Bannaaminen

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja caprice305, 24.9.2017.

 1. Substitute

  Substitute Gearhead

  joo ei niin saa tehdä, pitää pysähtyä.
   
 2. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Vi**u mitä paskaa.
   
  palontie tykkää tästä.
 3. jorkat

  jorkat Gearhead

  vahingossa lainasin, ot
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Luulin että jorkat betonoitiin.
   
  jorkat, palontie ja Pertti K tykkäävät tästä.
 5. Kurko

  Kurko Gearhead

  Mun mielestä tätäkin forumia voi ajatella kuin se olisi yökerho tai ravintola. Sisään saat mennä omana itsenäsi, saat itse päättää kenen kanssa keskustelet. Joskus saattaa keskusteluvolyymikin kohota, mutta kuitenkin pysytään asiassa.

  Siinä vaiheessa kun aletaan tahallaan häiriköimään tai tietoisesti pilaamaan muiden kokemusta, tällöin henkilö voidaan poistaa ravintolasta. Aluksi määräajaksi, ja jos näyttää siltä ettei määräaikana ole otettu neuvosta vaarin, jaetaan pitempää porttikieltoa. Erityisen rangaistavaa on yrittää kiertää porttikielto naamioitumalla joksikin muuksi (lue banninkiertonicki) ja tämä voi johtaa pysyvään porttikieltoon.

  En usko että teistä suurikaan osa perseilee livenä sosiaalisissa tilanteissa, joten miksi netin pitäisi olla kaikesta keskusteluetiketistä vapaa? Niin juuri puusta laskeutuneen tasolle ei saa heittäytyä, ettei ulosantiaan hallitsisi kirjallisessa muodossa mitenkään.
   
  Substitute, cdv70, valpas ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Rotten

  Rotten Gearhead

  Erittäin hyvin sanottu!
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  käytännössä netti on kaikesta keskusteluetiketistä vapaa koska tää on kaikesta muustakin keskusteluun liittyvästä vapaa. En näe sanooko joku vitsillä jotain vai onko tosissaan, mikä ehkä olisi kehon ja naamankielestä havaittavissa normaalissa tilanteessa, myös niihin liittyvät estot puuttuu tai toimii oikeastaan käänteisesti. Netissä kun joku hertsaa lyödään lisää tulta kattilaan vaikka oikeessa elämässä ehkä vähän peräännyttäisiin. Kukaan ei tiiä millon kukakin on tosissaan ja millon ei. Nää on ihan kaks eri mailmaa.

  Tuo loputon bannaus ja banninkiertonickien bannaus ei oikeen toimi, ylläpidolta menee resurssit ja nickejä voi tehä loputtomasti ja vaivattomasti lisää. Bannattu tulee voittamaan aina. Tosiasia mikä vaan on noin.
   
  jorkat tykkää tästä.
 8. valpas

  valpas Gearhead

  Joo, kyllä kaikkien pitäs pystyä valvomaan itse kirjoitteluaan, ettei toisten tartte vaivautua ohjailemaan oikealle tielle.
  Joskus on hyvä olla paksunahkainen, ettei ihan pienistä provosoidu.
  Jos ei pysty oleen mollaamatta tosia, niin sitten pitäis jollakin tapaa saada lääkitys kohdalleen.
   
  rane58, cdv70 ja Kurko tykkäävät tästä.
 9. Kurko

  Kurko Gearhead

  Puit juuri sanoiksi, mitä ajattelin. Toki niitä banninkiertonickejä voi tehdä satoja ja eri IP-osoitteista. Mutta siinä kohtaa voikin jo miettiä ihan lääkitystä ja sitä, kannattaisiko hommata joku harrastus. Aina voi baarinkin ovelle mennä porttikiellosta huolimatta yrittämään sisään, mutta siinä kohtaa tekee jo vahinkoa itselleen.

  Ja tuohon ylempään: toki netissä ei pysty päättelemään äänensävystä ja kehonkielestä, onko joku tosissaan. Siksi sitä suuremmalla syyllä myös kommentteihin vastaajalla on vastuu siitä kannattaako aina yrittääkään sanoa sitä viimeistä sanaa.

  Ja totta, keskusteluetikettiä ei käytännössä tarvitsisi olla, koska anonyymiys suojaa. Mutta siitäkin huolimatta, esim. vastapuolen nimi ja osoitetietojen luvaton julkaiseminen on kiellettyä ja siihen tulee puuttua.

  Paksunahkaisuuden lisäksi jokaisen olisi ennen kommentointia hyvä käydä mielessään ajatusprosessi: "Tiedänkö aiheesta riittävästi? Onko minulla riittävästi kompetenssia sanoa aiheesta? Osaanko erottaa objektiivisen ja subjektiivisen osan? Onko näin de jure vai de facto? Tapahtuuko näin mikro -ja makrotasolla?"

  En väitä, että netissä vain kaavoitusarkkitehdit ja päivystävät dosentit saisivat ottaa osaa keskusteluun. Päin vastoin, kaikilla on lähtökohtaisesti oikeus osallistua. Silti herättää lähinnä säälin ja myötähäpeän tunteita kun vaikkapa ilmaston lämpeämisestä keskustellessa joku huutaa että "noi proffat ei vittu tajuu et maapallon lämpötilat on aina vaihdellu".

  Kyllä ne proffat vaan tajuavat. Ja tajuavat monta muutakin asiaan vaikuttavaa juttua, mitä keskikoulun riman ali suorittanut ei tajua.
   
