biltema hiekkapuhalluskaappi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja adh, 11.9.2005.

  1. adh

    adh 1st gear

    uudessa luettelossa oli edullinen puhalluskaappi. onko kellään kokemuksia siitä. vai onkohan ihan lelu ruostetta vastaan?
     
  2. 251265

    251265 1st gear

    jep

    joillekinhan se on aivan lelu mutta mulla on käytössä sellanen, ja voin sanoa että futaa ihan hyvin..
    ei oo kalliskaan..
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitä sinne käytännössä mahtuu sisään?
    Mitä siinä käytetään puhallusaineena / voi käyttäää / suositellaan?
    Pölyääkö ympäristöön? Eli voiko käyttää ilman pölysuodatinta / ympäristö pysyisi siistinä?
    Meneekö lasi helposti ton suojamuovin kanssa naarmuille ja onko puhaltaminen arpapeliä että tietääkö tekiä mitä kohtaa / kohdetta suihkii?
    Kestääkö hanskat hyvin?
    Onko valoa sisällä?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    näin lukoo biliteman omiilla sivuulla:

    Pieni ja kätevä hiekkapuhalluskaappi pienten osien hiekkapuhallukseen. Kaappiin mahtuu n. 14 kg puhallusainetta. Kannessa lasi-ikkuna. Puhalluspistooli, suojakäsineet ja sisävalo kuuluvat toimitukseen. Toimitukseen kuuluu myös verkkovirtamuunnin (220-240 V), 4 keraamista puhallussuutinta, 4 ilmasuutinta, vahvat suojakäsineet ja lasi-ikkunan suojamuovia. Ilmankulutus 140 l/min. Työpaine 6,9 baaria. 1/4" paineilmaliitäntä. Ulkomitat 60 x 51,5 x 58,5 cm, sisämitat 58 x 43 x 30 cm. Paino 25 kg.
     
  5. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Eli käytännössä siis pitäisi n.15" vanne mahtua sisään. Eilen tuollaista liikkessä katselin ja kyllä näytti ihan asialliselta laitteelta pieniin puhallustöihin. Kunhan saan tallin valmiiksi niin pitää kyllä käydä tuollainen hakemassa.
    [​IMG]
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    kokemuksia, kertokaa!!
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead

    entäs jos ne joilla on omatekoinen puhalluskaappi, pistäisi kuvia ja ideoita näkyviin?

    alottelin kyhäämään itelle uutta kaappia,lopullinen disaini ei ole ihan valmis...

    tämännii voip sitten laittaa arkistoon, kuhan nyt ensin ilmenee matskua.
     
  8. adh

    adh 1st gear

    mistäköhän sais toimivan puhallus laitteen,jos tekis kaapin itse. sellaisen mikä toimis 0,2-0,8 hiekalla.
     
  9. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Minkätehoisilla ja kokoisilla(säiliönkoko) kompuroilla olette käyttäny esim. tota bilteman hiekkapuhalluskaappia ?
    Oma kompura tuotto on joku 260l/min ja säilio on 50litraa eli siis ylittää vaadittavat kriteerit mutta onko se vain pieni suhahdus ja vartoilu kun kompura jauhaa taas säiliötä täyteen
     
  10. sibe70

    sibe70 Gearhead

    onko tietooooooo
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Kiinnostaisi kokemukset kanssa.

    Ainakaan tollasella ei ole mitään järkeä yrittää jotain vanteita puhaltaa. Ihan sama kuin kokeilisit tussilla maalata sen. Mutta pienten osien puhallus lasikuulalla voisi toimia?? Kävin kurkkaa tota bilhelvetessä. Nopeasti katsottuna pohja ritilä ei taipumatta kestä yli kilon käikäletttä.Se han on helppo päivittää tukevammaksi. Gummihanskat oli suht laadukkaan oloiset ja se viritys muutenkin tuntui suht toimivalta.Mutta miten se pölynpoisto?? Ja miten se "lappo imu" toimii sitten käytännössä? Eli tossa ei ole erillistä säiliötä puhallus kuulalle vaan ilmeisesti kaadetaan sinne pohjalle ja sitten puuttimen päähän paineilmaa ja se vetää sen kaman toisestä letkusta joka on sitten siellä hieken / kuulan seassa. Eli onko hidas/matala tuottoinen ??

