AVK:n -59 Belvedere...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja wili, 10.1.2011.

 1. kapa

  kapa 3rd gear

  kyllä sieltä paikanpäältä lapusta löytyy sama hinta ku mikä koneeltakin. vakuutusyhtiön jampat hinnottelee autot ja pudottaa hintaa jos ei kiinnostusta pyyntihinnoilla löydy. Ihan turha luulla saavansa autoo puoleen pyyntihinnasta jos ei hinta oo menny ihan persiilleen. Aina kun oon tehny tarjouksen, niin aina oon jääny nuoleen näppejäni.
   
 2. wili

  wili 3rd gear

  Jep. AVK ei enää hinnoittele kalustoa vaan ko. ajoneuvon myyntiin pistävä vakuutusyhtiö. Hinta laskee tai ei laske, se on yhtiöstä kiinni.
   
 3. rb

  rb Double Gearhead

  Joo, vaikee laji.

  Tuossa Joulukuulla tarjolla olisi ollut 94 Z28 Camaro.

  Jäin tyhmä odottamaan vielä sitä yhtä pudotusta, mutta joku muu ei ja mä sain nuolla näppejäni.

  Nopeat syö hitaat.

  Onnea vaan sille Camaron ostajalle.

  Ei se kuvissa ainakaan kovin pahalta näyttänyt.
   
 4. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Eikä paha ollutkaan, etupuskuri halki ja vetari poikki...

  Menin itsekin typerä tekemään tarjouksen siitä vielä loppuvaiheessa ja joku nappasi siinä kohtaa heti pyyntihinnalla talteen.
   
 5. Power

  Power 1st gear

  V8-Magazine 6/99 on Belvedere esitelty.
   
 6. rb

  rb Double Gearhead

  Pienenä neuvona, niin ei sinne kannata itse lähteä tarjouksia korottamaan, vaan iskee sitten kiinni kun hinta on omasta mielestä siedettävä.

  Jokunen pyörä sieltä on joskus saatu ostettua, mutta usein on käynyt niin, että jollekkin muulle ne on kovemmalla pyynnillä kelvannut..
   
 7. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Niinhän se menee, ja käytännössä melkein kaikki laitokset mitä tuolta olen vuosien mittaan ottanut on tullut otettua suoraan lappuhinnalla ihan heti tuoreeltaan tullessaan.
   
 8. GM60

  GM60 Gearhead

  Tuli käytyä eilen vilkaisemassa.Ei paha loppujen lopulta.Jos olis ollut GM tuote olisin heti korjannut pois.Kesäksi hyvän auton joku tekee.
   
 9. jonesv8

  jonesv8 Gearhead

  Eips. Vakuutus yhtiö ei määrää hintaa vaan ilmoittaa korvatun summan ja joskus ehdottaa sopivaa myynti hintaa, josta Avk yrittää saada sopivan korvaus rahan takaisin yhtiölle. Hinnan pudotus tapahtuu siinä tahdissa kuinka arvokas kulkine on. Jos halpa niin hinta tippuu nopeasti ja kalliista kaikki mitä vain saa takaisin. Ottakaa huomioon että tämä vaikuttaa myös kaikkien vakuutus maksuihin jos ei kyseiset vakuutus yhtiöt saa osaa korvausta takaisin monesta kulkuneuvosta niin vakuutus maksut nousee. Siten pienenä vinkkinä harraste porukalle, kannattaa arvioittaa oma kulkineen arvo yhtiölle ja maksaa sen mukaista vakuutusta niin ei ota päähän niin kovasti jos sattuu jotain, eli korvaus kohtuulinen. :wink: Enempää en voi kertoa :odroll:
   
 10. virta

  virta Gearhead

  Ite ostin tuolta AVKlta yhen laitteen ja sain tuntumaa.Tarjouksen tein netissä,kannattaa rekisteröityä.Lähtöhinnat nyt on ihan ufoja,usein puolella siitä syntyy kaupat vähän riippuu...Omassa kohteessa hinta laski joka viikko ja sain sen lopulta.Värkki oli kuulemma ollut varkailla mutta ei siitä mitään löytynyt kuin pieniä naarmuja ja kauneusvirhettä.Kaupasta jäi hyvä maku,Espoon myjjä ystävällinen.
   
