Bel Airit & Impalat harvassa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Yogi, 27.7.2005.

  1. Flash

    Flash 3rd gear

    Täällä pari kuvatusta tänään mulle kotiutuneesta -67 Impalasta.

    http://aijaa.com/tPMXN1

    Kiitokseni auton uittamisesta menee nimimerkkille: impala1968
     
  2. v-v

    v-v Gearhead


    Tää nähty vilaukselta tänään, komee on
     
  3. impala67

    impala67 Double Gearhead

    hieno orggis värisävy. joku plum-luumujotain toi oli nimeltään.aikakaudelle tyypillinen. pikkulohko+pg?
     
  4. Flash

    Flash 3rd gear

    Kiitos. Joo 327 ja pg pellin alla.
     
  5. Rytari

    Rytari Gearhead

    tälläkin palstalla tuttu 65 4d impala tuli mulle lavettikyydillä talliin kun ei ollut matkaanteko sujunut, auto väristää yli 40 ajaessa ja oli lykännyt lootaöljyä pitkin auton alustaa matkalla.

    auton on hieman keskeneräinen, uusia osia on vaikka millä mitalla mutta niiden asennuksessa on tullut varmaan kiire, mm. laturi ei ollut kiinni muuta ylemmällä pultilla ja liikkui auton pituussuunnassa lähes sentin jolloin hihna pääsi ottamaan tehostimenpumpun kiinnitysrautaan ja kulunut suorakylkiseksi, toki eipä auto ladannutkaan, lampulta kun ei tullut säätimelle ketään. Kaasuvivusta puuttui konehuoneen puolella olevasta pystylatasta alapäästä kiristysruuvi joten se pyöri sen d akselin päällä kuinka sattuu ja yläpäässä oli 13mm reiässä 6mm tappi joten vähän oli välystä siinäkin, 2/3 polkimen liikkestä sai painaa ennenkun kaasarilla alkoi vivut liikkumaan, ecomode?

    Näistä tosin mikään ei aiheuttanut sitä värinää vaan se tuli kardaanista, se kun on niin lyhyt että ei yletän laatikon hännässä olevaan puslaan vaan pyörii vain stefan varassa, tai siis pyöri siihen asti kunnes stefa oli irronnut lootasta ja päästi öljyt ulos. Yoke on myös hieroontunut melko huonoon kuntoon nojatessan häntäosan valuun..

    Äkkiä mitattuna kardaanin tarvis olla 25-30mm pidempi että tulis sinne puslalle saakka, paljon pidempi ei kuiteskaan että saa vielä paikalleenkin eikä pohjaa montuissa, en huomannut mitata kardaanin kokonaispituutta mutta minkäs mittainen kardaani tommosessa 396/400 perässä kuuluu olla, pitääkö putkea alkaa jatkamaan vai onko saatavilla vaan pidempi yoke siihen etupäähän? lootassa ilmeisesti lyhin häntä ja kardaanissa paikallaan on yoke mikä on 47.86mm halkasijaltaan, pituutta en ulkoa muista ristikon keskeltä yoken päähän mutta kokonaispituus oli 140mm tienoilla, korvaava osa ttai tieto mistä saa auttaisi uuden omistajan pääsemään vielä vähän cruisailemaan hankinnallaan.
     
  6. pikileka

    pikileka 3rd gear


    Jaaha, sinä kävit tämän sitten hakemassa. Ajattelinkin, että jotain kardaanijumppaa on tiedossa kun niin pirusti täristi.
    Eipä myyjä tajunnut mitä tarkoittaa jos kaupat sovitaan ja auto varataan :D Piti mennä hakemaan sitä niin ilmotti vaan, että myi auton, joku tarjos 200 enemmän. Mutta no hard feelings.. 8)

    Tollanen ilmesty itelle pihaan maanantaina.. http://pekkaraiski.kuvat.fi/kuvat/AUTOT ... /_full.jpg

    -65 2d HT, 350+350. Alunperin 327.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    On tommonen ´65 Coupe sitten hieno! Yllättävän siivo mattamustanakin, vanteet tosin ei ole ihan "mun juttu".
     
