Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. Mistäpä Nuijamaa-Viipuri välillä kannattaa nestekaasupullonsa täytättää tätänykyä? Viime kesänä kävin tehtaan vierestä, mutta nyt siellä on adapteri hajalla, eivätkä osanneet sanoa milloin saavat uuden. Kaasua tarttis pian.
     
  2. keke1478

    keke1478 3rd gear

    Vaan minäpä se olen käyntisakot saanu n. vuosi sitten. 2000 rub. En maksanut ja sain silti uudenkin viisumin. Ja Vartiuksessahan tämäkin ihme tapahtui. Sakon kirjoittivat pääosin käsin :eek: ja maksamassa olisi pitänyt käydä Kostamuksen pankkiin. Sakonkirjoitussessiossa meni aikaa n. 1.5h kun meitä oli 5 henkeä minun lisäksi. Sakon sai ainoastaan kuljettaja, matkustaja odotteli tullissa
     
  3. 3191699

    3191699 1st gear

    Täähän on vaan hyvä, että noita sakotus huhuja liikkuu aina silloin tällöin. Nyt kun venäjällä tankkaajien määrä on taas lisääntynyt rutkasti tänäkin vuonna, niin tälläinen huhu pistää uudet "tulokkaat" miettimään kannattaako viisumia hommatakkaan. Eli mitä vähemmän tankkaajia, sitä vähemmän ruuhkaa. Oikaistaan kuitenkin täällä OD:lla nää huhut mahd nopeasti, niin me harrastajat tiedetään mikä huhu pitää paikkaansa ja mikä ei, sekä tiedotetaan toisiamme mahdollisista "sudenkuopista".
    Tosin eihän me Suomalaiset niitä ruuhkia aiheuteta... :odroll:
     
  4. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Mitä tarkoitat tehtaan vieressä?
    Kahta paikkaa käyttänyt: Tienhaarasta Vaalimaallepäin pari sataa metriä on russland huoltoasema, siihen on jätetty pullo ja haettu pois kotiin lähdettäessä ja sit Pietarintiellä rautakauppojen ja sillan jälkeen oikealla puolella Viipurista ajettaessa sama paikka missä käyvät Viipurin taksit täyttämässä.
     
  5. simeoni

    simeoni Double Gearhead

  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pitää ainakin osan väestä rajan tällä puolen. Kuten aiemmin sanottiin on hyvä täällä jeesata ja kertoilla asioita kuten ne on koska ne henkilöt jotka mua masentaa rajalla tuskin lukee tätä foorumia...


    Meinaan niitä velka-autolla kävijöitä jotka kiehuu mennen tullen, kiilailee ja muutenkin perseilee kovan kiireensä kanssa rajalla..


    Tyhmä ku oon niin vielä intän tuosta 90pvä/180pvä. Eli mitä se tyhmälle maalaiselle merkitsee? Että voin käydä tuon verran kertakäyntejä vuoden aikana vai jos aattelin jäähä pidemmäks aikaa niin 90pvä putkeen maksimi? Vai mitähä
     
  7. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mä ymmärsin että noi luvut tarkoittaa että 90 kertaa voi ylittää rajan, eli 90 käyntiä.
    Ja 180päivää voi olla venäjällä sen viisumin ollessa voimassa. ei tietenkään yhteen putkeen.

    Pitempiin aikoihin, esim:kuukauden oleskeluun luulisin tarvivan jonkin erillisen luvan :odroll:

    Voin olla myös väärässä tän asian suhteen.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuli viimeviisumilla leimoja toistasataa per vuosi eikä mitään sanottu? Samaten eukollakin oli reilu 100 käyntiä.
     
  9. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Eikö viisumintoimittaja kertonut asiasta. 6kk aikana saat ylittää raja 90kertaa ja 12kk aikana oleskella 180vrk Venäjällä. Lukee viisumissakin.
    Käyni- tai kokonaiajan ylitys voidaan tulkita luvattomaksi oleskeluksi Venäjällä ja silloin tulee
    pitempi tankkaus reissu.

    Suosittelisin pitämään kirjaa käynneistä ettei tule isänmaata ikävä.

    Jo yli 3vrk oleskelu täytyy rekisteröidä hotellin tiskillä tai mil.. eiku poliisilaitoksella. Se on se sama pikkulappu joka täytetään passikoppia varten.
    Päivämäärät vaan pitemmiksi.
     
  10. karra

    karra Double Gearhead

    Enhän minäkään noista Venäjän viisumin päivistä mitään tiedä mutta Suomessa vastaava tarkoittaa että 180 pv aikana saa oleilla 90 pv Suomessa. Jos viisumi siis puoli vuotta eli 180 pv voimassa.
     
  11. karra

    karra Double Gearhead

    Miksiköhän pelkästään tulliselvityksen täyttäneitä seurataan? Jos on matkustajana pikakeikalla ei kai se kultturinvaihto siinäkään täyty ellei sitten käy oikein pikaisen hätäisiä vetäsemässä? Vaikkapa siinä Öljymäellä :p .
     
  12. fisu

    fisu Gearhead

    Tarttis ruveta ite merkkaamaan aika siittä kun saapuu sihen jonoon vartoomaan tarhaan pääsyä siihen tulliselvitykseen, useimmiten se 2h on täynnä hilpeästi ennenku pääsee tarhasta ees poies 8)
    Jospa net laskee et kuinka monta tuntia Byikula on viettäny ½v aikana heitin puolella ja kun tietty raja ylittyy ni se pakkolunastetaan Puuttinin kodinturvajoukoille :poff:
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin eli 12kk aikana sitten 180 käymistä? Vai vaan toi 90 kertaa mutta mahdollisuus 180 vuorokauden olemiseen?
     
  14. paja1

    paja1 Double Gearhead

  15. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Saat käydä 90krt / 6kk x 2
     
  16. kolli22

    kolli22 2nd gear

  17. 440 SIX PACK

    440 SIX PACK Gearhead

    Näköjään keksineet jotain uutta taas tunti sitten tulin takaisin päin niin antoivat meno puolen tulliselvityksen takaisin kouraan, ilmeisesti tulleet roskikset täyteen niin antavat suomeen vietäväksi :D
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Noin se oli viimekesänä niiralassa ainakin ja lappuja oli 2+2. Sitten muuttu ensin että laput väheni 2+1 ja lopulta ei saanu muistoks paluulappua :(
     
  19. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Luvatussa maassa on kaikki mahdollista... :D
    Näistä huhuista kun on tässä nyt ollut puhetta, niin tietääkö kukaan Imatralainen, oliko jollain Buick-miehellä meinannut olla ongelmia tässä jonain yönä taka asemalta tankilta lähtiessään?
    En tietä onko käytäntö ihan yleinen vai koskeeko vain tätä Parikkalalaista viisumien välittäjää, mutta tänä aamuna kun kävin viisumihakemusta täyttämässä, niin sanoivat että yli vuoden mittaisia ei enää myönnetä. Pitkäämpä nuo kahden vuoden viisumit kerkesikin olla myynnissä....
    OT:ksi taitaa mennä, tai no onhan tässä vielä sentään venäjästä puhe... :)
     
  20. fisu

    fisu Gearhead

    mikä on "taka-asema"?
    siin o BTK juur rajan pinnassa vasemmalla mist saa bensaa ilman vettä, miekii alkuun kävin siin kioskin jälkeen oikealla olevalla pyttyasemalla mut kun pari kertaa siivilöin tankin tyhjäks vedestä ja ryönästä ni en o käyny enää, hintakin on sama 8)
     

Kerro tästä muillekin!