Bensan loppuminen...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ruumis, 28.8.2005.

  1. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    bensan hinta meillä suomessa nousee 2:vuodessa piirun verran yli 2 euron. huolestuttava asia myös on tuon bensan loppuminen. no onhan vetyautojakin keksitty. noin 5-15 vuoden päästä autoilla ajaa vain miljonäärit. kun bensa tosissaan alkaa loppumaan maasta, niin silloin hinta voi olla jopa 15 euroa litralta!
    Kuvitelkaapa kun bensa loppuu ja pitää etsiä keltaisesta pörssistä ilmoituksia: Myydään 5 litraa bensaa hinta:50 e........


    ettei se elämä nyt mene sitte vituilleen! :cry:

    Jokatapauksessa 2-10 vuoden päästä lintuinfluenssa o levinny suomeenkin... :oops:
     
  2. AteV8

    AteV8 Gearhead

    ETANOLIA!

    Ei meillä oo mitään hätää. Pidetään autot projekteina niin kauan että bensa loppuu kokonaan ja eivät saa enää herrat tarpeeks vero rahoja. Siinä vaiheessa alkavat myydä etanolia.

    Periaatteessa saisivat myydä sitä jo nyt, koska etanolilla ajettaessa on kuitenkin pienemmät päästöt, ja tehojakin tulee vähän paremmin. :D

    Ruottissa ajelee jo jotkut etanolilla. Ja kelpaa ihan bensa autoon tuo etanoli ku hommaa vaan jonku paineventtiili hommelin. Tai näin ainakin ruisku vehkeissä...

    Hmm... Isä pappa kerto että pontikkaa tiputeltaessa pari ekaa lusikallista heitetään pois koska se saattaapi olla metanolia... Pitää varmaan rakentaa talon kokoinen pontikka pannu ja ruveta tiputtelemaan. :lol:
     
  3. J-P Kansas

    J-P Kansas Gearhead

    Etanolia...Pyh!

    Johan moisesta tilanteesta on kasa leffojaki tehty. Toimintamallit on siis selvillä :)
    Toissapäivänä viritin bensatankin ja täyttöaukon...
    Tulkaa vaan, räjähtää koko wagen kerralla!!
     
  4. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Jenkit on kehittämässä tekniikkaa jolla saa hiiltestä öljyä, natsithan sen aikoinaan keksivät mutta se oli liian kallista että se kannattaisi ottaa käyttöön. Nyt "hiiliöljyn" hinnaksi pitäisi saada 32$/tynnyri, oikea öljy on 66.13$/tynnyri. :) Tulevaisuudessa "hiiliöljyn" hinta pitäisi päästä 12$ kuhan sitä saadaan kehitettyä lisää.
    Tolla jenkit tarvis 1/3 nykysestä öljystä, jäis meillekkin vähän :)
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ei hätää!!
    :D Vähän lapsellista logiikkaa bensan loppuessa, ja käydään hakemassa huoltoasemalta lisää... :pinup:
     
  6. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Bensa loppuu ekaksi köyhiltä, sitten vasta meiltä!
     
  7. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead


    "Tekniikkaa jolla saa öljystä bensaa" ????
    :lol:
     
  8. petro_din

    petro_din Gearhead

    tota noin, pisti sama silmään... eikös ne nykysikki tee öljystä bensaa? vai bensasta öljyä? no jalostavat kumminki...
    ja oisha noita vaihtoehtosia voimanlähteitä... pitäs vaan saada päättäjät ymmärtämään se että jossain vaiheessa niiden käyttö on PAKKO alottaa kun karkaa hinnat käsistä kokonaan...
     
  9. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    Olikohan tuo kauppa- ja teollisuusministeri Pekkarisen Mauri, joka sieltä suuresta ja viisaasta hallituksesta sano, että 1.40 euroa on kipuraja bensan hinnalle.., sitten pitää alkaa laskea (bensan) verotusta! Mutta sitten keksivät ministerit jonkun muun keinon rahastaa köyhää kansaa, että voivat nostaa omia palkkojaan :mad: :soosoo:
     
  10. DD6

    DD6 Gearhead

    Kivihiilestähän ne sakemannit tislasivat elämännektaria. Nerokas prosessi, jota en nyt muista ollenkaan. :oops:
     
  11. caballista

    caballista 1st gear

    Hieman suhteellisuuden tajua. Valtioneuvosto teki juuri vuodelle 2006 budjettiriihessä ehdotusta vuoden 2006 menoista ja tuloista. Suomen valtio pyörittää ensi vuonna arvion mukaan yhteensä 39 375 miljoonan euron pottia. Siitä eduskunta haukkaa kokonaisuudessa 104 miljoonaa euroa = 0,26%. Olisi joskus kiva jutella oikeasti merkityksellisistä asioista.

    Lähde: http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2006/frame_vm2006.html
     
  12. Muki

    Muki Gearhead

    Jos en ole saanut elämääni sellaiseen järjestykseen että ilman autoa tulisi toimeen, eikä pahasti mielenvikainen ns. "Polttoainemaksulaki" vuodelta 2004 ole kumottu, niin sitten täytyy varmaan panostaa puukaasutekniikkaan.

    Nimittäin jos bensiinin saannissa on ongelmia tai hintataso ylittää äärimmilleen viedyn kipukynnyksen.

