Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. Lårssi

    Lårssi 1st gear

    Jonot yllättävän lyhkäset tänään(kin) Niiralassa. Taisi olla 370 hirsituvalla lämäri. Puikkolas 28.10 rub 92. Mitenkähän pahasti hidastuu uuden ATK ohjelman takia kun jo ennakkoon pahoitteleevat asiasta? :D
     
  2. Tenttu78

    Tenttu78 1st gear

    Onko touhu hidastunu nyt paljon? Näkeekö mistään venäjän puolelta webkameraa missä näkys jonot?
     
  3. JuQ

    JuQ 1st gear

  4. kolli22

    kolli22 2nd gear

    En tiedä minkä ylityspaikan venäjänpuoleista kuvaa olet vailla, mutta tässä pitäisi olla linkki mistä näkee Torfyanovka-Vaalimaan, Brusnichnoye-Nuijamaan sekä Svetogorsk-Imatra kuvat ja sieltä pääsee myös katsomaan jonkunnäköisiä arvioita automääristä. Suomenkielisenä sitä ei kyllä saa, mutta jos Lontoon ymmärrys riittää, niin sitten.
    http://nagranitse.ru/en/webcams
    Tosin nuo automäärät taitaa perustua Venäläisten txt-viestillä laittamiin ilmoituksiin ja ovat ilmeisesti puhtaasti arvioita, joten ne ei ole Suomalaisen kannalta "parasta" infoa.
    Radiossahan nuo ilmoittivat päivällä että jollakin alueella oli Venäjän tullin tietojärjestelmä mennyt nurin, joten pahoja jonotusaikoja oli kuulemma luvassa. Tästä uutisesta ei ole tarkempaa tietoa, joko vika on saatu korjattua ja miten isoa aluetta se koskee.
     
  5. Tenttu78

    Tenttu78 1st gear

    Niiralan ylityspaikalta mitään kuvaa venäjänmaalta?
     
  6. kolli22

    kolli22 2nd gear

  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Vanhat laput mutta uusi järjestelmä -> Auton tiedot pitää syöttää uudestaan systeemiin ja hitaita näpyttelijöitä kopissa -> ruuhka.


    Eiköhän toi helly parissa viikossa kun on suurin osa vakikävijöistä käynyt ekan kerran...
     
  8. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Ei tuo nyt niin hidasta ollut kun meni vain 2,5 tuntia 150km ajosta huolimatta. Tosin kulkijoita oli aika vähän. Lauantaina ei kannattane mennä.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo ei eilenkään 22-24 ollut hidasta mutta selvästi oli enemmän kertynyt ruuhkaa. Katos oli täynnä ja lieviä jonoja sitä ennen jo.


    Asuinpaikkaa kyselivät kovasti tulliselvitysluukulla vaikka osotteet täsmäs dokumenttien kera.

    Wndows XP pohjanen hökötys se uuskin ohjelma on heh.
     
  10. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Mikäs Lauantaissa on erikoista???
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    ^

    Kaikki jotka ei arkena pääse käymään ryykää sillon ja venäläiset ym.


    Lauantai ilta/yö sen sijaan on hyviä aikoja sunnuntai yön kanssa :D
     
  12. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Joo, mutta ainakin Imatra-Sveto rajalla Lauantaisin, kun 95%liikkujista on Venäläisiä, niin jonot yleensä liikkuu todella hyvin. Venäjän tulli on yleensä se mikä tökkii/hidastaa ja väittäisin että samassa ajassa mikä yhdeltä suomalaiselta menee papereita hoitaessa, niin sinä aikana menee 20Venäläistä tullista läpitte. Pari vuotta olen käynyt joka toinen Lauantai-ilta, kun ei oikein ole muulloin aikaa...

    Onko kellään tuoretta tietoa Imatralta, onko mitä ongelmia ollut tai onko vieläkin?? nim.merk.Lauantai taas lähdössä...
     
