BBC kampiakseli kysymyksiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Lutra, 1.1.2011.

  1. Lutra

    Lutra 1st gear

    Mikä on kestävämpi/parempi katulaitteeseen?

    Kuinka tunnistaa?

    A. Forged steel vs nodular cast iron. Kumpi parempi taouttu vai valettu?
    B. Hi-Perf (tufrided) kampiakseli, kemikaalinen kovetus laakeripinnoille tms
    Mistä tunnistaa, mitä käytännössä tarkoittaa?

    C. Cross drilled? Miten sen eroittaa ja mistä pitäisi eroittaa/vaihtoehto cross drilled versiolle?

    D. Mulla on kampiakseli Hi-perf 399290 lohkosta (BBC 402:sta). Kampiakselin numeroina J271, GM11, 8804816NI mutta ollee lukihäiriö ja todellisuudessa 3804816 tai 3904816
    Mitä NI tässä tarkoittaa. Nodular vaiko Nitrited (valettu vaiko lämpo&kemiallisesti kovetettu vaiko esim valmistuspaikkakuntaa??). Stroke ollee jokatapauksessa 3.76" J271 kuvastaa vuotta 71 valmistusvuodeksi jne.
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Suurimmassa osassa tapauksia ei oo mitään merkitystä onks siellä valuaksila, nodular tai tako tai vaikka billet, se ei tuu ilmi missään vaiheessa. Harvemmin noi puskee paljon yli 500 heppaa minkä tollanen isolohkon valuaksilakin sietää huoletta. Toinen juttu sitten jos on huikeita tehotavoitteita, sitte se aksila pitää ottaa niiden mukaan.
     
  3. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Tako- ja valuakselit on helppo erottaa toisistaan. Valuakselissa valumuottien puoliskojen liitossaumasta on jäänyt akseliin ohut millin parin purseinen "sauma". Taotussa akselissa "sauma" on paljon leveämpi (5-15 mm).

    EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=8dA1AH5j9v8
     

Kerro tästä muillekin!