Bensco / Lotus7, Muistaako joku?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Stressman, 16.2.2004.

  1. Stressman

    Stressman 3rd gear

    J Salminen Olarista rakensi 90-luvulla Bensco-merkillä pari putkirunkoista autoa ja taisi saada ne kilpiinkin loppujen lopuksi. Tein niihin aikoinaan lujuuslaskelmat ja nyt kiinnostaisi tietää omaa vastaavaa projektia varten, olisiko hänellä rekisteröintiin liittyviä hyviä vinkkejä.
    Sattuuko kukaan tietämään kaverin yhteystietoja t projektin nykytilaa? On niin paljon saman nimisiä, ettei viitsisi alkaa arpomaan numeroa. Tattista.
     
  2. peto

    peto Gearhead

    Muotit ja jigit on vielä olemassa, tosin ei minulla. Joten en viitsi kaverin yhteistietoja antaa näin julkisesti.
    Auton kilpiin saattamisessa on vaan se ongelma että kanta-autona pitää käyttää rungollista autoa(itsekantavien korien korinvaihdot kiellettiin viime vuonna). Tietenkin jos ei käytä kanta-autoa vaan tekee omavalmisteen ja käy läpi mittavan direktiivi ruliansin ja vielä maksaa valtiovallan määräämät järjettömät autoverot. Siinä on haastetta kerrakseen!!!
     
  3. Stressman

    Stressman 3rd gear

    Pystyisitkö heittämään Jarmon yhteystiedot emaililla tai yksityisviesteihin?

    kunnianhimoisena tavoitteena olisi rekisteröidä auto joka on saanut piensarjahyväksynnän Englannissa ja kaikista tarkastettavista komponenteista on Suomen hyväksymän Englantilaisen testilaitoksen todistuk/laskelmat/testit.
    Työn ohessa on tullut tehtyä ja keräiltyä CAD- ja lujuuslaskentamalleja eri putkirunkovirityksistä, joten myös kauniita värikuvia viranomaisille riittää :wink:
    Saa nähdä miten käy...
     
  4. jpaaso

    jpaaso 1st gear

    Raportoihan etenemisestä, jos nimittäin menee läpi niin mä lähden saman tien hakemaan briteistä Ultima GTR:n... Verokohtelu on raaka rakennussarjalle vaikka sen saisi kilpiinkin, mutta GTR nyt vaan on Se ratalelu, pakko saada jne.

    - JjP
     
  5. Sleeper

    Sleeper 1st gear

  6. peto

    peto Gearhead

    Laitoin sulle privaan viestin.
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    sullahan on jo GT-R :smile:?
     
  8. kryofiili

    kryofiili 1st gear

    Kävin joitain vuosia sitten benscon verstaalla.Silloin siellä oli työnalla rooverpohjainen lotusprojekti,auto oli lähes valmis. onko kukaan nähnyt valmiina.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Selvennykseksi Bensco pajaa ei ole enään ja Salmisellakin taisi tulla konkurssin jälkeen mielenterveys ongelmia. Muotit ja jigit ja projektit on lähteneet kiertoon(ei romutukseen paitsi yksi taunuspohjainen seven joka jäi hallin pihalle kun uudet vuokralaiset tulivat eivätkä nämä ymmärtäneet sen päälle mitään). Benscoja ei ole ilmeisesti saatu kilpiin kuin Yksi Mirafiori pohjainen Ginetta kopio ja yksi volvo 360 pohjainen seven.
     
  10. kryofiili

    kryofiili 1st gear

    Paikka missä kävin salmista tapaamassa oli vanha kauppa.Silloin siellä oli myös valmis ford pohjanen auto joka oli käsittääkseni menossa vuokralle jollekkin.Salminen jatkoi konkurssin jälkeen,en tosin tiedä kuinkapitkän ajan jälkeen pienimuotoisempana varsinaista liiketoimintaansa ja samoin autojen rakentelua.
     
  11. makke

    makke 1st gear

    Avona toi Yltima näyttää aikas kivalta, mutta katollisena en siitä oikein pidä.
    Aikamoinen kupu toi katto, sitä tarttis vähän chopata ja muuttaa linjakkaammaks. :wink:
     
  12. jpaaso

    jpaaso 1st gear

    Ruma ko retikka mutta nopea... Kieltämättä omastakin mielestä CanAm on hienoin versio mutta kokonaisuutena toi on vaan niin toimiva paketti että jos piensarja- ja omavalmistepykälät joskus sallii niin pakko askarrella leluksi yks.

    Madmike, onhan mulla yks GT-R :razz:

    - JjP
     

Kerro tästä muillekin!