avensisko hyvä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja jakezzz, 20.1.2010.

  1. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    Ihan väärä paikka kyllä avautua mutta alkaa pikkuhiljaan hermot pettämään avensiksen kanssa...

    Meijjän perheessä toisena kulkineena toyota vm2002 avensis.
    alkaa pikkuhiljaan olla menny usko "japanilaiseen" (tämähän on siis briteissä kasattu ja sen kyllä huomaa)

    Ostettiin se reilu kolmisen vuotta sitten 91tkm ajettuna...

    tähän mennessä vaihdettua.

    vaihdelaatikko n.99tkm kohdalla
    nokka-akselit
    3kpl lambdoja
    pakoputki pakosarjasta lähtien loppuun asti katteineen
    iskarit joka nurkkaan
    ilmastoinnin kompura ja putkia
    jarrulevyt pariin otteeseen joka nurkkaan (paloja useammin mutta nämäpä onkin peruskuluvaa...)
    nyt viimeisimpänä tilasin juuri vetoakselit.

    öljyä toi vehje vetää enemmän kuin mun vani ja caprice yhteensä (ei kuulemma ole huolestuttavaa jos kymppitonnilla reilu litra menee...näin sanoi toyo huollossa)

    Jos joku tulee mulle sanomaan notta on ajanut avensiksella 500tkm ilman kalliimpia huoltoja ja vain bensaa lisäämällä niin rupeaa kyllä naurattamaan kovasti...

    Siis muuten tuossa korjaamisessa mitään mutta toyon varaosat ovat aivan järjen vastaisen hintaisia...karrikoidusti yhden lambdan hinnalla saa laivakontillisen chevyn osia...eli siis toyon varaosiin on kolmen vuoden aikana mennyt enemmän rahaa kuin astron/capricen/vanin ostoon/vaihtoihin ja huoltoihin kuluneet rahat yhteensä...
     
  2. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    ka perkele...

    unohtu vielä omasta/erään helsikiläisen työmaan tyhmyydestä kärsityt...

    etu-umpio
    takapuskuri
    tuulilasi
    auton maalaus...
     
  3. tammercity

    tammercity Gearhead

    Ei muuta kuin "vahinko kiertoon" ja hommaat niilläkin rahoilla jenkin tai pari..

    8)
     
  4. Damned

    Damned Gearhead

    Autot tuppaa olemaan yksilöitä, ihan uudesta saakka. Harmittaahan se jos maanantaikappale sattuu kohdalle. Mutta kuten sanottua, vahinko kiertoon ettei enempää vituta.

    Edit: serkun avensiksen mittarissa neljättäsataatuhatta eikä mitään isoja vikoja. Mut sepä onkin tankannut dieseliä.
     
  5. Fani-69

    Fani-69 Gearhead

    No jos se on diesel niin vielähän siinä on moottori poikimatta ... ei muuta kuin tsemppiä kyllä se siitä vielä ... :poff:
     
  6. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    ''Would it kill you to buy American? '' sano Clintti uusimmassa elokuvassaan Toyota-miehelle :rotfl:
     
  7. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    joo-o...olisi vaan pitänyt pysytellä täysin ameriikkalaiskannassa...
    eukon mitsupitsisysleri saratoogan kun vaihdoin pienikulutuksiseen/halpahuoltoiseen avensikseen (kulutus sama kuin saratogassa ja osat miljardi kertaa kalliimmat)...täytynee taasen ettiä sille joku pieni etuvetoinen ameriikin rohjo...
     
  8. cam68

    cam68 1st gear

    meillä emännällä 2003 farkku avensis ja mittarissa nyt vain 165t km isomat kuluvat osat mitä vaihdettu etuiskarit 95 t kohdalla ja 110t kohdalla jarrupalat molempiin päihin.. ei muuta. 1,8 bensa kulkeekin vähällä ,matkassa 5l / 100km
    edellinen oli 94 e carina mikä siskolla vieläkin ja siinä alkuperäinen putkisto katti mukaan lukien ja mittarissa 300t iskarit siihenkin laitoin muistaakseni n160t kohdilla.. kokemukseni ja kuuleman mukaan voisi tojotiakin kehua niin että jos otetaan 100kpl erä niin 90 niistä on hyviä.. jossain muussa merkissä voi olla jopa toisin päin..
     
