset, mutta jos vero vetästään noiden parin liikkeen epärealistisista pyynneistä niin sitten alkaa vituttamaan...Siis kun usein autoja on myynnissä vaikka oikeata halua myydä ei ole, vaimo on käskenyt myydä ja ukko myy mutta kukaan ei osta, kun hinta on pilvissä = ukkeli saa pitää lelunsa... Ei siinä mitään mutta kun se vaikuttaa näihin veropäätöksiin aika helvetisti...
     
  4. Kaikkein törkeintä tässä on se että länsimaisessa oikeusvaltiossa tällainen on sallittua ja vieläpä valtion taholta. Ja vieläpä siten ettei mikään valvova viranomainen puutu tähän erittäin räikeään epäkohtaan. Mutta tällainen arvonta automaatti johtaa väistämättä jossain vaiheessa tutkintaan EU:n toimesta ja näkisin kyllä että Suomen valtio joutuu palauttamaan kaikki perimänsä autoverot, koska tavaran olisi pitänyt saada liikkua vapaasti jo EU:hun liittymisestä lähtien.
     
  5. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    tyhmää on myös se, että tulli pystyy rajaa valitusaikojen osalta asioita vanhentuneiksi, eli pitäkää päätöksenne valitusajat voimassa- valitus sisään aina ennen päätösten vanhentumista, niin saatte tulevatkin palautukset päätöksistä!
    omalla kohdalla tulli oli listannut 3 esimerkkiautoa, joihin arvonmääritys perustui. ihan selkeää sinänsä, en tosin tiedä olivatko oikeita ilmoituksia, näyttivät ainakin ihan vakuuttavilta- halvempiakin oli myynnissä samaan aikaan....

    -yleisesti autoasi verrataan VANHEMPIIN, vähemmän ajettuihin tai samanikäisiin. älä ilmoita tullausilmoituksessa mitään erikoista söpötystä, rastitat vain kyseiselle autolle tyypilliset varusteet (ainakin ne jotka halvimmassakin versiossa on vakiona!) niin ei herätä epäilyksiä etkä joudu menemään esittelemään autoasi. autoahan ei kannata edes pestä siinä päätöksen odotteluajalla jos joutuukin sen viemään näytettäväksi.
     
  6. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Tullin sivu on MAHTI ja löytyy osoitteesta
    http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/aut ... /index.jsp

    Muista valittaa, jopa siirtokilvistä. Sinnepä hukkuvat omaan paskaansa jonka ovat itselleen kaivaneet noilla perseilyillään.

    Oma viimeisin tuontiauto oli juuri näitä tullin aivopierujen tuotoksia Nettiautosta ilmeisesti. Tullin arvio yleisestä pyyntihinnasta 4123€, pyysin 3600e, sain 3300e. Katsoin niin olihan ne viiden viimeisen auton keskihinta tuota luokkaa jota tulli väitti, alhaisempien ollessa noin 1800e paikkeilla.
    Veroa tuli kyseiseen autoon reilu 700e

    Haistakoon paska koko laitos :wc:

    No, torstaina taas hakemaan uutta :D
     
  7. virta

    virta Gearhead

    Muista valittaa, jopa siirtokilvistä. Sinnepä hukkuvat omaan paskaansa jonka ovat itselleen kaivaneet noilla perseilyillään.

    Juu näin on ,älä valittamatta jätä!Huhut tosiaan kertovat että jopa rahat siirtokilvistä voi saada takaisin.
     
  8. gremlin

    gremlin Gearhead

    Ai saan takassen 15e mita ne maksaa? Vai oliks se 10e :odroll: VAU :rotfl:

    Mutta siina verotus lapussa kysytaan mittarilukemaa/ajoKILOMETREJA, muista laittaa siihen huomautus etta ne on MAILEJA, siis jos on.

    Hauskaa kun noita vehkeita on laahannu niin ne ei ikina sano mitaan jos on vahan ajettu vehje, mutta jos on paljon ajettu niin heti tulee huomautus kun laitat rastin ruutuun etta ''todellinen ajomaara''. Ja kasketaan laittaa rasti ruutuun etta ''mittarilukema''
    Viimeisimpana kokemuksena moisesta toiminnasta kun tuli -90 mallinen pyora milla oli paastetty 110t mailia, niin heti toi ohjeistus etta se on mittarilukema. Eika mitaan vaikutusta etta arvon tullirouvalle huomautettiin etta pyora on alkuperaiselta omistajalta suoraan ostettu.
    Joo, mutta siita pitaa sitten olla virallinen todistus etta toi lukemat pitaa paikkansa. MITVIT, mika virallinen todistus? Ei han tieda mutta se ei riita etta myyja sanoi niin! :soosoo:

    Tulli, Kela ja AKE on kaikki samanlaisia instansseja, niilla ei ole mitaan vastuuta siita mita ne tekee eika myoskaan siita mita ne paastelevat suustansa :wc:
     
  9. mike-79

    mike-79 1st gear

    Pyysit 3600e? missä vaiheessa tässä prosessissa voi oman arvion hinnasta ilmaista? Huomenna pitäis lappu jättää ja olis kiva tietää miten vois siihen hintaan saada omat näppinsä mukaan...
     
  10. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    jep...
    Just näiden tekaistujen ilmoitusten takia en saanut oikeutettua valitusta läpi. Ei siel o tyhmiä ihmisiä.. Mä sain maksaa muiden huijauksista. Eivät pitäneet nettiauton ilmoituksia luotettavina, vaik ne oli oikeita ilmoituksia.

    "valittakaa kaikesta turhasta"
    Ja sit ei valiteta että kestää!!

