Bensiini ja hinta vaan nousee.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bandicoot, 19.10.2007.

  1. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Kuulemma raakaöljyn maailmanmarkkina hinta on korkeimmillaan kuin koskaan aiemmin yli 90$ tynnyri.
    Vaikutus meillä pumpulla noin 2-3snt mutta kumma kun vastaavasti euron kurssi vahvistuu taalaan nyt 1,43 niin miten se öljy je sen tisleet ei ns halpene meille kun muut taalapohjaiset tuotteet tulee edullisemmaksi ostaa tällä hetkellä,tämä on sellaista talous tiedettä kait että ilman korkeampaa koulutusta tätä ei tajua.
    Nythän tällä korotuksella ei ole mitään yhteistä näiden uusien ympäristöverojen kanssa.

    Hyvin eräskin taloustutkija kyllä uutissa totesi"raakaöljyn hinnannousulla ja kulutuksenkasvulla on se ikävä piirre että hinta heijastuu heti meilläkin bensiiniin" :eek:

    No tulipahan urputettua taas.
     
  2. kippis

    kippis Gearhead

    en tiiä mutta lahdessa ainakin bensan hinta on tippunu ... eihän tuo ole kun 1,239 joissain halvimmillaan. kun yleensä ollut 1,32 kieppeillä...
     
  3. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Jep, ite tankkailin Volvoon äsken 1,26 hintasta ysvitosta. Eikös se muutenki pitäny jo kallistua?
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Pensakrematooriot alkaa olemaan seisonnassa, niin ilolientä riittää kaikille vaikka myy vähän halvemmallakin :wink:
     
  5. kippis

    kippis Gearhead

    näinhän se ! halpaa se vielä on verrattuna bussiin tai taksiin :poff:
     
  6. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Bandicootin pointti oli kyllä erittäin perusteltu kysymys.

    Miksi halpa dollari ei halvenna polttoaineiden hintoja Suomessa?

    Kaikki muu dollareilla maksettava tavarahan halpenee eurovaluuttamaissa, kusettaako Fortum?
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tarviiko tuota edes kysyä........
     
  9. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    Kuka osaa laskea, mitä bensa maksaa sitten, kun dollari nousee taas johonkin 1,3 euroon? Nythän taala on noin 0,7 euroa.
     
  10. 660

    660 1st gear

    sillä sen irakin kans kinataa et saa jenkit pidettyä öljyn hinnan korkeella :mad:
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tota vois laskea silleen todella tyhmästi että jos tynnyrihinta nousee 10taalaa niin litraa kohti se on jonkun sentin, mutta kun tohon kaikkeen tällää kolminkertaisen verotuksen niin johan se vaikuttaa kukkaroon :rotfl: .
     
  12. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Tämän päiväinen sanomalehtikirjoitus viittasi myös tähän taalankurssin vaihteluun ja siihen miksi esim öljyssä ei kurssivaihtelu näy halventavana hintana.
    yhtä selitystä oli tarjottu seuraavasti"dollariperustaisena hintana myyjät ottavat huomioon taalanheikkenemisen ja näin ollen korottavat hintojaan saadakseen kurssieron kiinni"onko totta vai?.

    Nyt kun Amerikan talous alkaa olla tosiaan kuralla ja pahempaa on odotettavissa ja veikkaukseni on että vuoden vaihteenkieppeillä taala on 1,50 niin se ainakin meille osien ostajille ja kokonaisien projektien ostajille on eduksi ja ei mikään ihme vaikka kohteet tulisi ns pakkomyyntiin sielläkin.

    Mutta meno vedestä sen verran vielä sen minkä isät ja vaarit piti raudalla omanamme niin sitä samaa havitellaan nyt ruplalla :wc: vrt uutinen porvoon jalostamon ostohalukkuudesta jonka rajanaapurimme ilmaisi,mitähän siitäkin seuraisi?.
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    No se tietenkin että bensan laatu olisi samaa kuin rajan takanakin mutta hinta pikkasen korkeempi ja saatavuus sitten mitä sattuu :rotfl: .
     
  14. Luigi

    Luigi Gearhead

    Eikös se riitä hinnan korotukseen kun joku abdullah kompastuu rättiinsä.
    Mulle bensa on maksanut jo pitemmän aikaa sen 60€,nyt hinta on tippunut käyttökinnerin kanssa 20€.
     
  15. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Muutoinhan toi menee aina niin että syksyllä bensan hinta laskee ja sit kun keväällä taas alkaa se kiivain ajokausi niin hinta nousee :( Noinhan tuo on menny jo monta vuotta jotta kesäisin mennään aina jopa 20 senttiä korkeemmilla hinnoilla ja näin syksyllä hinta putoo sit alemmas että hyvä kun kehtaa ostaa niin paljon halvempaa bensaa :poff:
     
  16. gomopar

    gomopar Gearhead

    Paikallinen bensakauppias kertoi Nesteen nostaneen bensan tukkuhintaa perjantaina 10 senttiä litralta. Muutos näkynee hinnoissa maanantaina. Epäili että hinta nousee ensiviikolla vielä lisää. :mad:
     
  17. rt68

    rt68 1st gear

    Fortum kusettaa aina mutta bensan ja öljyn kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, Nesteoil kylläkin vetää helvetinmoisia voittoja taalan kurssin takia :mad:
     
  18. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Vaihtakaa vaan ne pensakrematorit taloudellisiin ja tehokkaisiin LSx moottoreihin.Sitten vaan nauratte vapautuneesti huristaessa bensiiniasemien ohi !!!!
     
  19. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Tämän takia tankkaan tuolla öljy-yhtiön luottokortilla , koskoo vaan kerran kuussa ... :poff: ja kylläpä koskookin :mad:
     
  20. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    10 snt=66 p näin laskettuna paljon,pyydäppä pomolta tuntiliksaa 10 snt tai 66 p lisää.

    Ei litrassa vielä tunnu mutta sääliksi käy kyllä perheellisiä ja pitkänmatkan työläisiä,jollain matka venyy kaikkine tarhaan ja kauppaan menoineen työmatkan lisäksi pääkaupunki tai haja-asutualueella 80-140 km päivä,lisäksi lapset harrastuksen pariin tai itse sinne niin päivittaisssä 10 litran määrässä se on 1e ja niin eespäin.
     

Kerro tästä muillekin!