    Kokemukset kiinnostaisi -eli toimiiko esim mopon lohkojen tms puhalluksissa??
     
  12. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Meillä on itetehty kaappi mikä on yhdistetty yläreunasta vanhaan kärynpoistoimuriin joka oli seinässä jo valmiiks. Tehokkaampi saisi olla pölynpoisto ainakin hiekalla puhaltaessa. Bilteman tollasella puhalluspistoolilla on pärjätty. Isommat osat ja paksummat ruosteet sitten täytyykin jo viedä muualle, esim. umpiruosteisen jarrukilven puhaltaminen on ihan toivotonta.
     
  13. 348

    348 1st gear

    Mistäs lasikuulat löytys helpoiten ja halvimmalla? Pika haulla googlella ei oikein löytynt mitään.
     
  14. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Tänään pääsin tuollaista Bilteman kaappia kokeilemaan. Pienille osille ihan pätevä laite. Ruoste irtoaa hyvin vaikka olisi vähän pahemminkin ruostunut. Mutta paksu maalikerros ei meinaa irrota, ei ainakaan kovin helposti. Pohjaritilä pitää vaihtaa paksummaksi, on todella heikkoa verkkoa. Samoin ikkuna joka on muovia, kuluu varmaan aika nopeasti sameaksi. Parempi olisi kun teettäisi saman kokoisen karkaistusta lasista. Hiekkaa saisi mielestäni olla enemmän puhallusilman seassa, mutta saattaa johtua siitä että meillä oli ehkä vääränlainen suutin kiinni. Kaapin mukana tulee muutama erilainen suutin. Myös kaapin sisällä oleva paineletku oli huonoilla liittimillä kiristetty, vuotaa joka raosta. Äsken tuli mieleen että jos letku olisi irronnut niin kompressori olisi puhaltanut täydellä paineella ilmaa kaapin sisään, olisi ehkä vähän hiekka pölynnyt ympäri kaappia. Mutta kokonaisuutena ihan hintansa arvoinen laite. Pienillä muutoksilla ja liittimien vaihtamisella saa kaapista ihan käyttökelpoisen pienten osien puhaltamiseen.
     
  15. Plymo

    Plymo 1st gear

    Lasikuulia oon joskus ainakin ostellut, muistaakseni sellaisesta paikasta kuin Tapio Päkki oy, toimi eteläsuomessa, paikkakuntaa en muista...

    Kuulat tais olla 20kg:n säkeissä, hintaa en muista oliko kallista vai halpaa...
     
  16. Erppa

    Erppa Gearhead

    Joo Päkiltä kannattaa kuulat hakea,muistaakseni 40e säkki. Mun mielestä halvin ainakin mitä kyselin muutamasta eri paikasta , ja toi on niinku normaali tallaajan hinta...

    Ja tolla 20 kilolla puhaltelee vaikka kuin kauan ainakin pelkkää alumiinia ja rosteria , mutta jos peltiä menet puhaltamaan niin ne kuulat ruostuu...
     
  17. veekasi

    veekasi Gearhead

    Ton hintaluokan kaapit on leluja! Satunnaiseen ja kevyeen puhallukseen sillä tekee "jotain"(en sano ettei sillä tee mitään).
    Teho on huono, suuttimet ei kestä(ainakaan särmikkäitä rakeita yhtään=10-30min!), pölisee(=ei näe puhaltaa), rakeen tulo tökkii, valo onneton, seinät menee puhki isommassa käytössä, pohjalevy on pelkkä ritilä, pieni, vaatii korokkeen alle(mitoitettu 150cmkäyttäjälle). Mut hinta ja laatu kohtaa! Ns oikee raepuhalluskaappi maksaakin jotain ihan muuta. Kunnon puhallussuutinkin maksaa kolminumeroisen summan, tosin kestää käytössä jopa vuosia!
    Googlella löytyy kyllä, kokeile esim lasikuula tai raepuhallus.
     
