Baron Cruiser?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja BowTie81, 25.5.2003.

  1. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Eikös nämä ole niitä joita joku tamperelainen firma teki? Vai onko tuo joku varustetaso nimi? Ei taida enää olla sitä firmaa joka muunsi vaneja matkailuautoiks, tosin joku firmahan tekee mersun sprinteriä retkiautoks, onk sama sitä en tiedä? Katon korotuksia näkee liikenteessä paljo erilaisia, jotku on sellasia tosi rumia laatikkoja pystyllä etuseinällä, onko ne itsetehtyjä tai jotain tyyliin veronkierto mersu? Mut nämä aidot baronit, millanen sisutus ja varustus niissä on, korotushan on aika korkee joten onko siellä sängyt katonrajassa vai mikä? Onko ne hyvin tehtyjä, ettei vuoda vanhemmiten tai mitään? Tosi vähän näkee noita markkinoilla. Muuttuuko vanin ajettavuus paljo, tuleeko painoo lisää ja painopistettä korkeelle? Mitähän tuo muunnos on aikoinaan maksanu?
     
  2. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Toinen juttu mikä tuli mieleen että mitä eroa on gmc:llä ja chevyllä? Onko metro tuonu kumpiakin maahan?
     
  3. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Firma tais olla Hatanpään auto...jos oikein muistan. Ainoa moka tossa sarjassa oli, että se tehtiin ihan tavalliselle Van 20/Vandura 2500 alustalle, jolloin alusta, laatikko, perä yms. ovat erittäin kovilla. Tyypillisesti noista hajoo laatikot (useimmissa jostain helvetin syytä jätetty öljynjäähdytin pois), pyöränlaakerit, sekä pyörän kiinnityspultit (Chevy 20/GMC 2500 sarjoissa vain 5 kpl) aika monesta on katkeillu.

    Alunperin jenkeissä asuntoautoksi rakennetut vanit (esim. Winnebago) tehdään yleensä 30 sarjan Heavy Duty alustalle (mm. 8-pulttiset navat). Yleensä vielä auto ollu alkujaan ns.Cutaway Van jolloin paljaan rungon päälle on asennettu koritehtaan tekemä asuntokori.
     
  4. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Eli painoo on pirun paljo siinä asunto-osassa? Mitä kaikkee sinne sitten on rakenneltu?
     
  5. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Eiköhän siellä ole jääkaappi, liesi?, tv ja videot, sänky?.
     
  6. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Jeps, mutta olis kiva nähdä kuvia sisältä, kun on sitä korkeutta lisätty paljon niin miten se on käytetty. Ei kukaan tietäis linkkejä sivuille missä olis kuvia, kotimaisia tai ulkomaisia sivuja vaneista joista on tehty asuttavia.
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Niissä on 4xkapteenintuolit ja perässä sohva pitkittäin kuskin puolella, vastakkaisella puolen keittiö ja kaappi. Tosin muitakin versioita on. Samoin muutkin kuin Hatanpään paja on noita matkailuchevyjä tehnyt.
    Nettiautossa oli joku kk sitten kuvia tuollaisesta. Joissain on punkka korotuksessa, toisissa taas kapunpenkit kääntyy vuoteiksi.
    Painoa on n. 3 tonnia eli ei ihan älyttömästi.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Minä olen ajanut joskus uunituoreella matkailuautolla, merkkiä '89 GMC Baron Cruiser. Muistelen, että alusta oli ollut turhan löysä korin painoon nähden. Toki oli ollut kaikkia herkkuja autossa. Nythän Baron Cruiserit ovat harventuneet nopeasti ainakin Tampereen seudulla.
     
  9. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Tota mä just tarkoitin, kun on tehty vaan Chevy 20/GMC 2500 alustalle.
     
  10. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Juu, onhan noita tehty, mutta kaikki Baronit on Hatanpäältä.
     
  11. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    tuntuis muuten että nuo baron Cruiserit on vähentyneet aika paljon...ennen näki noita aika useastikkin, mutta nykyään ei paljon ollenkaan :???:
     
  12. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Harmi ettei uudelle vanille tehdä näitä enää.. Tosin mitä olen kattellut niin tällä hetkellä ei uusimmassa vanissa ole dieseliä ollenkaa, mutta luulis duramaxin tulevan niihin.. Jos niitä suomeen koskaan tulee.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kun Baron cruiserit tuntuvat olevan harvinaistuneet, niin samanikäiset Starcraftit ovat vieläkin liikenteessä, koska ne eivät ole mikään asuntovaunuja.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    joopa joo...starcraft ja baronihan onkin iiihan sama asia.
     
  15. kane

    kane 1st gear

    Taitaa olla syy dieselimallin puuttumiseen ettei nykyiset koneet pääse saasterajojen alle euroopassa. Rajat kait taas tiukentuneet. Näin oli Metro-Auton hemmo puhellut...
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Baron Cruisereilla ja Starcrafteilla on sama G20-alusta, mutta ylikorkeina ja yliraskaina Baronit ovat kadonneet katukuvista melko kokonaan.
     
  17. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Miten niin kadonnut katukuvasta? Eikö se muutos ole maksanu aikalailla että ei uskois että näitä mihinkää romikselle on vielä kärrätty, ja mällättykään tuskin, eihän matkailuautoilla kaahita. Luulis että toi ylipaino juttu olis helposti korjattavissa, jäykemmät jouset tai jotain?
    Ehkä niistä ei vaan raaskita luopua, kai matkailuauto on pitkän harkinnan tulos joka on mietitty loppuun asti.
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, talvella kun tuollaista himoitsin oli kait parhaimmillaan parikymmentä puh.numeroa paperilla myynti-ilmoituksista kerättynä. Kyllä niitä vielä on! Olisko että ne vaan on vähän vanhempien omistajien pihoilla eikä pyöri enää kaupungilla iltaisin?
    Yks tuttu ajoi vanilla taksia ja metrossa neuvottiin löysän alustan parantamiseksi G30 jousia ja konin iskareita, toiminee näissäkin?
     
  19. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Käytiin Tähtihovissa kahvilla niin puolen tunnin aikana näin kolme Baronia. Yksi seisoi pihassa ja kaksi meni ohi.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vanha topic, mutta asia kiinnostaa. Siis onko ko. pirsseillä minkälaisia eroja? Hyviä & huonoja puolia?
     

Kerro tästä muillekin!