Bensatankin näyttö ns. sinne päin

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja AnHie65, 9.8.2016.

 1. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Cocco Billin anturitarinan innoittamana aloin suunnittelemaan talven varalle yhtä projektia:
  Bensamittari näyttää tankki täynnä "yli skaalan" (havainnekuva Post It -lapulla...) ja vastaavasti tyhjä tankki, kun mittari näyttää noin neljäsosaa.

  [​IMG]
  Mikä riemu tämän aiheuttaa? Anturi "vinksahtanut" fyysisesti, sanoisi maalaisjärki. MUTTA mikä muu tämän voisi aiheuttaa.

  Auto -72 Monte Carlo.

  AH
   
 2. -tl-

  -tl- Gearhead

  Oisko huono maadoitus. Chevyissähän jos maadoitus on poikki kokonaan niin mittari näyttää täyttä . Kokeile maadoittaa suoraan anturilta runkoon.
   
 3. toyopet

  toyopet Gearhead

  Minulla jeepissä tankki on tyhjä siinä vaiheessa, kun mittari näyttää 3/4 tankkia.
  Isäukko lainasi jeeppiä kerran ja jäi tielle.

  Ekassa buickissa neula ei tainnut yleensä laskea täyden alapuolelle, huiteli jossain ihan omissa maailmoissaan. Kuitenkin liikkui eli ei ollut maat poikki.

  Mukavahan se olisi, että näyttäisi oikein mutta toimivalla trippimittarilla on pärjännyt noiden kanssa.
   
 4. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Mulla faijan uutena ostamassa -75 Cherokeessa se näytti 3/4 tankkia kun oli täynnä, ei koskaan loppunut bensa kesken, kun mittari meni alle nollan, tuli käytyä tankkaamassa, vaikka oli olevinaan varttitankki vielä...
   
 5. AnttiK

  AnttiK 2nd gear

  Jos anturi on uusi, se on varmaankin kunnossa joten vertailevalla mittauksella saapi pääteltyä minne Ohmit pesiytyvät. Eli mittaa ensin anturin nastoista vastus koho ylhäällä ja koho alhaalla. Sitten anturi takaisin kiinni ja sama mittaus mittariston liittimen nastoista. Jos arvoissa on merkittävästi heittoa, vika on piuhoissa. Luultavasti jossain kohtaa on huono liitos tai juurikin kuten -tl- edellä mainitsi, huono maadoitus. Omastani kun joskus purin tankin pois, taisi anturin maapiuhassa olla liittimen juuressa enää kaksi säiettä kiinni.. Mittarit kun vielä toimivat melko kapealla alueella (esim. 0 - 90 Ohm), niin kovinkaan isoa vikaa liitoksissa/maadoituksissa ei tarvita, kun näkyy jo mittarissa.
   
 6. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Ok, selvennyksenä vielä, että mittari siis toimii, mutta ns. siirtyneellä asteikolla. Ja anturi lienee noin 44 vuotta vanha.

  AH
   
 7. Antabus

  Antabus 3rd gear

  75 plymouthin bensamittarissa oli ainakin säätöruuvi mistä sai ruuvailtua mittarin pitämään paikkaansa. Bensatankin kohopaketti ja mittari paketti vaan pöydälle, virransyöttö niihin ja sit koho ylös, säätö mittarista että tankki täys, koho alas ja taas säätö. Sai mittarin pitämään jokseensakin paikkaansa.
   
 8. rb

  rb Gearhead

  Mä en muista omistaneeni yhtään jenkkiä, jossa bensamittari toimisi ns loogisesti.

  Ensin ne näyttää iät ajat täyttä, kunnes yks kaks onkin mukamas vaan puolitankkia. Siinä se sit roikkuu aikansa, kunnes putoaa varttitankkiin ja siitä sitten nopealla tahdilla näyttämään tyhjää....
   
 9. auburn

  auburn 3rd gear

 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tuo neljäsosa ja loppu on vielä hyvä skaala. Pahempi tollanen suppea, vittumainen ajella.

  Mulla yhestä jostain syystä oli mennyt anturin veivi, venyttelin vähän niin meni pohjaan kun tankki oli tyhjä. Mulla tosin oli niin että ei ollut ikinä täynnä ja mittarin näyttäessä nollaa oli 20-30l vielä.
   
 11. KajS

  KajS Gearhead

  Vaihdoin slanttivaniin uuden anturin 2015 huhtikuussa. Koskaan mittari ei näytä täyttä tankkia, vaikka tankkaa "toiseen naksahdukseen". Ja E-viivan kohdalle sattuessa tankissa on vielä 40 litraa. 80 litran tankki.
   
 12. KajS

  KajS Gearhead

  Taas hyvä topikki. Eilen illalla slanttivanin alle ja tankin maadoitusta rassaamaan. Vaihdoin anturin mukana tulleen rautalangan tilalle 6mm2 autojohtoa ja hioin maadoituspisteen. Tankki oli aamulla miltei viidenneksen täydempi. Halpa "tankkaus".
   
 13. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Pitänee kokeilla...omassa on kans vähä "arveluttava" mittari...neljäsosa tankin kohdalla voi olla neljäsosa tankki tai tyhjä!
  Riippuu vähä et jos ylä-ala-mäessä tai mutkissa enää viisari elä...niin alkaa olla meno kortilla.Sit jos tankkaa välillä esim. 3/4tankin niin voi olla että menee melkein pohjaan tyhjänä?Muttei kuitenkaan ikinä ihan empty asentoon kuitenkaan.
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Rungollisessa autossa saattaa olla, ettei kovin moni sähkövehje maata itteään runkoon, mutta tankkianturi voi olla siinä. Akku-kori-runko maaliitokset pitäs olla kuitenkin olemassa ja katkomattomat, rungon maavajaus saattaa silloin näkyä hyvinkin just vaikkapa mittarissa, vaikka muu ei vikaa paljastaisikaan.
   
  KajS tykkää tästä.
 15. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Maapulasta olis hyvä tarina kerrottavana, jos vaan jaksais kirjoittaa... Olen sen joskus jonnekkin kirjoittanut tai ainakin kertonut. Ja olishan tuossa yksi tuore maapula tarina...
   

Kerro tästä muillekin!