Bensapumppu ja polttoaine paineet?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ebalen, 17.7.2019.

 1. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Sinänsä se bensanpaineen nosto ja sen vaikutus siihen bensanpintaan on marginaalinen, tuli aihetta tutkittua enempi kuin olis välittänytkään blow thru Holleyn kanssa, kun siihen ei ollut oikein tarjolla isoja neulaventtiileitä kumikärjellä ja aikani tappelin sit ruostumattomien neulaventtiilien kanssa asiaa tutkien.
  Pinta ei nouse nimeksikään alueella 0,3 -> 0,6bar, eikä siihen vaikuttanut tekikö ns. kulutuksen vuodattamalla bensaa kohokammion alareunasta koko ajan vai pitikö vaan pintaa paikoillaan. Aikansa se menestyi paikallaan ja piti pinnan säädetyissä rajoissa, mutta kun laitoit käyntiin niin johan heilu pinta ihan reiluun tulvimiseen saakka...
  Näin siis ainakin Holleyssä, jossa homma sit lopulta pelas isommaksi poratuilla neulaventtiileillä joissa kumikärjet tosi hyvin.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jep, vois kuvitella, että se neulavenan "työpinta" sitä painetta vastaan on sen verran olematon, että pieni painemuutos siellä ei juuri näy. Tärinät ja tutinat plus virtauspyörteet kohokammiossa on sit ihan eri juttu.
   
  4d sedan tykkää tästä.
 3. Mites tämmöinen sähköinen mittari?

  [​IMG]
   
 4. xarper

  xarper Gearhead

  Joo kattelin jo vähä eilen kans, mikä helvetti noissa maksaa :eek:
   
 5. Ihan hyvä kysymys..Ehkäpä noita käytetään autoissa sen verran vähän, että ne maksaa ainakin jonain Autometerina. Venetarvikkeena näyttää olevan reilu 90 taalaa:

  [​IMG]

  Tosi urpohan ostaa pelkän anturin ja sitten rakentaa siitä jonkun Arduninon avulla semmoisen kännykkäapin, jolla voi seurata bensanpaineita vielä silloinkin, kun auto on varastettu..:cool:
   
  zuinula ja xarper tykkäävät tästä.
 6. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Halpa / hyllyyn jääny vanha kännykkä ja sille teline konehuoneeseen ja kohdistus bensanpainemittariin. 2x Känny kuvaamaan videota samaan aikaan niin näkee missä kohdassa nyykkää. jos nyykkää.
   
  Muokattu: 19.7.2019

Kerro tästä muillekin!