  18. tehvi

    tehvi 1st gear

    uusiokäyttö

    Tämä pitäisi varmaan lähettää niksipirkkaan?

    Ja eikun valmistamaan omatekoinen puhalluskaappi.

    Kaverilla seisoo käyttämättömänä pihassa Fiat Uno, ei muutakuin peräkontiin kaksi reikää, sadetakista hihat ja kumikäsineet käteen, peräkontissa onkin vararenkaan syvennys jonne on hyvä hiekan valua.
    Kattotelineeseen painesäiliö, vielä kun saisi omasta moottorista paineilman, esim. jos vetoakseli pyörittäs kompuraa, voisi erivaihteella saada eri litratuoton.
    jos peli olisi vielä katsastettu, niin olisipa kätevä jos joku kaveri on puhalluksen tarpeessa, voisi paikan päälle ajaa...väliseinä ohjaamoon.

    Eikun jatkokehitysideoita.

    Itse taidan olla hoidon tarpeessa.


    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  19. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Äsken leikin kolme tuntia tuollaisen kaapin kanssa, eipä sitä hirveästi voi kehua. Alussa vaikutti ihan pätevältä laitteelta, mutta kun enemmän käyttää niin :x . Olisi kyllä ihan toimiva paketti muutamilla muutoksilla. Kannen pleksi pitäisi vaihtaa lasiksi ja kaikki tiivisteet paljon paremmiksi. Laatikko kun vuotaa jokaisesta mahdollisesta raosta, tulee pölyä ulos niin paljon että piti jättää työ kesken kolmen tunnin käytön jälkeen kun meni pölyä niin paljon henkeen että yskittää kokoajan. Huomenna hengitys suojain päähän. Käyttöpaineen oltava kokoajan yli 5bar että ottaa hiekkaa mukaan. Seinät ei kyllä kulu puhki ikinä. Hyvä aihio alkaa rakentamaan hiekkapuhalluskaappia mutta tuollaisenaan ei kyllä tee juuri mitään. 15cm x 15cm maalatun laatikon puhaltamiseen meni n.45min.
    Muutama kuva 3tunnin käytön jälkeen, pölyä tulee ulos joka raosta.
    http://photobucket.com/albums/b60/ToniS ... GP0233.jpg
    http://photobucket.com/albums/b60/ToniS ... GP0232.jpg
     
  20. toomass

    toomass 1st gear

    Sen verta kokemusta ettei tommonen pelkällä imulla toimiva puhallus vie kun hermot mennessään. Nyt hankittu paineistettu astia ja sen kanssa tarkoitus tehdä kaappi jossa pölynpostoimuri. Muutama kaveri ollu puhallus hommissa ja sanovat että pikku vehkeillä turha ruveta isoja pintoja pyyhkimään. Mut jos jotain pikku osia vois kotikonstein puhistella.

    Jos jollakulla omatekonekaappi joka on svusta täytettävä niin ottasin mieluusti kuvia vastaan. Tarkotus ois tehdä tommonen 1,5m levee ja metrin syvä ja korkee kaappi. lähinnö kiinnostas toi pölyn poistopuoli miten järjestetty.

    Ja noista imuvehkeistä voin sen verta vielä mainita että alle 7bar on täysin turhaa touhua ja mitä paksumpi imuputki niin sitä helpommin menee tukkoon. Kokeilut suoritettu n.650 l/min kompuralla ja aika railakkaasti tuntu pyörivän kokoajan jos ois halunnu.

    P.S. Kirotus vireet menee hjumalan piekkiin :-?
     

Kerro tästä muillekin!