Bilteman ja hellan lisävalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja m197, 2.4.2020.

  1. m197

    m197 1st gear Bannattu

    Hei, kyselisin onko porukalla kokemusta hellan 3003 lisävaloista ja bileman 9" pöntöistä, että kannattaisko ostaa suosiolla nuo hellat vai onko suurtakin eroa verratuna biltemaan?
     
  2. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Bilteman 9" pöntöt toimii ainakin hyvin ettei mitään valittamista. Halvat ja valaisee kyllä. Hyvää on se ettei niitä varmaan kukaan pölli ja jos vaikka särkyy niin ei tuu isoa rahallista tappioo.

    Tollaset ne on jeepissä, aikasemmat oli jotku boschit, mielestäni nää näyttää paremmin. Nää on ne pistemmäisellä kuviolla olevat ref50, ehkä ottaisin ne laajemmalla kuvioilla olevat ref37,5 niin valaisis enempi laitojakin ja tasaisemmin. En mä mitään kahtasataa pimeessä aja kuitenkaan.
    [​IMG]
     
  3. m197

    m197 1st gear Bannattu

    Juu, osaatko mitään arvioo sanoo et kauasko nuo näyttää?
     
  4. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    No vaikee sanoa, jonku peltoaukean yli sihtasin joskus syksyn pimeydessä ja sinne mettänlaitaan hienosti sohotti. Se ei vielä paljoa kerro, no google mapsin mukaan siitä kohtaa on pellon leveys 270m. Mutta jos ei aja suola-aavikolla tai muuten vaan tasasella tiellä, niin ei totta suoraa etäisyyttä pääse niin hirveesti hyödyntää kun valot osottaa aina väärään paikkaan kuitenkin. Siks ehkä se laajemi kuvioinen olis järkevämpi.
     
  5. m197

    m197 1st gear Bannattu

    Juu, kiitos vastauksista. Tuliko noiden mukana johtoja, relettä yms.?
     
  6. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ei tullu muistaakseni mitään. Releytyksen olin tehnyt jo aikaisemmin ja se on mielestäni ehottoman järkevää, varsinkin tommosessa "uudemmassa" :) tötterössä ei passaa ottaa kuin heräte lisävaloille auton omista valosähköistä. Muuten on valomodulit ihmeissään ja tulee ties mitä erroria. Lisäks laitoin nappulan kojelautaan että voi käyttää vain auton omia pitkiä, eli saa noi lisävalot pois.
     
  7. Sounderi

    Sounderi 2nd gear

    "Uudemmissa" autoissa on sit vielä "akku-vahti" eli oma älyloota akulle.Sellaisesta kun ottaa virrat väärin,niin voip loppua virta muuten ehjästä vehkeestä.. Ei osaa ladata enää akkua tarpeeks...
     
  8. plagu

    plagu Gearhead

    mulla oli noi 9" biltsut 37,5 reffillä kyl neki on todella pistemäiset.
    ledipalkit on nykyisin niin halpoja et suosin kyllä niitä.
     
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    bosch in pikku rallyet isoilla xenoneilla,pitää viilata polttimon reikää mutta näyttää hyvin etenkin tienreunat hirvien varalta,ei paljon kiinnosta näyttääkö km päähän,samalla tehotkaan ei häiritse vastaan tulijoita.
     
  10. Fuselage

    Fuselage Gearhead

  11. stana

    stana 3rd gear

    Ledpalkissa vaan yks pikku ongelma, se jäätyy sopivassa kelissä. Viime yönä kolme kertaa piti pysähtyä raapimaan puhtaaksi. Ja huono palkki jos on niin ei tartte radioo paljon kuunnella. Mut valoteho/hinta suhde kohdallaan.
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Lämmitetty hoitaa homman. Ja ei kai toi nyt vaikeeta ole lisätä takalasi tyylistä lämmitystä noihin?
    Itse testasin -8c lämpötilassa tota ledbar. Ajoin 80km/h 20km, seis pysäkille ja lämpömittari ledbariin. -3c.... Halogen lähivalot +18c. Led pitkät +1c, joka varmaan oli säteilylämpöä lähivalojen puolelta.
    Tämä testi -98 Passat.
     
  13. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Eikai kukaan halua erikseen mitään lämmitystä lisävaloille ruveta askartelemaan?
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Olen vanhanaikainen, enkä vielä ole saanut todisteita ledipalkin paremmuudesta vanhoja 90-luvun isoja Hella 3000 vastaan. Jos semmosia on, niin kiinnostaa. Ledipalkit kiinnostaa, mutta valoteho näyttää jäävän vajaaksi tähänastisen tiedon perusteella. Näyttää paljon lähelle, mutta ei kauas? Virransäästö ainakin olisi varmasti valtava.

    Ja ihan käyttökokemuksia kaipaan. En niitä grafiikoita..
     
    Muokattu: 5.4.2020
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mä testasin tota halogeenien sulatustehoa nyt etelän ”talvessa” ja sen pari kertaa kun tuli pikkusen lunta, noi ämpärit tietty muurautuivat umpeen 20km matkalla tallilta kotiin ja sitten kotiin päästyä kokeilin kauanko kestää sulaa, niin minuuttitolkulla sai odottaa että tapahtui mitään. Siis nollakelissä ilman ajoviimaa. En ymmärrä miten ne voisi sulattaa ittensä puhtaaks ajaessa, ellei ne oo päällä kokoajan. Ja ikinä ei oo saanu ajella kauaa pitkät päällä kuin lapissa tai jossain itärajan lähellä.
     
  16. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    IKH:n nettisivulla on valostudio mistä voi tsekata eri lisävalojen ja työvalojen tuottamaa valoa, vertaamalla eri ledbareja näkee hyvin että niissä on isoja eroja ja näkyy se valoteho menevän aika vahvasti käsi kädessä hinnan kanssa...
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  17. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Meillä oli emännän Jeepin keulalla ostaessa hellan 3003 ämpärit, jossain vaiheessa ne vaihtui pyöreisiin ledeihin, jotka täksi talveksi vaihtui 80cm hurricane paneeliin, nyt on valotehoa vähintäänkin tarpeeksi. Ja mitä tohon virransäästöön tulee, niin nyt watteja kuluu melkein tuplat halogeeneihin nähden...
     
  18. stana

    stana 3rd gear

  19. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Excursionin nokalla on 4 kpl Bilteman 9" ja jokaisessa 100 watin H7. Hyvin näyttää.
     
    viikinki75 ja mukko tykkäävät tästä.
  20. mukko

    mukko 2nd gear

    Ulkonäön puolesta ämpärit vaan sopii toisiin.
     
    rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!