Bensa pyrkii tankista ulos

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja freetime-cruiser, 10.10.2015.

  1. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Auto on '67 B-body Mopari jossa on uusi bensatankki ja bensa kiipeää täyttöputkea pitkin ulos.

    Autolla ajettu viimeksi eilen illalla, ja jäi pihaan hieman kallelleen kuskin puoli alemmas. Tänään iltapäivällä huomasin, että tankin korkin alta puskee taas pitkästä aikaa bensaa ulos ja valuu kylkeä pitkin maahan.
    Avasin korkin, painetta ei ollut yhtään, mutta täyttöputki oli korkkiin asti aivan täynnä bensaa, vaikka tankissa on vain vajaa 1/4 bensaa. Eikä se bensa siitä laskeutunut tankkiin vaikka korkki oli auki.

    Laitoin auton käyntiin, bensat pysyi edelleen siinä putkessa. Ajoin sitten auton tasaisemmalle paikalle ja annoin käydä, about minuutin käytyään bensat lähti valumaan takaisin tankkiin päin.

    Mikä ihme tuota vaivaa? Täyttöputkea myöten menevä ilmaletkukin on uusi ja tuntuisi olevan auki, samoin se täyttöputkeen tuleva metallinen ilmaputki joka tekee mutkan täyttöaukon yläpuolella ja menee pohjan läpi auton alle.

    Myös auton tankkaaminen oli taas eilen illalla tuskaa, pistooli katkoi jatkuvasti ja piti liruttelemalla tankata. Tämä toki viittaisi siihen ilmaletkuun, mutta kun se on auki...

    Olisiko kellään ideoita mitä tehdä, vai kutsunko manaajan paikalle?
     
  2. Kine

    Kine 3rd gear

    Voiskos olla täyttöletkussa jotain sinne kuulumatonta tai sisäpinta kuoriutunut? Onkohan siellä joku sihti tai ristikko, ettei penskat ryöstä menovettä lapolla. Ja se olis nyt jotenkin ummessa kun ei saa ees tankattua kunnolla. Jonkin sortin ilmalukko kuitenkin.
     
  3. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Voisko mittari näyttää väärin ja tankki olisikin aivan täysi?
     
  4. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Tuo muuten kävi mielessä itselläkin, on vaan niin loogisesti toiminut tuo mittari ja tankkaaminen on välillä ollut mahdotonta oli tankki sitten mittarin mukaan tyhjä tai puolillaan.

    Pitääpä huomenna koittaa tuota täyttöputkea ronkkia että onko siellä tuketta, samalla selviää sekin jos tankki onkin täynnä.

    Tankatessa se bensa kuitenkin laskeutuu sinne tankkiin, niin en ymmärrä mikä sen saa jälkeenpäin nousemaan täyttöputkea pitkin ylös kun painetta ei kuitenkaan ollut...
     
  5. TheVille

    TheVille 1st gear

    Mulla on sama ongelma '55 pickupin kanssa, sehän vuosi LinnaCruisingissa bensoja vähä reilummin kun parkkeerasin kaarteeseen kuskinpuoli alamäkeä kohti, ja tankki oli ehkä puolillaan. Ja aina kun vehkeen vie tasamaalle ni kaikki ok.
     
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tankin huohotus on tukossa tai puuttuu, ei siinä muuta voi eikä tarvitse olla. Tankin päältä se huohotusletku yleensä on lähtenyt.

    Tietyssä asennossa jää nyt ilmatasku, mikä ei pääse täytön kautta ulos koska bensat on tiellä, eikä sitten yläpuolen huohotuksestakaan, joten laajetessaan ilma työntää ne tiellä olevat bensat ulos. Painetta ei tietenkään ulospäin ole, koska paineenalainen ilma on siellä bensan alla.
     
  7. JTE3

    JTE3 Gearhead

    Kannattaa ladata täältä: "http://www.mymopar.com/index.php?pid=109" 1967 Dodge tai Plymouth Shop manual.
    Niissä on kuvattu kuinka tankin huohotus on tehty.
    Muistaakseni huohotinputki menee tavartilan lattian läpi ja seillä alla
    tankin huohotinpukeen joka on tankin täyttöputken yläpuolella.
    Minulla oli se putki auton alla vaihdettu kumiletkuksi joka oli lytyssä.
     
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Joskus oli tuollaista ongelmaa, kun tankin päältä täyttöputken yläosaan tuleva letku oli tukkeutunut. Se ei myöskään saisi "pussittaa" niin että sinne jää bensaa sisään.
     

Kerro tästä muillekin!