  8. Rytari

    Rytari Gearhead

    Jaaha, sinä kävit tämän sitten hakemassa. Ajattelinkin, että jotain kardaanijumppaa on tiedossa kun niin pirusti täristi.
    Eipä myyjä tajunnut mitä tarkoittaa jos kaupat sovitaan ja auto varataan :D Piti mennä hakemaan sitä niin ilmotti vaan, että myi auton, joku tarjos 200 enemmän. Mutta no hard feelings.. 8)

    Tollanen ilmesty itelle pihaan maanantaina.. http://pekkaraiski.kuvat.fi/kuvat/AUTOT ... /_full.jpg

    -65 2d HT, 350+350. Alunperin 327.[/quote]

    emmä sitä kyllä hakenut, se vaan tuotiin lavetilla pihaan mutta...
     
  9. pikileka

    pikileka 3rd gear

    Juujuu, mutta parkanoon kuitenkin lähti?
    Ja tosiaan, noi kuvissa näkyvät vanteet ei ole enää alla..
    Nyt on Cragarin SST:n tyyliset alla, mutta vaihtuvat viimeistään ensi kesänä.
     
  10. piki

    piki 1st gear

  11. kapa73

    kapa73 2nd gear

    itekin joskus törmäsin omassa samanlaiseen ongelmaan noin 15v sitten yokeja oli erimittasia mut niissä puuttu spoorit pitemmissä yokeissa alkupääsTä. vein sitten kardaanin jatkettavaksi ja tasapainotettavaksi hardy spiceriin helsinkiin (lähellä usa partsia9
     
  12. sixtrey

    sixtrey 1st gear

    Onko jotain sellasta sivustoo mistä näkis suoraan 63 ja 64 Impaloihin esim osien tarkkoja mittoja yms tietoja, sekä esim millaiset iskarit, suodattimet näihin autoihin tulee sekä entisöintiin liittyvää tietoa?
     
  13. Rytari

    Rytari Gearhead


    joo, semmosen "counterbored" yoken mäki hommasin ja putki 40mm pidemmäksi niin sai auton taas ajoon.
     
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Löyty hyllyjä penkoessa ´63:n takapään kulmien listat sekä SS:n pyöröhiotut panelit takakulmiin, käytettyjä. Toisessa kulmalistassa lommo, toinen ihan ok muttei tietenkään uudenveroinen. Kellään tarvetta? Tais muuten olla eturekisterin taakse tuleva alumiinilevykin, joskin aika huonokuntoinen...
     
  15. mörkö

    mörkö Gearhead

    Hähää
    Ja meillä on kokoelman laajennukset meneillään.....
    Pitäisi jossain vaiheessa kotiutua Ameriikan maasta 4d Impala vm. 1965.
    Tämähän kaipaa kuskin etuoven pahvia, mieluummin vihreän väristä, mutta muutkin huomioidaan.
    Osta muuten Bowtie se 63-Novan pensatankin korkki jemmaan....
    Ennen kuin taas hukkaan sen.
     
  16. gm dealer

    gm dealer Gearhead

  17. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Voi voi kun olisi tukevalla tolpalla, kutosella + 3V manuaalilla ja vain neljällä takavalolla varustettu. Aika lähellä kylläkin mitä haen.
     
  18. osmoosi

    osmoosi 3rd gear

    Mistä ootta tilannut impalaan osia? Ois -72 impala työn alla ja pitäis löytää sisustaan osia, kun projektina ois muuttaa nahkasisustaksi entinen kulahtanu vihreä kangas verhoilu.
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Classic Industriesilta löytyy aika hyvin sisustan osia, ja muutakin.
     
  20. Flash

    Flash 3rd gear

    Onkos kellä tietoa mistä löytyisi ja millä nimellä ylipäänsä kutsutaan -67 2D impalan takaikkunan alaosan korjauspeltiä? ..pikainen googlettaminen ei tuottanu mahottomia tuloksia jenkkilän suunalta.
     

Kerro tästä muillekin!