Autoverosta eroon 300 eurolla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 24.2.2013.

  1. ohc205

    ohc205 1st gear

  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    ?? Kyllä tuo malli minulle kelpaisi.
     
  3. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Minkä takia se saunan taakse pitäis viedä :eek: ,vai meinasikko tarjota ryypyn eukolta piilossa...?
     
  4. ktech

    ktech 3rd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    joo mutta pienituloisia toi veromalli rankaisis aika paljon. ja oliko toi 300 euroa ajateltu kerättäväksi henkilöä vai autoa kohden? onhan mullakin, tai siis tässä taloudessa, kaksi käyttökinneriä tällä hetkellä ajossa ja tuntuis aika kohtuuttomalta noista maksaa 600 euroa vuodessa pelkkiä käyttömaksuja.

    itse en uutta, tai edes uudenkarheaa autoa tarvitse, joten ei mun myöskään tartte tukea jonkun toisen auton ostamisia sillä että hankinnan verotus siirrettäis kokonaan käytön verotukseen.
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Noi autoveron korvaamiset käyttömaksulla pitäisi toteuttaa siten, että autot joista aikoinaan on maksettu täysi autovero eivät enää saisi lisärasitetta riesakseen.
     
  6. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Itseasiassa tuo ukkohan puhuu ihan järkeviä.Kyllä tuo "väliaikainen" autovero saisi jo hiljalleen hävitä.Rahanahan tuo nyt ei mikään mahdoton olisi kellekkään.Saahan sen vaikka neljään osaan hajauttaa.Itseä kyllä kiinnostaisi käyttikseksi jokin hieman uudempi ja jopa vähemmmän kuluttava... Mulla kun tuo harrasteauto on erikseen.
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Niin että nyt, kun jotkut maksavat muutamankin vuoden ikäisistä autoistaan korjauskuluja reppukaupalla rahaa vuosittain, pitäisikin kaikkien maksaa satoja euroja vuodessa lisää, että ne, joilla on siihen varaa, saisivat uuden auton halvemmalla? (Mieluiten vielä Laakkoselta?) Ei kyllä auta yhtään niitä, jotka olosuhteiden pakosta ajavat vanhoilla ritsoilla ja tämän mallin mukaan se entisestään kallistuisi. Autovero on jo monta kertaa siirretty vuosittaisiin maksuihin erilaisilla nimillä, itse autovero on vain unohdettu poistaa.
     
  8. ktech

    ktech 3rd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    on mullakin "harraste" erikseen, mutta käyttöautoina pidän silti halpoja p*skoja koska mieluummin sijoitan nekin rahat johonkin muuhun, vaikka talon ylläpitoon. vanhalla "romulla" pärjää ihan yhtä hyvin kuin uudella, se on vaan asenteesta kiinni.
     
  9. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Aivan samaa mieltä.
     
  10. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Samalla mennään eiköhän kaikki "uudet" verotus/rahastusmuodot vain tahdo siltä autoilijalta lypsää sitä euromäärää enempi yhteiseen hyvään.
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    No nyt se joku toinen tukee meidän ajamista noilla vanhoilla risukasoilla maksamalla niistä helvetilliset autoverot uutena. Ei sekään ole kyllä minusta se järkitie tässä asiassa. Tämän päivän verotus on vielä pahempi jenkkiautoille kuin aiemmin.
     
  12. GULF

    GULF Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Olis kiva sitten tietää sisäpiiritietona etukäteen koska omien pakollisten kahden käyttöauton arvo laskee puoleen ja käyttömaksu nousee 800-1100 ja 500-800 euroon. Kerkeis myydä ja hakea uudet samanlaiset samalla rahalla vaikka sitten Laakkoselta:)

    Harraste autojani tämä ei häirittis koska en kerkee kuudella autolla
    muutenkaan samaan aikaan ajamaan eli ei ole järkeä pitää kaikkia liikenteessä samaan aikaan. Sitäpaitti pärrällä ajaa kesällä jo halvemmalla ku uudenkarhialla käyttö volvolla...
     
  13. ido59

    ido59 Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Kun poliitikko tai liike-elämän edustaja avaa suunsa, on aina kyse oman tai oman eturyhmän etujen ajamisesta.

    Yli-Salomäki merkittävänä uusien autojen myyjänä näkee, että tässä olisi mahdollisuus parempaan tulokseen uusia myymällä kuin nyt vanhoja korjaamalla. Autoliikkeen johtajan ura on sangen lyhyt, mikäli hän on ensisijaisesti huolissaan asiakkaansa edusta.
     