  Muokattu: 21.10.2017
  Substitute ja Harri S tykkäävät tästä.
 10. jorkat

  jorkat Gearhead

  melkosta paatosta
   
  DX tykkää tästä.
 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mihinköhän suuntaan toi Kurko nyt niinku vihjaa? Ja millähän kompetenssilla?
   
 12. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  tuskin millään, jo tuossa kohtaa hän syyllistyi kahteen argumentointi virheeseen, auktoriteetti uskoon sekä ad hominem argumentaatioon jollon veikkaan että hänellä ei ole kompetenssia arvostella muiden argumentoinnin tasoa omilla kriteereillään.
   
 13. Kurko

  Kurko Gearhead

  Auktoriteettiuskoon? En ottanut itse kantaa ilmaston lämpeämiseen. Ei, jutun pointti ei ollut auktroiteetiin vetoaminen.

  Vaan se, että mikäli oletetaan Esson Baarin äänekkäimmän suupaltin kumoavan tiedeyhteisön, ilman lähdeviitteitä tai edes tutkimustyön perusteiden hallintaa saati sitten omia teoreettisia tai kokeellisia laskelmia, silloinhan kaiken tieteellisen tutkimuksen voi viedä takaisin sinne Sokrateen leirinuotiolle. Eikö niin?

  Tietenkin, mikäli mutuilu on jonkun mielestä tyylikästä, silloin olen pahoillani että meillä on ehkä erilaiset käsitykset.
   
  Muokattu: 21.10.2017
  Substitute tykkää tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Ok. En tiiä onko kukaan olettanut suupalttien oikeessa oloa, on vaan vaihdettu mielipiteitä asiasta.

  Mut tule keskustelemaan aiheesta jos aihetta luetkin jos sinulla on aiheeseen annetavaa, saa tulla vaikkei oliskaan:odbiggrin:
   
  Muokattu: 21.10.2017
  jorkat ja rane58 tykkäävät tästä.
 15. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Ymmärrän mihin pyrit, mutta od ei ole tieteellinen kausijulkaisu. Nuo kysymykset pitää jokaisen lukijan kysyä itse, eli vastuu todellakin on lukijalla, ei kirjoittajalla, toimittajalla tai julkaisijalla. Jokainen täällä arvioi melko varmasti lukemansa juuri noin. Eli:

  "Tietääkö hän aiheesta riittävästi? Onko hänellä riittävästi kompetenssia sanoa aiheesta? Osaako hän erottaa objektiivisen ja subjektiivisen osan? Onko näin de jure vai de facto? Tapahtuuko näin mikro -ja makrotasolla?"

  Jos vastaukset on kieltäviä, monet alkaa kaikenlaisen vittuilun, grillaamisen ja mollaamisen, joku ohittaa olan kohautuksella, toinen oikaisee kohteliaasti jne. Jos myöntäviä niin oman asenteen ollessa kohdallaan saattaa oppia jotain.

  Toisaalta jos kaikki olis noin itsekriittisiä niin kukaan ei kirjoittais mitään, ja minkälaista se omakin elämä olisi jos on noin itsekriittinen (emmä osaa enkä tiedä asiasta mitään, ei kannata edes kokeilla tai yrittää).
   
  palontie, jorkat, Jussi289 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Bauttiarallaa kax viikkoa tosta ja päätit keksiä hassunhauskan sadun ja julkaisit sen yhdessä topiikissa. Eikä sulla ollut munaa kertoa että tarina oli kotoisin sun omasta päästäsi. Ja pyörivä pää perään kun tykkäät niistä:rotfl:.
   
  peltsi tykkää tästä.
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Koita päästä yli
   
  jorkat tykkää tästä.
 18. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  On päästy jo mutta naurattaa nää saarnaajat jotka kertoo miten ei saa tehdä ja sit tekee ite just niin:rotfl:.
   
  cutlass cruiser ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 19. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Mutta eihän niin saa tehdä.
   
 20. Substitute

  Substitute Gearhead

  Ulinasi täälläkin osoittaa että et todellakaan ole päässyt tästä (-kään) yli. Etkä pääse, uliset vaikka seuraavat 10-15 vuotta samasta asiasta ja pörräät kimpussani koska:

  – Kunniaan perustuvia riitoja on täysin mahdotonta sopia ennen kuin toinen osapuoli on täydellisesti nöyryytetty. (Siteereus Tuukka Temonen)

  ... koska otat vastaväittämät kunniakysymyksinä. Tunnet todella herkästi tulleesi loukatuksi ja se tarkoittaa sinulle kunnian menetystä kun olen rohjennut sinun heittoihisi vastailla takaisinheitoilla. Vastaavaa käyttäytymistä esiintyy apinalaumassa johtajauroksella. Jos tulee haastetuksi, niin se tarkoittaa että asema on uhattuna.

  Äläkä taas väitä paskaa (edellinen kirjoituksesi),;
  Tuo juttu johon viittaat on ihan tosi, juuri niin olen sen kuullut. Se joka sen kertoi sanoi myös sinut sattumalta tavanneensa, sanoi että "olipahan miehellä jutut, en halua olla missään tekemisissä vaihteistoasioissa hänen kanssaan, häneltä en osta mitään".

  Mutta turha tätä on jatkaa koska:
  – Kunniaan perustuvia riitoja on täysin mahdotonta sopia ennen kuin toinen osapuoli on täydellisesti nöyryytetty. (Siteereus Tuukka Temonen)

  ... minulla ei ole mitään tarvetta sinua nöyryyttää, vastailenpahan vaan joihinkin heittoihisi - jos siltä tuntuu.
   
  Muokattu: 22.10.2017

Kerro tästä muillekin!