Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

 1. www.beoscan.fi

  Minkälaisia kokemuksia on kyseisestä firmasta. Tänään luki paikallisessa lehdessä että avaavat tähän ryssän puolelle 30 km rajasta bensan jakelupisteen. 90 kilsaa tulee kotiovelta matkaa, mutta alkaa olla polttoaineet semmoisissa hinnoissa että pääsee kohta palkoille kun jaksaa reissun tehdä. Toinen kysymys on minkä kokoiset tankit saa maksimissaan laittaa -77 G30 Chevy vaniin (kuorma-auto), joilla saa tuoda soppaa laillisesti rajan yli.
   
 2. paja1

  paja1 Gearhead

 3. Vasta oli nettiautossa vastaava G30 vani myynnissä, jossa oli 320 litran tankit. Olen jostain lukenut että 400 litraa olisi maksimi kuorma-autolla. Pitäneekö paikkansa?
   
 4. paja1

  paja1 Gearhead

  näinhän sitä on spekuloitu että kuorkilla sais tehä mitä vaan,mutta enpä oo sellasia vielä missään nähny/kuullu. villi veikkaus on kuitenki että jos sellasella jäät tullin haaviin missä on jotkut kyläsepän hitsaamat maasäiliöt alla niin veroa paukkuu oli sitten kuorma-auto tai ei.
   
 5. Täytyisi tietää mikä on max orkkis tankkien tilavuus ja miten ne on sijoiteltu. Autosta täytyy kyljet maalata, joten nyt olisi hyvä sauma sijoittaa pari ylimääräistä tankkausluukkua sopiviin kohtiin. Jostakin kuorma-autosta löytyy varmasti sopivat lisätankit kummallekin puolelle...
   
 6. voittol

  voittol 2nd gear

  Ihan uteliaisuudesta:mistäpäin kuusamoo on sellanen rajan ylitys paikka josta tuonne pääsee, ja mitä papereita pitää hommata?
   
 7. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Ylityspaikasta ei ole mitään tietoo, mutta tarvitset passin, viisumin (jonka hankinnassa saatat tarvita HIV-todistuksen), matkavakuutuksen sekä autollesi venäjän liikennevakuutuksen. Sitten jos auto ei ole sinun, niin tarvitset sille autolle apostillan (notaarin kirjoittama valtakirja).
   
 8. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Enää ei tarvitse vuoden viisumeihinkaan HIV-todistusta. Vakuutukset tietysti kuntoon, vuoden vakuutus yli 2.4l moottorisella autolla on kyllä aika hyvän hintainen mutta tietysti monta kertaa siellä käydessä pikkujuttu. Viisumikin tietysti vuoden viisumi.

  Valtakirjana on kyllä kelvannut ihan itse tehty valtakirja, jossa on vaan nimet ja auton tiedot sekä pari todistajaa. Minun auto on ollut muutaman kerran reissulla ilman minua.

  Sunnuntaina Svetogorskissa ihan siinä raja-aseman vieressä bensa oli 24.60ruplaa/litra. Siellä vähän kauempana 24.50. Vielä kauempana (lähempänä Käkisalmea) taisi olla 23.20 joillain asemilla.
   
 9. Kyllä tämä suomen verotuskäytäntö pakottaa itäsuomalaiset harrastajat ja muutkin kansalaiset itä-matkailuun... :poff: nimim. Pakkoturisti venäjällä :oops:
   
 10. käkkyläjuntti

  käkkyläjuntti Gearhead

  Jesh kuorma-auton raja on 400 litraa! Koskee vain suomalaisia autoja! Ivanit saa touhuta mitä haluaa.... :mad:
   
 11. human62

  human62 1st gear

  Kannattaako moottori rikkoa huonolaatuisella polttoaineella?

  Olen kuullut että diesel-pumppuja on hajonnut :poff:
   
 12. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Siis Venäjän uhka no1 ovat ulkomaalaiset tankkaavat turistit, jotka levittävät hiviä :poff: . Taitaa uhka saada hiv sillä puolen olla aikalailla suurempi ihan talistojenkin valossa.

  Milloin Suomi säätää hiv-testin pakolliseksi vastapainoksi?
   
 13. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Toi valtakirja juttu riippuu venäjän tullissa olevasta henkilöstä, omatekemä kelpaa toisille ja toisille ei. Joillekkin riittää omatekemä kunhan siinä on jokin leima. Mutta jos on apostilla niin se kelpaa joka tapauksessa.
   
 14. Kuusamo-Suoperän virallinen rajanylityspaikka. Noin 60 km matkaa Kuusamon keskustasta. Avattu kansainväliselle liikenteelle 6.10.2006.
   
 15. Kaljanen

  Kaljanen Gearhead

  Miulla on ollu tuolta beoscanilta luottokortti puoltoista vuotta ja hyvin on toiminu. Lasku tulee kotiin kerran kuussa ja makselen verkkopankissa,ei tarvii ruplien kanssa leikkiä. Viimekuun hinta tais olla 71 senttiä / litra,mutta onhan se varmaan jossain halvempaakin.
   
 16. Dieseli on traktorien polttoaine , ainakin venäläinen diesel :wink: Bensan kanssa ei ole ollut kuin kerran ongelmia , ja silloin olikin ihan 6vuoden tarpeet kerralla :rotfl: Tuli nimittäin rodin tankkiin semmoset pesuvedet että piti muutama tunti askarrella että sai uudet polttoaineet siaään ja pois venäjältä...
   
 17. paja1

  paja1 Gearhead

  en venäjän tiiselistä muuta tiiä ku että talli sillä lämpenee hyvin talviaikaan... :poff: kaikenlaista viisastelua sitä on kuultu tosta että ryssän pensa rikkoo laitteet :eek: no kuka uskoo mihinkin...
   
 18. mielikuva

  mielikuva 1st gear

  Juu, kato ekaks me suomalaiset nostettiin viron kansantalous nousuun, hakemalla suomessa tehtyä kaljaa virosta, ja nyt me mennään ja nostetaan venäjän kansantalous nousuun. Hyvä venäjä...

  Tai eiks olis hyvä aidata Tampere, ja laittaa sinne vapaakauppa-alue, näin saatais tampereellekkin jotain edes joskus.. :poff:
   
 19. karjalai

  karjalai Gearhead

  Mutta kyllä kiinnostaisi ihan oikeasti saada kokemuksia miten on pitemmällä jaksolla venäläinen diesel toiminut. Suurin osa kun käy siellä bensaa tankkaamassa..
   
 20. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Mä olen ajanut n. 100tkm venäläisellä dieselillä 1,5 vuoden aikana. Koneena 2.9 l commonrail turbo. Polttoaineen hinnanerotuksella voin ostaa pari moottoria vuodessa, mutta vielä ei ole tarvinnu.
   

Kerro tästä muillekin!