Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    200 € maksaa tankkaus ,en kyllä silti osta edes 92 vaikka kulkeekin.en säästä öljyssäkään ja osta halvinta vaikka silläkin pyörisi.
     
  2. karra

    karra Double Gearhead

    Ei tietenkään öjyissä säästetä :) mitäs järkeä siinä on? Mersu G500 hörppii gasoa aika kivasti; eka talvi sellaisella menossa. Kun oli noi kovemmat pakkaset niin kulutusmittari näytti 30 ... 35 l sadalla. Lauhemmalla kelillä 22 ...28 l sadalla siis nurkka-ajossa. Maantiellä vie talvikelillä 17 l sadalla... ja tää on siis ainut talviauto millä ajan. Tankki on 96 litraa onneksi :cool:.
     
  3. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    En ole huomannut mitään eroa, kaveri otti Volvoonsa 92:sta niin päätin kokeilla.
     
  4. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ei ole tuulilasit kalliita asennuksineen Kostamuksessa,Volvo v70 -01 139e!Kaajanissa liikkeessä 290e.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oliko yön kuivamassa lasi tai pitikö tilata etukäteen?
     
  6. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ei olla vielä vaihdettu,vaan kyselty.Eli auto aamulla pajalle ja loppuiltapäivästä saa noutaa.Ja varmaan pitää tilata pajalle se ikkuna.
     
  7. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Mulla ei oikein B230FT toiminut 92. Joutokäynti ei ollut oiva. Yhen tankin ajoin95G:llä, seuraava 95. Eroa G:n ja tavallisen välillä huomannut.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mulla kans suurin osa autoista kakonut jollain tapaa 92:lla. Voyager toimi muuten mutta huomas perstuntumalla kun vedot oli vähissä.
     
  9. karra

    karra Double Gearhead

    Tankillisen 92 oktaanista ajoin G-mersulla ja vaikuttaa että ois vieny vähemmin gasoa mitä 95:llä. Maantiellä 15,8 l sadalla. Näissä uusisahan on tuo nakutuksentunnistus...

    Mitäs tuo95G on? Täällä on yleensä yhtä laatua 95 paitsi Lukoililla jossa on 95 EKTO tai 95-5.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin nakutuksen tunnistukse takia se vojakin niin laiskalta tuntu kun ennakkoa laski. Tuntuu varmaan vähissä hevosvoimissa enemmän kun se että laskeeko 300hv:sta :D

    95g kestää paremmin nakutukselya, vähän 98 tapasta. Joku lisäaine tms mitä ei normi ysivitosessa ole.
     
  11. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Mitä tykkää katit? Ainakin aiemmin 92 oli lyijyllistä. Vai onko muuttunut lyijyttömäksi?
     
  12. J.J.

    J.J. Gearhead

    Eihän Venäjällä lyijyä ole ollut bensassa pitkään aikaan, rautaoksidikin poistui jo yli kymmenen vuotta sitten. Ei enää tulpat punerra.

    Bensan energiasisältö ei ole riippuvainen oktaaniluvusta. Toki joku nykyauto joka pystyy reagoimaan polttoaineen laatuun hyötyy yleensä korkeammasta oktaaniluvusta mutta asia ei välttämättä ole niin yksioikoinen.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Korkeampi oktaani enemmän ennakkoa enemmän tehoa?
     
  14. J.J.

    J.J. Gearhead

    Ei välttämättä, monista prätkistä saatu paremmat numerot säädettyä ysivitosella kuin ysikasilla. Toki sitten joku esim turbolaite hyötyy isommasta puristuksenkestosta. Konekohtaisia juttuja mutta varmaan voi kyllä yleistää että enemmän oktaaneja = enemmän tehoa.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juujuu.

    Mites noi ryssälasien laadut? Osu vaan silmään myynti-ilmotus missä oli just vaihdettu siellä lasi ja haljennut lämppärin kohalta. Sattumaa tai ei tiedä häntä.
     
  16. palontie

    palontie Double Gearhead

    En vielä ole tutkinut minkä merkkisiä laseja käyttävät,oli mielessä selvittääkkin ennen kuin asennutan.
     
  17. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Yhteen urs4 eli c4 eli 100/a6 koriseen audiin vuosi sitten vaihdatin lasin, aamulla sortavalaan, aiemmin jo hyllyyn tilattu lasi liimatuubin kanssa kyytiin ja korjaamolle, alkoivat sitä vaihtaa ähräämään, pakko oli itse lähteä pois kaljalle, kun eivät antaneet auttaa ja tuntuivat hieman tumpeloita olevan, itellä ei hermo kestänyt katsoa moista epätahti sahaamista, max 10cm ja lanka poikki.. Iltapäivällä noudin auton. Lysti liimoineen listoineen maksoi n. 120,- joten en jaksanut pahemmin stressailla.. Muuten ok, jäi yläkulmasta suhisemaan, vetäsin moottorisilikoonia painetuubista sisäreunaan huomaamattomasti ja loppui suhinat.
    Nyt pitäs a4 -99 käydä lasi tilaamassa ja asennuttamassa, samoja hintoja, n.120€.
    Ainakin tuolla liikkeessä jos kysyy lasin hintaa ja asennuksen hintaa, pitää osata lisäksi kysyä liimat ja listojen hinnat, eivät kuulu tarjoukseen, tosin niiden hinnat murto-osan suomi hinnoista.

    EDIT: tuon firman nimeä taaskaan muista, mutta sortavalan keskusristeyksestä eli alatorilta suomeen päin muutama sata metriä ja oikella punatiili rakennus eli suomesta tultaessa ennen liikennevaloja vasemmalla. Eivät puhu suomea, transleitor. Kaupan lasivitriinissä remmiahdin, hinta 26000rup, imusiivessä murtuma, viitaten aiempaan avutumiseeni tässä keskustelussa. :)
     
    Muokattu: 7.3.2017
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Missä se ad huolto sortsvalassa on?
     
  19. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    En oo varma, mutta oisko värtsilästä tultaessa sortavalan läpi ja ohi vielä viimeisenkin huoltoaseman, jonka jälkeen selkeä kyltti vasemmalle, kärripolkua muutama sata metriä ja olet perillä. Omistaja suomea hyvin puhuva äijä. Mitään koskaan oo ostanu, aina ylihintaa tai ainakin muualta kaiken olen saanu halvemmalla.
    --muista aina noita firmojen nimiä varmaks, mutta kyllä toi tais olla ad--
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Viimeinen thk? huoltis mikä vasemmalla? Minkä jälkeen oikeella puolen vielä autopajoja ja osamyymäliä?

    Emmäkää osista mutta siellä kuulemma ok hintaset korjaukset.

    Joku etuvetosen kytkimen vaihtokin vaan vitutttaa nykyään yms.
     

Kerro tästä muillekin!