Bilteman moottorinosturi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Olli_, 9.2.2007.

  1. poikelin

    poikelin Gearhead

    Motonetista ostamani norsun laatikossa oli niin ikään koivusen ohjelappuset. Pultit oli pehmeet mutta muuten on pelannut moitteetta ford sb + manuaali -punnerruksessa
     
  2. K A L M A

    K A L M A 3rd gear

    http://www.powerplustools.fi/index.htm

    Vois olla vaihtoehto bilteman halpis kamalle. Esim. nosturin nostokyky 2000kg hintaan 295€

    Ja moottori pukki 600kg hintaan 85€.

    Laadusta ei kokemusta, mut saahan tolla pari aarne kärpäsen pukkia ja hyvänmielen kun se hajoo käsiin. ellei si kätevänä hitsaile siihen tukia, kun oma työ on ilmasta.... :eek: Kannattaa olla tarkkana bilteman tuotteiden laadun kanssa :soosoo:
     
  3. K A L M A

    K A L M A 3rd gear

    No tampereellahan on toi ruuvi.net eli ruuvilinja teivon lähellä. On kovaa ja pehmeetä vaikka yksitellen käteisostajalle. Suosittelen. :pinup:
     
  4. Beenari

    Beenari 3rd gear

    Joo, muutama kuva aiheutti väsyneessä harrastajassa totaalisen repeämisen. Suomalaista autonrakennusromatiikkaa aidoimillaan. Ja tätä ei todellakaan ole tarkoitettu pahalla ;)
     
  5. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Tuo 375 euron nosturi on täsmälleen samanlainen kuin tuo minun! Jopa tarrat on samassa paikassa , myös mitat näyttäs täsmäävän :eek: Missä ero muussa kuin hinnassa ?(Koivusen ovh hinta 230) Oisko siinä sitten 8.8 pultit :rotfl: Oisko materiaalivahvuudessa? Oman kantavuus 1000kg :eek:
    Omassa ei tosin roiku tuota tyttöstä käyttämässä...
     
  6. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Nyt on molemmat laitteet sekä nosturi että pukki kasattu uudelleen paremmilla pulteilla ja lähes joka reikään tuli parempaa kamaa. Ruuvilinjasta tosiaan saa noita pultteja, mutta hain Soinilta ja maksoi peräti 3.40e/kilo. Eli molempien kaikki skeidat n.9e.

    Tuo Bilteman pulttien valinta on sinänsä aika hauska, että joka reijässä joka kulkee palkkien läpi eli kahdesta seinämästä, vain toisen seinämän kohdalla on pultissa suoraa osuutta. Toinen seinämä on aika kierteen kohdalla ja sen voi arvata miten kivasti nuo ajan mittaan kuluu. Jo uutena M14 tarkoitettuun reikään menee helposti M16-pultti :)

    Ja voin sanoa 100% varmuudella että tuo Powerplustoolsin 375e maksava nosturi on täysin sama kuin Bilteman. Joten kyllä sitä voisi vielä typerämpi olla kuin ostaa Biltemasta.
     
  7. jylhä

    jylhä 1st gear

    jaettu suru on puolisurua, vai miten se meni. toi nosturin kumoaminen nauratti itteekin, ensin kyllä pelkäsin ckakkosen tuulilasin puolesta. toi geometria ei oo paras tuossa mun nosturissa, mutta varovaisesti ja lisäpunnuksilla se on ihan hyvä.
     
  8. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Tänään nousi Volvon kone ja laatikko nosturilla ilman ongelmia. Tuossa 400 kilon kohdassa ei ainakaan taipunut suuntaan eikä toiseen, vaikka laite epäilyttävältä näyttääkin.

    Kunhan saa laatikon irti, niin pääsee tuota moottoripukkia kokeilemaan.
     
  9. jukka63

    jukka63 1st gear

    Itse harkitsin biltsun moottorinostinta,hyvä ja halpa.Ongelma oli 71 chargerin keulan pituus.Olis pitänyt laittaa siihen 250 kg:n kohdalle ja lisätä vielä jatkopala.Kaverin kanssa ynnäiltiin,aikamoista riskiä,saattaa hydesylinteri pettää.350 kg+50 cm jatkovarsi.Saattaa saada näpit kipeää,kun murikka tulee sukkana alas.Siispä ostin fiksuna miehenä ketjutaljan.Sehän yritti tappaa mut.Yllättäen päästi murikan valahtamaan alas.Onneks ei ollu näpit välissä.Enää en viitsi leikkiä hengellä,ostan laatua.Toisaalta,tuskimpa pumppu Moparin konetta tarvii enää koskaan nostaa konehuoneesta :rotfl:
     
  10. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    No ei noissa nostohommissa kannata ikinä mennä alle/väliin, oli nostokamat sitten kuinka "laatua" tahansa
     
  11. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Pystyyhän,jos tila antaa myöten,nostamaan sivusta myös ???
     