  13. JuQ

    JuQ 1st gear

    Joo elikkäs siitä viinapullon tuonnista mistä aikasemmin sanoin että 0.5l saa tuoda ilman sakkoja..

    Ensinmäisellä kerralla kun jäät kiinni niin selviät huomautuksella, toisella kerralla, niinkuin tänään jouduin halliin ja joudun maksamaan 60euroa päiväsakkoja 0.5l viinapullon takia. Nyt loppu sitten toi viinan ostaminen.

    Tax-freen ''suomalaisista'' askeista, jos ilmoitat tullille ne, niin saat ne pitää maksalla verot niistä (52e kartonki). MUTTA jos et ilmoita ja tulli löytää, ja haluat pitää ne, niin joudut maksamaan kaksinkertaisen veron. Jos et halua pitää niin joudut maksamaan ''vain'' sen 52 euroa kartongista.

    Siidereistä ja kaljoista ei taaskaan tullut mitään. 20litran bensasta tuli 13 euroa maksua.

    Hyvin toimi Venäjän tulli tänään niiralassa.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    ^ onnistunut reissu siis :D


    Samahan se on sitte ne ostaa suomesta kun maksaa verot ylimääräsistä.


    Jouduikko halliin ihan tuurilla vai katottiinko pihalla ensin että jaahas?


    Ne pistää helposti seurantaan ne jotka on jääny kiinni ja mistään hinnasta ei kannata noita napsuja ottaa kun huomautuksenkin jälkeen voi olla pitkä seuranta edessä...
     
  15. JuQ

    JuQ 1st gear

    Tullimies käveli autoon viereen ja pyysi passin, kävi sisällä ja tuli ulos ja käski halliin. Aattelimpa lopetella nyt noi hämärä puuhat suurimpiirtein
     
  16. kolli22

    kolli22 2nd gear

    No joo tulihan tuota sitten käytyä... Venäläisiä oli ja reilusti, mutta onneksi homma toimii, ainoastaan paluulinjalla Venäjän tullissa oli jotain erikoista. Useampaan kertaan luki sen tulliselvityksen tarrassa olevan "viivakoodin" ja pyyti passin ja rek.otteenkin, mitä eivät yleensä pyydä, mutta reilun 5minsan jälkeen toivottivat hyvää matkaa kotia päin. Leinee tuo liittynyt siihen uuteen ohjelmistoon...
    Olipa outoa tulla Suomen tulliin kun ei yhtään jännittänyt, nimimerk.viime kerralla huomautuksen saaneena ja päätin kanssa lopetella nuo hämäräpuuhat....
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    ^ Se on muuten vapauttava tunne kun voi ihan rauhassa ajaa tulliin ja vaikka joutus minne niin hymyillen vaan. Kaveri kerto kans ku oli joskus vähä enempi tuonu kaikkee :odroll:
     
  18. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Kyllä oli vieläkin hidasta takaisin tullessa, avasivat kolmannen luukun jossa meni ainakin 10 min ennenkuin ensimmäinen pääsi pois luukulta, välissä tietenkin panivat toisen luukun kiinni kun kolme asiakasta oli jäljellä. Tuleehan siitä liikuntaa kun kolmesti vaihtaa jonoa, vai oliko se neljästi.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mut osaa ne hyvääkin tehä. Yks päivä viitottiin tarkastusjonon perältä (katos oli täynnä molemmat kaistat ja tursus vielä uloskin varmaan seitsemän auton verran per puoli) venäläisten kaistalle ja siellähän ei ketään ollut ja suoraan paalulle.

    Säästy aika runsaasti aikaa.


    http://www.youtube.com/watch?v=xfFgfFrenD0 Jotain dokumenttiä niiralan tullista. Tuttuja paikkoja.
     
  20. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    olipa 92 hintakin taas noussu, niinkun tupakkikin. keskiviikkona päivällä oli muutama muukin liikkeellä, liekö lämmin sää syynä?
     

Kerro tästä muillekin!