  9. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Tohon bensa avensiksen 5L/100km en usko kun hinaamalla. Valmistaja ilmoittaa 6.2 mikä on jo pirun vähän tollaselle sekin.

    Itellä sattu 06 Octavia maanantaikappaleena :( Vuoden aikana 11 kertaa korjaamolla ja sitten muutaman kuukauden toimi ja hävitin äkkiä :x Broidilla taas samanmoinen toiminut vähän yli vuoden vuoden ja 100tkm, ilman ongelmia. AIka eroja on yksilöissä.
     
  10. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    no joo...meillä taitaa sit olla just noihin kymmeneen sadasta kuuluva....
    1,8 vvti tämä meilläkin...
    pitkäääää matkaa maantiella ajotapaa todella paljon tarkkaillen ollaan saatu menemään reilulla kuudella litralla...keskikulutus on ollut vajaa ysin pintaa...normi maantiella taitaa olla jossain 7-8 litraa kulutus...
     
  11. mopar miäs

    mopar miäs 3rd gear

    avengeri

    ittellä "avengeri" kans ollut kulkineena vuosia ja melkoista suttua on :( iskareita ja jarruosia on saanut vaihdella
    myös laatikko kerran uusittu
    tuli mieleen kysyä topicin aloittajalta että pelaako penkinlämmittimet ja kuinkas talvella mittariston lämpö ja bensa mittari ??
    on komeeta ajella 200 kilometriä ennenkuin tietää koneen lämmöt ja bensan määrän :D (mittaristo lämpimänä toimii jotenkuten )

    ps. alle 6.2 litran ei matkassakaan ole mennyt (hinaamatta) :D
     
  12. hopolandia

    hopolandia 1st gear

    nii tojo on tojo :( itellä arina2 vie sen litran ölperöö 10k matkalla vaikka ei näy muualla kun mittatikussa kotilo on kummiskin vm -86 ja ajettu vasta 200K. ja tosiaan ei ole halvat varaosat. taian laitella vanin liikenteeseen vaikkakin kohta kovilla veroilla mutta tulee halvemmaksi kun riisikuppimaanruostekasat :rotfl:
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Tilastollisesti tojothan pitäisi olla aika hyvälaatuisia, mutta "Briteissä kasattu" varmaankin tiivistää keskustelun aloittajan ongelmat aika hyvin :lol:
     
  14. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Mulla on tommonen 315 tkm ajettu diesel-anjovis, vm -02. Vanha taksi, saatana.
    Reilu kolme vuotta sitten ostin ton (silloin oli ajettu jotain 230 tkm) ja melko pian hajos kaksoismassavauhtipyörä. Kytkin oli finaalissa kans. Meni onneks tuo remontti autoliikkeen piikkiin, ois maksannu 1800€.
    Sittemmin on vaihettu eteen jarrulevyt (muistaakseni 60-70€/kpl, tojokojo original), kaasupolkimen asentotunnistin (440€ :eek: . Myyvät tosin "puoli autoa" ton anturin mukana...) ja etupyörän laakeri, muutama kymppi meni siihen.
    Aikasemman omistajan aikana on vaihettu starttimoottori.

    Aiempi taksikäyttö huomioon ottaen voisin uskotella itelleni päässeeni aika vähällä, varsinkin kun otetaan huomioon jokapäiväinen käyttö ja n. 30 000 vuotuista kilometriä. Meleko paskahan tuo on ajaa, mutta sen tiesin jo ostaessa. Pysyy tuolla nyt tiellä kuitenkin. Kaasuöljyä menee 5-6 litraa sataselle, hiukan vähemmälläkin ehkä pääsis mutta ei jaksa rekkojen perässä körötellä. Eikä varsinkaan niitten edessä.
     