    Aika oikees ollu mun päätökset. Tietysti jos joppaisin ammatikseni näitä nin vois valittaa ettei voiton maksimointi onnistu, tai et on tulli tehtyä vika ostos.onn
     
  11. virta

    virta Gearhead

    Pyysit 3600e? missä vaiheessa tässä prosessissa voi oman arvion hinnasta ilmaista? Huomenna pitäis lappu jättää ja olis kiva tietää miten vois siihen hintaan saada omat näppinsä mukaan...[/quote]


    Tässä vaiheessa et voi paljoa tehdä,eivät ne siellä tullissa ole kovin innokkaita kuuntelemaan omistajan omia hintanäkemyksiä ne kun tuppaavat olemaan alaknttiin :D :)

    Sitten kun saat autoveropäätöksen laita se visusti talteen ja lue valitusohjeet sen takaa.
     
  12. mike-79

    mike-79 1st gear

    Joo, laitetaan veroruletti pyörimään ja katotaan miten käy ja valitetaan sitten jo on verot persiilleen...
     
  13. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Ihan arpapeliä tuntuu olevan verotusarvon määritteleminen. Jouduin maksamaan 20% enemmän veroja kuin toinen kaveri reilun vuoden uudemmasta ja 19 000 vähemmän ajetusta, muuten täysin samanlaisesta kinneristä.

    Tein oikaisupyynnön ja odottelin sitten vastausta vajaat kolme vuotta ja kuinkas ollakaan, mitään syytä verotusarvon pudottamiselle ei löytynyt.

    Kirjottelin sitten tullihallituksen ylitarkastajalle sähköpostia ja vastaus tuli, että verotusarvot kyllä heittää niin paljon, että asiaa pitää tutkia lisää. ...Saas nähä, tuleeko sieltä koskaan enää mitään uutta vastausta. Tuskin.
     
  14. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    ja kannattaa aina ilmoittaa maksimikilometrit mitä sen vuotiselle autolle voi laittaa,
    löytyy myös tullin sivuilta , autojen ja mpeiden vuotuiset keskimääräiset ajo kilometrit!
     
  15. virta

    virta Gearhead

    No vaikka samaa valitusta eteenpäin, ensin HO:hon ja sitten vielä KHO:hon,tuossa on riittävät perusteete mitä mainitsit.Nuohan valitusmahdollisuudet on verovelvolliselle ilmaisia.Mukaan voit vielä liittää vaatimuksen oikeudenmukaisesta 9% korosta palautettavlle summalle,kuluja esim 10 tunnin työstä vaikka 15e/h ja maksut tarakilvistä.

    Ei ainakaan kannata jäädä odottelemaan ettei verotus "vanhenee" ja menetät valitusoikeutesi.
     
  16. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    aivan, pointti on se että pitää valitusajan voimassa- jotta mahdolliset MUIDEN valitusten häviämiset eu-tuomioistuimissa koskevat myös sinun autosi tapausta!
    Esim. alvi-päätöksestä sai palautusta kaveri, joka toi auton maahan vuonna 2000 (EU päätös tuli 03/2009).
     
  17. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Tuntuu olevan porukalla rahaa päällä kun on varaa heitellä 60-100 mummoa tosta vaan menemään :lol:

    Suomi sai asiassa EY-T-tuomion (C-54/05), jonka mukaan siirtokilpiä ei tarvitse hankkia, mikäli ajoneuvossa on voimassa olevat rekisterikilvet ja vakuutus.
    Lähde: http://www.lakiwiki.fi/Autoverolaki

    Eilen kävin ilmoittamassa Viron tuonnin ja tullimies tiskin takana kertoi että virolaisilla kilvillä voi ajaa jos ovat voimassa ja autossa vakuutus.
    Katsastuksen sanoi että voi hoitaa autoveropäätöksen maksunkin jälkeen. Tämä siis koskee ETA alueen tuonteja.

    Kylläpä vitutti kantaa 17€ lompsassa turhaan minkä toi on ennen maksanut :lol:
     
  18. Porsas

    Porsas 3rd gear

    93 mallisen Ram van autoveroilmoituksesta kysymys => pitääkö ilmoittaa CO2 päästöt vai paiskaavatko verot painon mukaan vai miten se meni ?
    wikipediasta ei ainakaan löydy 318 cid koneen päästöjä.

    entäs 50 luvun autot => lienee riittävää että raahaa auton katsastuskonttorille kun alvit yms maksettu maahantuonnin yhteydessä eikä => vai pitääkö siitäkin tehdä autoveroilmoitus ?
     
  19. mike-79

    mike-79 1st gear

    Jos oikein olen asian ymmärtänyt niin niitä CO2 tietoja ei ole saatavissa kuin e-tyyppihyväksytyissä, olikos se 2001->? Jos Ramia rekataan pakuksi niin painon mukaan menee tän uuden systeemin mukaan. CO2-tietoja ei testata vissiin kuin just tota tyyppihyväksyntää varten. Vastaavuuslapuissakaan ei sitä tietoa ole, on pelkästään euro1-> luokitus millä ei taas Co2 kanssa ole mitään tekemistä.

    Ja eikös noi 50-luvun vehkeet mene nykyään saman systeemin mukaan, eli muutamia kymppejä sitten maksetaan veroja.
     
  20. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Joo, missään nimessä ei kannata jäädä odottelemaan vaan valitus kannattaa jättää. Itse olen jättänyt useamman valituksen ja hyvän tuntipalkan niille olen saanut. Valitusaika on 3 vuotta ja jos se on ylittynyt niin valitusaikaa jää 60 päivää viimeisimmästä päätöksestä (siis sen 3 vuoden jälkeen). KHO:eek:n voi valittaa 5 vuoden aikana. Muistakaa siis valittaa. :D
     

Kerro tästä muillekin!