bensan kulutus...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja marsu, 5.10.2003.

  1. marsu

    marsu 1st gear

    Ostin tässä 5litrasen 302 tomaatilla(ford) Seon ruisku kone. Onko kokemuksia paljon sellanen imasee bensaa käyttöön? Mulla ei ole paljon kokemuksia sellaisista... Tai miten saan laskettua kulutuksen?
     
  2. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Sillähän se parhaiten selviää kun pidät tankkauksista ja kilometreistä kirjaa niin sitten kun alkaa olemaan tuhansia kilometrejä takana niin alkaa olla jo aika luotettavaa dataa tuosta kulutuksesta. Käytännössä kulutuslukemat tulevat löytymään 11-25 litran väliltä, luulisin?.
     
  3. marsu

    marsu 1st gear

    On kyl iso haarukka! Toivottavasti ei tuu liian kalliiksi ajella=)
     
  4. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Onko auto minkä vuosimallin vehje? 86 tuli se monipistesuihkutus noihin. se ei ole niin isoruokainen kuin se vanhempi versio.
     
  5. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Onko auto minkä vuosimallin vehje? 86 tuli se monipistesuihkutus noihin. se ei ole niin isoruokainen kuin se vanhempi versio.
     
  6. marsu

    marsu 1st gear

    Auto on ´82 mut kone ´86mercusta
     
  7. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    No onko siinä tuo monipistesuihkutus?
     
  8. marsu

    marsu 1st gear

    Joo...
     
  9. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Eiköhän sillä sitten ajele ihan mielikseen!.
     
  10. -riku-

    -riku- 1st gear

    Ja vaikka kulutus olis vähän reilumpikin niin siihen tottuu. Kakskymppisellähän sitä kuitenkin aina tankataan. D:
     
  11. bbford

    bbford Gearhead

    Mulla on ´86 monipisteruisku Ford stw,matkassa vie jotain 12l/100km.Kaupungissa riippuu taas siitä kaasujalasta.Täytyy myöntää että odotin todella että veis vähemmän,yks tuttu herra kans oli todennut omassaan saman asian ettei Ford ole kovin pieniruokainen.
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    No oltiin kerran motoparkin reissulla kaverin 84 mercury piilolla ja se kyllä meni himpun alle 10:n siististi ajaen. Tiedä sitten kummat ne vie vähemmän?
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ajelin muutama vuos takaperin Mustilla, jossa oli toi 5.0 monipisteruisku ja AOD ja joku suht harva perä. En mitään tarkkaa kirjaa kulutuksesta pitänyt, mutta pääosin kaupunkiajosta muodostui sen vuoden ajot, kun auto mulla oli käyttärinä ja kulutus oli keskimäärin 15 l/ 100 km.
     
  14. KajS

    KajS Gearhead

    "Tai miten saan laskettua kulutuksen?"

    Tankatut litrat X 100 : ajetut kilometrit

    esimerkkejä:

    ooppeli: 33 x 100 : 480 = 6,875 l/100 km

    dodge: 80 x 100 : 500 = 16,00 l/100 km

    Nuo on keski-ikäisten ihmisten ajamia kilometrejä, enimmäkseen maantiellä ja nopeusrajoitusten mukaan.

    Kuljettajan ikä vaikuttanee kulutukseen käänteisesti (nuorempi kuljettaja -->> suurempi kulutus, vanha kuljettaja-->> ajolupa evätty; kulutus nolla). Myös turvavöissä käytetyt "racing" - toppaukset lisäävät polttoaineen kulutusta.

    Helpompi on vastaus kysymykseen: miten saan laskettua kulutusta? Älä aja :grin: :grin:
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaikki alle kymmenen litraa/100 km on normaalia käyttöä, kulutus alkaa vasta sen jälkeen. Mikään polttomoottori ei tyhjällä käy.
    Siis mulla on kulutus matka-ajossa 3,5 litraa/ 100 km....
     
  16. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Aikoinaan V8:ssa joku harmissaan valitteli autonsa suurta kulutusta verrattuna kavereiden autoihin. Toimitus luetteli kaikki mahdolliset keinot rassin säätöjen tsekkaamisesta, peräruuvin vaihdosta jne ja totesi loppuun: "Jollet vieläkään pääse samoihin kulutuksiin kuin kaverisi, tee kuten hekin tekevät: valehtele!".
     
  17. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Autot kannattaa pitää myös kunnossa eli säädöt kohdallaan ja tekniikka kondiksessa (kone, loota + muu voimansiirto, jarrut, laakerit jne) Isokoneinen, painava auto on sellanen yhdistelmä että äkkiä tulee isojakin eroja, jos vaikkapas säädöt on vähäsen mettässä. Eli tuohon hommaan uhratut rahat tulee äkkiä takasin kulutuksen muodossa.
    Tossa takavuosina ajettiin tiuhaan Kouvolan ja Helsingin väliä 454:lla varustetulla Impalalla ja silloin tehtiin sellanenkin havainto että kuivalla kelillä kulutus oli ihan havaittavasti pienempi kuin märällä tiellä. Iso auto rullas ilmeisesti hyvin kuivalla mut jo sadekelin tekemä vierintävastus lisäs kulutusta n. 2 l/100km.
    Toinen yksilöllinen ero kulutukseen tulee ajotavasta. Tollanenhan rullaa pintakaasulla kun sen kerran saa vauhtiin eli turhat pumppaamiset kun jättää pois ja cruisailee vähän liikennettä ennakoiden niin kulutus eikun pienenee.
    Jotta tolleen niinkuin teoriassa. Usein ei vaan malta olla vähän fiilistelemättä kun on niin kiva kuunnella kunnon jyminää :grin:
     
  18. hietala81

    hietala81 1st gear

    kaverin ford ltd farkku 351c vei kaasarilla n10l hunttia kohden että kai ny ruutta vähemmän vie.
     
  19. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Kulutuslukemien ilmoittelussa pätee seuraava juttu = Jos et pääse omalla autolla yhtä pieniin kulutuslukemiin kuin kaverisi niin VALEHTELE sinäkin.
     

Kerro tästä muillekin!