  12. jantsa

    jantsa 1st gear

    nosturi

    ihme paikka koko biltema tilasin viikko sitte torstaina nosturin perjantaina soittivat perään ja sanoivat että lähettävät laskun ennen ku tavara lähtee liikkeelle kun on niin kallis tilaus kotiin toimituksen kans 198euroo.. eipä oo vieläkään näkyny laskua prkl.. puoskari paikka.
     
  13. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Täällä syrjässä (lue ei bilteman lähellä) kannattaa kysyä paikallisen varaosapuljun tarjousta , ovh:lta kalliimpi kone tuli maksamaan vähemmän kun tuo bilteman lähettynä.
    Ja samalla tulee kannatettua paikallista yrittäjää... :)
     
  14. Olli_

    Olli_ 1st gear

    Volvon nokka on sen verran pitkä että koneen pystyi juuri ja juuri nostamaan siinä 400 kilon asetuksessa. Ainakaan siinä ei ollut ongelmaa.
     
  15. JPA

    JPA 3rd gear

    Mie ostin saman näkösen nosturin paikallisesta varaosa liikkeestä oisko vuos pari takaperin maksanu 140€ tai jotain ....5,7DX +th350 liikkua ainakin hyvin ...ei ongelmia
     
  16. JVN-63

    JVN-63 3rd gear

    Tuollaisella Bilteman nostimella nousi 351W kaikkine apulaitteineen ja öljyineen 250 kg:n asetuksella (Galaxiessa on myös aika pitkä keula ja sivulta ei ollut mahd nostaa) aivan nätisti, ja 390 meni tilalle myös apulaitteineen, no problems.

    Myös biltsun konepukkeja löytyy 2 kpl, se aikaisempi (parempi) keltainen kolmipyöräinen versio, johon saa myös isolohkon sopimaan, sekä uudempi (huonompi) sininen nelipyöräversio, johon saa nippanappa pirunmoisella säädöllä ja puoliväkisin pikkulohkon sopimaan (ei riitä kiinnityslaipassa säde/halkaisija). Eli sitä ainakin pitäis korjata. Se keltainen kestää hienosti isolohkoFordin kaikilla apulaitteilla (ollut joskus vuosikausia nokassa...).
     
  17. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    Hong Kongista

    :oops: Ostin samanalaisen punaisen 1000kg:N moottorinosturin eli norsun Hong Kongista viimeviikolla 129euroa ja 2 vuoden takuu!!
     
  18. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mites noi Bilsun konepukit nykyjään, SBC pitäis pukkiin tällätä, mutta passaako ny tohon uuteen siniseen nelipyöräversioon vai onko mallit jo uusiutuneet? Mitäs muita sopuhintaisia pukkeja löytyis? Motonet, IKH?
     
  19. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Itelläni on tuo motonetin malli. Tuli pelkästään ulkokäyttöön mulla, eli asensin nurkkiin vanhan peräkärryn pyörännavat ja Toyota Corollan 13" pyörät. Kulkee nyt paremmin nurmikolla. Nostopuomiksi on nyt vaihdettu 3m pitkä 4mm seinämällä oleva RHS palkki. Vielä pitäs lyödä sinne persiiseen joku 80-100kg vastapainoa, kun tahtoo kipata nokalleen raskaampaa nostettaessa. Se sylinterivarsi ei sit oo kromattu, vaikka se kiiltää, vaan ihan pelkkää vedettyä akselia. Se alkaa siis jo punertaa yhden yön ulkona olon jälkeen. Käsittelin sen varren Ruotsin armeijan asevaseliinilla ja hyvin on säilyny. Noissa yli 600kg nostoissa alko se sylkky kääntyä vinoon, joten sorvasin sinne korvan ja varren väliin sellaset puslat, niin poistu sekin ongelma.


    Sitä vielä, että ne 4.8 ja 8.8 ei oo mitään kovuus- vaan lujuusmerkintöjä!!!!
     
  20. lordC

    lordC Gearhead

    :oops: Bilteman nosturilla otettiin vanista kone pois 200kg asetuksissa, (350B).Puomin kulma oli niin jyrkkä,että joutu autosta nostaa keulan pukeille ja kojetaulun takia käyttämään ko puominreikää.Muuten tuskin olis siinä reiässä puomin säätö ollu,mutta siis kesti ihan ok. :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!