    Nämä meidän wanhanaikaiset työntötankomoottorit surkeine ominaistehoineen sopivat varsin hyvin moiseen.

    TKK:lla eräs Ryhänen on tehnyt tiploomityönsä pellettipaloputken ohjauksesta, ja vaikka se ei ehkä kaikkea problematiikka ratkaissutkaan niin mielenkiintoista tavailtavaa joka tapauksessa.

    Männä viikollakin tuli yksi 500 Mercedes vastaan häkäpöntön kera.
     
  13. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Huuuppss... :D Hiilestä -> Öljyksi siis
     
  14. KajS

    KajS Gearhead

    Jos olisin ns. viisas ja valveutunut, kehittelisin Teille "Bensan hinta on suoraan verrannollinen indeksikehitykseen..." joojoo.

    Seuraavassa hieman muisteloita aiheesta "kipuraja":

    70-luvun alussa ihan tosissaan ihmiset vaihtoi hyviä autojaan pienempiin bensansäästön toivossa, kun litrahinta nousi yli markan: esim meille ostettiin vähän käytetty Fiat 125 Special 100 hv twincam-koneella. Edellinen omistaja oli vienyt sen suurjuoppona (siis auto) kauppaan. Tuon auton näin vielä keväällä 1990 ihan hengissä.

    1970-luvun demarivetoisessa Suomessa Kerttulan peruskoulussa Raisiossa kirjoitettiin aineita aiheesta "Mitä tehdä kun öljy loppuu". Parhaimman arvosanan aineestaan sai eräs Sakari S, joka seikkaperäisesti meille 12- vuotiaan logiikalla perusteli, kuinka öljy loppuu kymmenessä vuodessa. Minä itse en saanut yhtä hyvää arvosanaa, kun kirjoitin, että politiikasta tässä on kyse, pumpataan lisää tjsp.

    Muinaista Fiat- maahantuojaa syytettiin pirun maalaamisesta seinälle, kun 126:sen markkinoinnissa käytettiin lausetta "Millä aiot ajaa kun bensa maksaa kolme markkaa litra". Ei olisi saanut mainita, jottei keksittäisi nostaa hintoja.

    Joskus 80-luvun alussa sitten itkettiin sitä kolmea markkaa. Kun viiden markan raja lähestyi, uhattiin taas autoilun loppumisella. Päättymätöntä.

    Tänään taas tankkasin sitä "kipurajabensaa" 1,26/litra.

    Maksakoon mitä maksaa, ei se gaso lopu. Taloudellisten indikaattoreiden mukaan toimivassa yhteiskunnassa on pidettävä polttoainetta tarjolla sellaiseen hintaan, jotta sitä on jonkun varaa ostaa ja sitten toimia bruttokansantuotteenkohotustarkoituksissa eli käydä töissä.

    Varmaan joskus bensa maksaa 3 egee litra...Sitten muistellaan haikeudella menneitä aikoja.

    Kaikessa hysteriassa pitää muistaa tuo "indeksijuttu": Vaikka bensa oli halvempaa 80-luvulla, jouduin tekemään töitä paljon kauemmin Fiat 128n 38 litran tankin täyttämiseksi kuin nykyään Mondeon 57 litran tankin täyttämiseksi.

    Eli pitää muistaa myös ihmisen elinkaaren suhde ansiokehitykseen. "Urakehitysviisikymppiselle" bensa on suhteellisesti halvempaa kuin 18 v varusmiehelle. Näin se on aina ollut.
     
  15. MudMax

    MudMax Gearhead

    Ratakakskuus hiivapatin mainoksessa peloteltiin vain 2 markan hinnalla.
    Itse näin mainoksen joskus 80-luvulla, kirjoitin mainoksen kysymykseen tussilla vastaukseksi: "Corvette454", en silloin luultavasti ymmärtänyt, että voi sen bensan Moparillakin polttaa :lol:
    http://www.moparkerho.net/images/vaihtoehto.jpg

    edit: Muutin kuvan linkiksi Fiatin mainokseen.........
     
  16. HerkkuJerkku

    HerkkuJerkku Gearhead

    Nythän voivat laitaa mk tilalle € ja taas mainos on ajakohtainen. Auton tilalle voivat vaihtaa tietenkin uudemman rottelon mutta onko noilla niin eroa.
     
  17. KajS

    KajS Gearhead

    Kiitos MudMax, korjauksesta. Muistikuvani ei vastannut todellisuutta. Muistikuviin oli iskenyt indeksikorotus.

    Mutta se aineenkirjoitusjuttu oli täyttä faktaa; meillä koulussakin lietsottiin energiapulaa vaikka kyseessä oli energiakriisi. Eihän se bensa loppunut...vielä.
     
  18. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    ajatelkaaqpas jos laki määräis joka autoon sähkömoottorit! :D
    Kuvitelkaapa jokin 3000 kiloinen lincoln sähkömoottorilla! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  19. Chrome

    Chrome 1st gear

    Mahtuuhan tuonne isoon autoon todellinen akkuarmeija... ja pikkanen tojotan mosa pyörittämään laturia :rotfl:
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Meneehän tuossa ratapihalla joka päivä aika paljon isompiakin laitteita sähkön voimin. Jaappanissa ajavat vielä paljon kovempaa niillä, kuin mitä se Lincolni kulkee edes lentokoneesta pudotettuna.
     

Kerro tästä muillekin!