  15. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    Re: avengeri

    tjoo-o...penkinlämmittimet toimivat, bensamittari elänyt omaa elämäänsä tän talven...ilmastoinnissa ilmeni sellainen hassun hauska ominaisuus että jos ei ole täysin kuumalle säädetty niin ikkunalle tulee kuumaa ja muualle kylmää...ja kun täysin kuumalle niin kaikista tulee kuumaa...tosiaankin toinen vaihdelaatikko menossa ja tuokin pitää nyttemmin kovilla pakkasilla aikamoisen vihellyksen....ja mittarissa on huimat 235tkm...tosin alkaahan toi olemaan jo "vanha" auto...on se silti kumma kun -86 vuoden vanissa (päivittäisessä käytössä ja mittari rullattu muutaman kerran ympäri) kaikki sähköhilppeet sun muut hilavitkuttimet pelittelee... lauluautona olevassa -78 linttakaprisessakin huollonlaimminlyömisestä ja perkeleellisestä rääkkämisestä huolimatta moni asia pelittää paremmin kuin avensiksessa...
     
  16. Teukku

    Teukku 3rd gear

    Virtalukon vaihtoa on ainaki viä odotettavissa...
    Tuppaa oleen kulutus tavaraa Anjovikses.
    Ihmekös tuo ku lukossa lukee VALEO :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
    Made in France........
     
  17. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    nuo perkeleen vetarit kun saan ährättyä uusiksi niin seuraava vaihto on auton vaihto...tuossa viimeviikolla sain vanin persiiseen saabin ja vanista taittui puskuri balttiarallaa sentin rekkarin vasemmalta puolen (siis jos ohi kävelee eikä katso niin mitään vikaa ei edes huomaa)...ja saabista tippu keula ja sai sen vissiinkin lunariin...olisinpa perskule ollut avensiksella liikkeellä niin olis siitäkin päässy...
     
  18. cam68

    cam68 1st gear

    juu ei mulla matikka ole mikään vahvin ollu ja en varmaan osaa edes oikein laskea kulutusta mutta kaksi kertaa kun minä ollu ajamassa pidemmallä reissulla +1000km niin ensimmäisellä kerralla oli tankki lähtiessä täynnä ja tankkasin kun tripissä oli 585km tankkiin meni tasan 30l.. toisella kerralla oli tripissä 630km ja tankkiin meni 35l..
    tiedä sit valehteleeko huoltsikoiden mittarit mutta 4vuotta tuo avensis meillä ollu ja oltu todella tyytyväisiä kulutukseen.
    voihan se olla rikki :odroll: ajotietokonekin näyttää n. 0,5l tarkkuudella samaa minkä saa tankkiin mahtumaan.. toki silloin oli kesä ja hyvät olosuhteet.. talvikelissä en ole tuolla pidempiä matkoja ajellut kun vaimo käyttää sitä työajokkinaan.
    ps. otampa ihan vaivakseni katsoa ensikuun alussa kulutuksen kun pyörähdetään Lahdessa mp messuilla .. meiltä tulee n.360km suuntaansa eli 720 km=vajaa 40litraa pitäis riittääkö??
     
  19. mke77

    mke77 Gearhead

    Re: avengeri

    otappa joku muu euro auto ton ikäne ja ajettu ni vika listas o km:n pitkä :rotfl:

    mut se ny o asenne kysymys!! meitin perheel o 89camry...en ol vuoteen ny tehny muutaku lisänny öölii ja vaihtanu lämpötila tunnistimen(boxin) , ja tietty hain purku moottorist käytetyn :rotfl:

    ..niin ku olen monel sanonu vaik "toyo" mies ollu koko ikäni , niin en kyl tosi aanka voi kellään suositella juur mitään yli 2000-mallist(persaukisel) jos sen kans tars pärjää pitkän matkan ajos... niinku en itekkä tiiä!! kait se seurava sit o 92-95 ikäne carina-e :eek:

    muijaha tolla ajaa pää asia ku itemeen työ autol ja kesän letukalla :wink:
     
  20. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Re: avengeri

    Älä nyt hulluja höpäjä, vai tarkoititko sä tossa että nolla km pitkä :poff:

    Mullakin on ollu käyttiksenä nyt parin vuoden ajan noin kakskytä vuotta vanha ja kohta nyt jo 450000 km ajettu Volvo eikä siinä oo koko mulla olo aikana ollu yhtään vikaa, kerta vuoteen öljynvaihto ja muuten bensaa vaan tankkiin.
    Eiku sori, oonhan mä joutunu vaihtamaan siihen yhden parkkivalon polttimon, makso jotain mitä lie euron verran :p

    No, tosin mä en nykysin ajele sillä kun jotain noin 10000 km/vuosi mut silti, sen korjauskustannukset on olleet siis noin 0,00005€/km :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!