Bilteman työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja GRA-55, 16.5.2006.

  1. mhj

    mhj 1st gear

    Noi tossa isossa sinisessä laukussa olevat kiintoavaimet on lenkkipäästään aikalailla taivutettuja, ei mahdu aina ahtaaseen väliin. Tohon voi täydennykseksi ostaa niitä kiillotettuja, ne on suorempia. Samoin ne täällämainostetut lyhyet avaimet on käyttökelpoisia samoin kuin ne pitkät kiillotetut. Noi avaimet ja hylsyt menee ihan ammattikäytössäkin, kaikenhan saa tietty rikki, jos haluaa.
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ehkä siis jo kohta minäkin uskaltaisin ostaa pilttiteemasta taas jonkun sellaisen sarjan jossa on millisiä ja tuumaisia hylsyjä...
    Edellisestä sarjasta (jossa myös oli joku takuu,mutta liian pitkä matka hakea uusia tilalle) lähes kaikki hylsyt halkesivat pian,ja räikkä alkoi pyöriä tyhjää sekä T-väännin meni mutkalle (eikä jatkovipuvartta ollut edes metriä).
    Se muovinen laatikko on sentään vielä ehjä, mutta täytteeksi hankitut "paremmat" hylsyt kun on taas kadonneet melkein kaikki.
    Vaikka suurin osahan siellä on sitä halpaa, ja halvalla ei saa hyvää- tyyppistä tavaraa.
     
  3. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Joo Ehottomasti kannattaa ostaa BILTEMAN 10v takuu työ kaluja. Itselläkin ollut käytössä tuo edellä mainittu satsi noin 5vuotta + paljon muutkin nykyisin ja tietenkin noita 10v! Hyvin kestää ja muutenkin toimii! Ei välyksiä ja räikätkin ihan herkiä pelejä!! Kamasan ''sama'' setti satasen kalliimpi :eek: :eek: ja oikeasti ei KYLLÄ MITÄÄN EROA noilla!! :wink: Ainakaan Kamasan eduksi :eek:

    PS. Jos et halua merkistä maksaa niin ei muutakuin kaupoille!! Eihän noi mitään snap on:neja ole! mutta snap on:nit maksaakin 100e per. räikkä, jne...!

    :pinup:
     
  4. frankie

    frankie 1st gear

    Kamasa ei ole enää mitään huippulaatua, jos koskaan on ollutkaan. Nuo Bilteman 10v takuulla varustetut työkalut ovat hyviä sekä se uusi momenttiavain.
     
  5. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Ainakin mulla on tuo bilteman 10v takuulla oleva räikkä + hylsyt kestänyt todella hyvin, vaikka niitä on välillä "hieman" ohjeiden vastaisesti käytettykin... (eli on käytetty vasarana, ja on väännetty jatkovarren kanssa)
     
  6. chevystw

    chevystw 1st gear

    Mulla on kans toi bilteman iso työkalusatsi. Olisko ollut pari kuukautta, muuten hyvä mutta pikkuräikästä katkes jatkovarsi (ei käytetty väkivaltaa) ja yks torxipää meni kahtia. Räikästä hävinny yks ruuvi mut muuten hyvä. Tarvis käydä hakemassa täydennystä takuun piikkiin :D
     
  7. armas

    armas 3rd gear

    Tuli aikanaan haettua biilhelvetestä pikkuräikkä, kun vanha Stahl*****n, tuolloin 200 mk maksanut räikkä kesti kaksi kuukautta (juu ei mennyt takuuseen). Todella hyvä tämä biltemaostos, kestänyt yli 10 v. ja on hakattu, väännetty ja murjottu. Näyttää olevan joku "meidinspein", mutta hyvä peli.
    Niin on sitten kyllä esimerkkejä niistä "einiinhyvistä" bilteman kaluista, nimimerkillä "hylsyt halki ja meisseleistä kärjet romuna tai kahvat irti".
     