  14. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Sinänsä ihan fiksuja toi kaveri puhuu. Tosiasia on, että jos ei uudet mee kaupaks, niin ei siellä merkkiliikkeen korjaamollakaan mitään ruuhkaa ole. Ei ne asiakkaat sitä keskimäärin 13 vuotta vanhaa autoaan merkkikorjaamolla huollata. Öljyt vaihdatetaan paikallisessa Matin mutterissa ja rautasahassa ja se oikea huolto jätetään teettämättä. Jos ei rahaa oo uuteen autoon, niin ei sitä ole sen vanhan huoltamiseenkaan. Näin se vaan menee. Uusien autojen hinta pitäis saada putoamaan sellaiselle tasolle, että ihmisillä olis niihin taas nyky tulo/meno tasolla varaa.

    Kyllä mulle 40km yhdensuuntaista päivittäistä duunimatkaa ajavalle kelpais uudenkarhea herkuilla varustettu kulkupeli joka veis 5 litraa satasella. Nyky hinnoittelulla mun vaatimukset täyttävä kulkupeli maksaa hiukan käytettynä vähintään 20 tonnia kun taas tällä hetkellä alla olevasta vanhemmasta samat vaatimukset täyttävästä (tilaa, ilmastointi, automaatti, helppo huoltaa, min. 150hv tehoja) ajopelistä maksoin vajaat pari tonnia. Sillä 18 tonnin erotuksella ostaa jonkun litran menovettä ja korjaakin tuota nykyistä jonkun matkaa.
     
  15. ministeri

    ministeri 3rd gear

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    ite en ostas edes uutta autoa vaikka joskus sattus rahaa olemaan jatkuvaan ovat rikki ja huollot maksaa ihan perkeleesti. Jotain lehteä luin niin siinä olla mainos että huollotkin sai osamaksulla.
    Nykyyän voipi sannoo että auto on pankin sekä huollot. jos uus auto pitäs jostain syystä laittaa niin kyllä sen ottasin leasinginä.
     
  16. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Tuo 300 tai mitä nyt sitten loppujen lopuksi olisikaan, on tietenkin vain lähtötaso. Vai onko joku autoiluvero olemassa, jota ei aina sillointällöin olisi muistettu korotella? En alkuunkaan usko, että vero jäisi koskemattomana tuolle tasolle.

    Mitäs seuraavaksi, vanhoille taloille kunnon verot, että saadaan lisää myyntiä eikun siis rakennuskanta uusittua?

    Hyviä puheita tuollaiset, varmaan edistää kummasti uusien autojen kauppaa nyt. :rotfl: Ja jos huomenna tulee tieto, että kuuden vuoden päästä on autovero poissa, niin varmaan sekin houkuttaa nyt äkkiä autokaupoille, kun niitä vielä saa vanhoilla veroilla. :poff:
     
  17. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    4 vuotta sitten maksoin 127, sitten 315 ja nyt 366 euroa. Eli olen oman osani mielestäni tehnyt. Joten kyllä tuo typerä vero joutaa hevon v***uun koska sen hyötysuhde on niin huono ja se "työllistää" tuhansia turhia virkamiehiä joille maksetaan isoa palkkaa verorahoista. Paljonko valtio nettoaa 70 vuotta vanhan auton alle euron autoverosta? Tai nolla yksilöä myydystä AMG-mersusta josta olisi ilman autoveroa saanut 30 tonnia alvia kun joku olisi ehkä yhden ostanut? Alvitappiot syövät melkein koko autoveron tuoton.
     
  18. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  19. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Re: Ton ukon vois viedä saunan taakse

    Huomatkaa nyt sitten kaikki kirjoittelijat mm. Thilter autoveron ja ajoneuvoveron ero. Autovero maksetaan autosta valtiolle kun se otetaan ensimmäisen kerran käyttöön. Ajoneuvovero maksetaan jokasesta vehkeestä joka vuosi.
    Mun mielestä autovero ja ajoneuvovero pitäisi kerätä vain uusista autoista.
    Syy 1: Suomessa ei ole autoteollisuutta (erikoisurheiluautoja en laske ja kuorma-autoista ei muutenkaan makseta autoveroa)
    Syy2: Kestämätöntä kehitystä on jatkuvasti ostaa uusia kulutushyödykkeitä
    Syy3: Rahat jäävät Suomeen, jos ajellaan vanhoilla autoilla joita siis joutuu tietenkin kunnostamaan. Vanhan auton kunnostaminen vuodeksi ajoon maksaa mun mielestä vähemmän kun uuden auton vuosihuollot.
    Syy 4: Erityisesti uudet dieselautot ovat ihmiselle haitallisempia kun vanhemmat. Hiukkaspäästöjä tulee saman verran kun vanhemmistakin, hiukkaset on vaan pilkottu niin pieniksi ettei mittari näe niitä, mutta ihmisen verenkiertoon ne menevät suoraan. Tämä tärkeä seikka omituisesti saatu vaiennettua ja sumutettua unholaan.
    Syy5: Persaukisilla ei kuitenkaan ole varaa uuteen autoon ja rahakkaita uusien autojen ostajia näyttää riittävän.
     

Kerro tästä muillekin!