 11. jonesv8

  jonesv8 Gearhead

  Juuri näin se toimii :D .

  Vanha sanonta: Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa :wink: .

  Uskon että kaikki on hinta tietosia siitä mitä on valmiita maksaan. :D
   
 12. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Jaa :odroll:

  Olen ensimmäisen auton ostanut AVK:lta 1989 ja viimeisen joskus vuosituhannen alkupuolella vielä markka-aikaan (siis ennen 2003). Kyllä silloin hinnoista tingittiin vakuutusyhtiöiden tarkastajien kanssa, ei AVK:n myyjien kanssa. Olin 90-luvulla usean vuoden töissä Helsingissä ja AVK:lla tuli käytyä pari kertaa viikossa. Ei hinnanpudotuksissa ollut mitään logiikkaa, joskus hinta putosi nopeasti ja reilusti, joskus parin tuhannen markan romu oli kuukausikaupalla myytävänä. Romuttamot osti erissä huonosti myytävät. Nythän monen vuoden ajan vain ympäristöluvat omaavat purkamot on saanut ostaa purettavaksi tarkoitetut autot. Silloin niin kuin varmaan nykyäänkin on sääntö, että pienin tarjous on puolet pyyntihinnasta. Korotuksillekin on minimimäärät. Monella vakuutusyhtiöllä hintojen tarkastuspäivä oli torstai, eli silloin auto myytiin eniten tarjonneelle tai hinta putosi tai hinta pysyi ennallaan. Monasti hintoja sai putoamaan kikkailemalla, kerran tuli itsekin syyllistyttyä moiseen :oops: AVK:lla nykyäänkin tilannetta kyttää paikan päällä jobbarit ja heidän apulaiset, jotka välittää tietoa realiajassa "toimeksiantajilleen". Ainakaan silloin 10 vuotta sitten netin tilanne ei vastannut todellisuutta. Verkko-ohjelmasta ja sinne laitettavista kuvista vastaa alihankkijat ja näyttää ettei kuvaajat tiedä kuinka vaurioita pitäisi kuvata.
   
 13. Dart_67

  Dart_67 1st gear

  Näkyyhän tämänkin hinta jo laskeneen ja ei tarjouskaan kaukana ole...
  Sitten kun joku Riku Rassi tämän saa,niin olis mielenkiintoista kuulla Plyman jatkosta...
   
 14. jonesv8

  jonesv8 Gearhead

  Joo. 10 vuotta sitten avk:n toiminta on voinut olla sellaista kuin kerroit mutta vuosien aikana on asiat muuttuneet ja palvelua kehitetty. Tällä hetkellä AVK hinnoittelee autot, määrää hinnat, niiden pudotuksen ja ottaa vastaan tarjoukset. Tarkastajalla ei ole enään valtuuksia puuttua myyntiin minun tietääkseni? Kertokaa toki jos viime aikoina on tinkaaminen tarkastajalta on onnistunut ? Mitä kuviin tulee niin sori jos plymarin kuvat ovat surkeita ja vääristä kohtaa otettu :oops: . Mutta palautetta voi aina laittaa ja yritän parantaa sitä mukaan mitä pystyn. Lisäkuvia saa kyllä soittamalla jos haluaa :wink:
   
 15. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Jep, kymmenisen vuotta sitten AVK:n webbisivut oli uudet ja se niin kuin muukin palvelu on varmasti kehittynyt niistä ajoista. Itsekin annoin webbisivun kehitysehdotuksen heti alkuun ja silloin kerrottiin AVK:lta sivun ylläpitäjien ja valokuvaajien olevan alihankkijoita. Lupasivat välittää ehdotukseni eteenpäin ja parin vuoden päästä sellainenkin web sivulle ilmestyikin (auton haku tulonumerolla, nykyään näköjään tuotenumero). Ja tosiaan vaikka bongasit kolme kertaa saman viikon aikana auton myynnissä Espoon toimipisteessä, niin ei sitä löytynyt verkkosivun luetteloista. Ja näitä oli useita.

  Plymarin kuvat ihan ok.
   
 16. hezekiel

  hezekiel 1st gear

  Uskon tietysti asiantuntijoita, mutta kovasti oli pakkelia hipelletty siihen takasiiven alkuhankaan, kun alkuviikosta tuota paikan päällä katselin.
   

Kerro tästä muillekin!