Belgradin Aave Yle Teemalla 7.1.2015 klo 16.00

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja karra, 5.1.2015.

  1. karra

    karra Double Gearhead

    Tästähän oli Mobilistissakin juttua.

    Dramatisoitu tarina vuonna 1979 entisessä Jugoslaviassa eläneestä 'Aave'-legendasta. Hurjasta Porsche-kuskista, joka uhmasi poliiseja ja sitä kautta innosti kansaa yksinvaltias Titoa vastaan.

    Titon Jugoslavia oli täysin valmis yhteiskunta. Kaikki oli hallinnassa, kaikki oli ennustettavissa. Koulusta mentiin töihin, töistä eläkkeelle ja eläkkeeltä hautaan. Tähän rutiiniin iski säröä vuonna 1979 Belgradin kummitusautoilija: salaperäinen, arvaamaton ja jännittävä aave, joka valkoisella Porschellaan kaahaten härnäsi virkavaltaa ja muistutti ihmisiä toisenlaisen elämän mahdollisuudesta.

    Titon suuri hetki liittoutumattomien maiden konferenssissa Kuubassa hukkui kotimaassa hurjastelijan etsinnän alle. Edes jalkapallomaaottelu Argentiinaa vastaan ei vetänyt katsojia, kun kansa kerääntyi Slavija-aukiolle odottamaan Porschen ilmestymistä. Uhmakas autoilija jopa soitti radioon uhitellakseen poliisille. Kuka hän oli?

    Belgradin aave (Beogradski fantom), Serbia 2009. Ohjaus: Jovan B. Todorovic.
     
  2. karra

    karra Double Gearhead

  3. umpio

    umpio 3rd gear

    Katsoin tämän kun se tuli televiisorista; muistaakseni Teemalta. Hyvä pätkä; kannattaa katsoa. Dokkari osaa aika hyvin kertoa kuinka kova pala tuo yksi kapinallinen olikaan järjestelmälle...
     

Kerro tästä muillekin!