Bilteman moottorinosturi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Olli_, 9.2.2007.

  1. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Kävin hakemassa Bilitsun nosturin ja näytti olevan kahdessa laatikossa. Toinen painoi 60 kiloa ja toinen 30 kiloa.

    Halpa hinta kyllä 150e lähes sadan kilon metalliläjästä jossa on sylinterikin mukana :)
     
  2. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Mulla on kanssa se Bilteman moottoripukki. Fordin 302 siinä on pyöritelty ja hyvin on kestänyt. Niitä kiinnityspultteja voisi tosiaan vaihtaa vahvemmiksi, varmuuden vuoksi.
     
  3. JousiT

    JousiT 1st gear

    Muutama vuosi takaperin heitettiin täysrautainen Pontiacin 400 mosa apulaitteineen Pilteman pukkiin ja otettiin pois. Se pystyputki alkoi muistuttaa liikaa banaania ja kääntäessä lastu lensi.
    Nyt omavalmistepukkiin voi laittaa ponun koneen ja 2 jannuu koneen keulaan roikkumaan, ei notku.

    Kyllä se Volvon koneella toimii Pilteman pukkikin. Kaikki Roveria isommat laitan johonkin muuhun.
     
  4. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Toistaiseksi ainakin pysyttelen noissa Volvon koneissa, mutta jos joskus on varaa ostaa V8:lla varustettu auto niin mietitään sitten uudestaan :)

    Noi pultit pitää tosiaan vaihtaa.
     
  5. 69

    69 Gearhead

    kaverin super zetorin etupää nousi komeesti motonettilaisella.
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Mulla on AD nosturi jolle luvataan 1000kg, maksaa kuulemma jotain 200€ nykyään. Sillä on nosteltu mm. monia isolohkoja ja dieseleitä ilman ongelmia. Paitsi v****taa se sylinterin paluuvuoto, eli laskee pikkuhiljaa yön aikana.

    Kylällä kaverit ostivat Bilteman 600kg nosturin. Puuttui kuulemma yksi pultin reikä, laittoivat kasaan ilman sitä pulttia, "kestää se kun ei kerta ole reikää siihen tehneet" ja nostivat letukan pikkulohkon. KOPS, nosturi läjään ja pikkulohko lattialle...
     
  7. niklas_

    niklas_ 1st gear

    oma kokemus oli että etufillarit irtosivat heti ja kone heilui niin saatanasti. en edes uskaltanut pyörittää sitä ympäri.

    bilteman pukki on ihan eri luokkaa.
     
  8. Beenari

    Beenari 3rd gear

    Eli suomeksi sanottuna eurolla saat euron tuotteen
     
  9. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No ilmeisesti olleet eri erää...
    Mulla ei heilu, mutta kääntäminen on raskasta... Ei onnistu ollenkaan sillä omalla puolenmetrin varrella, mutta 150 cm rautakanki on kohtuullinen...
     
  10. jylhä

    jylhä 1st gear

    laitoin eilen bilteman pukkiin letukan rivikutosen. luulenpa, että se pituutensa takia on kaiken pahin pukin rasittaja. aamulla ihmettelin, kun moottori oli vieläkin pukissa. kääntö on tosiaan raskas, mutta nopeutu kummasti kun jäi käteen se kammen muovi osa. varovainen tarvii olla...[​IMG]
     
  11. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Nyt pistin nippuun tuon bilitsun nosturin ja kyllä se aikamoinen helvetinkone on. Pari hitsisaumaa on sen näköisiä että palikat on olleet viitisen milliä liian lyhyitä ja tämä vika on "korjattu" jättämällä osat erilleen ja hitsaamalla rako umpeen. Pari saumaa oli myös vedetty niin huolimattomasti, että saumoissa oli ihan rakoja ja kohtia joissa ei ollut saumaa lainkaan.

    Pultit tässä olivat osaksi 4.8 ja osaksi 8.8-luokkaa. Nuo 4.8:a olevat ainakin olivat täysin susia. Yksi M8-pultti meni katki siinä vaiheessa kun momenttia oli varmaan joku 30nm. Ikinään en ole vastaavaan törmännyt.

    Mutta ensiksi menee pultit ja mutterit vaihtoon, sen jälkeen varovasti kokeilemaan laitetta ja jos taipuu niin yritetään vaihtaa uuteen ja jos kestää, niin sitten korjaan nuo saumat.

    Jokatapauksessa laitteesta näkee kyllä ilman tarrojakin että se on Biltemasta ostettu :)
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    Yksi pikku juttu täytyy ottaa huomioon puhuttaessa Bilteman moottoripukista aka moottoritelineestä, kuten he itse kutsuvat sitä. On olemassa kahta mallia: Aiempi, tuotenumero 15-230 ( 59 euroa ) oli ainakin minun mielestä parempi ja tukevampi, kuin nykyinen tuotenumerolla 15-370 ( 44 euroa ) Mieluusti olisin maksanut sen 15 euroa enemmän, jos tuo vanhempi versio olisi ollut saatavissa . Malli vaihtui n. vuosi sitten.
     
  13. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kannattaa laittaa vähän vaseliinia sinne niveleen niin alkaa pyörimään
     
  14. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Pitää myös muistaa että nyt ei puhuta moottoripukista vaan nosturista jonka kuva näkyy etusivulla :)

    Pulteista tuntuu suuri osa olevan jostain syystä M14-kokoisia ja ainakaan nopean etsinnän jälkeen en löytänyt mistä niitä saisi. Onko tämän nosturin omistajat poranneet reijät M16-kokoisiksi vai ostaneet jostain nuo neljäntoista pultit?
     
  15. reve

    reve Gearhead

    Kyllä M14 pitäisi pulttikaupoista löytyä. Ainakin www.ruuvi.net -nettikaupasta löytyy.
     
  16. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Jep,noihin halpisnostimiin ei tarvii vaihtaa kuin metalli,kumi ja nailon osat niin voivat jopa toimia :rotfl:

    Kerran petti halpa vaijeritalja JUST silloin kun 350+350 kiikkui 1,5 metrin korkeudella ja autoa siirrettiin pois alta.
    Kolme murtunutta sormea ja Caminon keula länässä :mad:
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    Puuttuuko kaikilta hitsauskone, aikaa vai molempia? Itse tekemällä saa monin verroin paremman nosturin/pukin ja yleensä vielä halvemmalla, ja laittaa mitoitukset silleen ettei tartte kysellä kestääkö se.
     
  18. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Joo,v...n nolot ja rahattomat
     
  19. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kunhan vaan osaa mitoittaa mm. nostimen oiken :rotfl: Kysy Jylhälta mittoja, tai sitten tarvitsee harrastaa painonnostoa kuten hän että on lisäpuntteja käytettävissä.

    Ei pahalla, nuo kuvat oli hauskoja.
     
  20. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Ostimpa tänään Koivusen valikoimista olevan moottorinosturin , näyttää ihan samalta kuin Bilteman vastaava ja luultavasti onkin?! No nosturi kasaan niillä 4.8 :eek: pulteilla ja pikkulohko+ th700 nokkaan. pomputtelin ja heiluttelin systeemiä ja totesin rakennelman olevan aivan tukeva!
    Jos jotain huonoa keksin ,niin huomasimpa röytäneeni öljypohjan rusinaksi repiessä tuota moottoria pitkin lattiaa! Nyt liikkuu mukavasti ilmassa että toivosin ostaneeni tuon nosturin jo aiemmin, ei tartteis ruveta oiontahommiin... :-?
     

Kerro tästä muillekin!