  8. ajomies

    ajomies Gearhead

    Itellä on noita työkaluja monen erimerkkisiä, myös merkittömiä, ja kaikille on jokin tarve aina löytynyt. Niistä halvemmista voi väännellä erikoisiin paikkoihin sopivampi avain, taipuvat ihan kivasti, eli muovautuu hankaliin kohteisiin paremmin käyviksi. Räikät on yleensä hylsysarjojen heikoin lenkki, ellei oteta huomioon ihan halvimpia mate in taiwan satseja joista ei löydy muuta hyvää sanottavaa kuin että kärsii käyttää kaikenlaiseen puristeluun väli holkkina tms. toisarvoiseen käyttöön. Yleensä jo käsissään tuntee avaimen toimivuuden ja ammattikalun erottaa kyllä lähes silmät kiinni. Ilkeintä on näissä kalliimmissa kaluissa se kun ne kelpaa toisillekin ja sitten jää niille teilleen. :( .Juuri tuli eteen traktoriremonttia tehdessä puute (kadonnut) tuumaset kiintolenkit 1/2" 3/8" ja 1/4" , piti pistää tilaukseen.
     
  9. ZX trw

    ZX trw 1st gear

    Tulipa tuossa ostettua hitsi kone ihan mielenkiinnosta, kun en ole paljoa hitsaillut mutta teki mieli harjoitella, muttei pistää siihen montaa sataa rahaa jos ei sitten kiinnostakkaan. Niin missä on vika kun sillä yrittää hitsata, niin puikko jämähtää metalliin kiinni? Sitä pitää liikuttaa todella nopeasti että se ei jää kiinni, ja silloin hommasta ei tule mitään :-? ja kone on se 79 euron hitsausmuunnin 140 A :D
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tarvit tommosen: http://www.hattijahunen.com/demagnetointilaite.html :rotfl: Ei taida tosin Biltemassa olla myynnissä.

    Sori, erittäin asiaton vastaus tulokkaalle, mutta en malttanut :oops:
     
  11. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Ostin tuossa taannoin Bilteman avainsatsin, eikä kestänyt edes ensimmäisen remontin loppuun kun osa oli jo hukassa :( Olin vielä ostanu tarkoituksella sen "sateenkaarivärisen" sarjan että ne erottais maasta/lattialta paremmin. Paskat erotti :mad:
    No, oma moka, mitäs sitä hukkaa. Vaan on ne ihan lujia, ja se 10v. takuu helpottaa ostopäätöstä huomattavasti.
     
  12. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Kyllä biltemasta saa jotain ihan hyviä työkaluja mutta parempiakin on saatavilla mutta kalliimpia esim. bahco on hyvä merkki. GERN tai EINHELL- merkkisiä työkaluja en suosittele, itse en ainakaan enää niitä osta. Joskus olen sen virheen tehny, onneks ei ollu kalliita.
     
  13. Gemsu

    Gemsu 1st gear

    Meikäläisellä on hyvät kokemukset kyseisen firman työkaluista.Ostin parikyt vuotta sitten tuumaset hylsy-ja lenkkisatsit sieltä ja niillä on vuosien mittaan muutamat autot väännetty.Voihan se olla et siihen aikaan vielä käytettiin toisenlaista tavaraa ku kaluja tehtiin.
     
  14. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Ei mullakaan Bilteman työkalut rikki ole menny, on kestäny jo muutaman vuoden. Ne Gernin työkalut hajos ku yritti niillä jotain tehdä
     
  15. ZX trw

    ZX trw 1st gear

    Niin tietäiskö kukaan, että mistä se kiinnijääminen johtuu hitsatessa?
     
  16. transport01

    transport01 3rd gear

    Kiinnijääminen johtuu osin hitssajasta, osin koneesta.

    Tuo halpa kone on pelkkä hitsausmuuntaja, eli syöttää vaihtosähköä ulos. Se on halpa, mutta sillä hitsaaminen on hankalampaa, kuin "oikealla" koneella.

    Hitsausvehkeissä (kuten myös monissa muissakin työkaluissa) on se ikävä puoli, että työ on halvoilla vehkeillä hankalampaa, kuin kunnollisilla, mutta kunnollinen taas maksaa monesti liikaa harrastajalle.

    Neuvoksi en osaa antaa muuta, kuin sitkeää harjoittelua. Jos tilanne tuntuu toivottamalta, niin ainahan voi hakea vuokraamosta jonkun kunnon koneen päiväksi harjoitteluun ja jatkaa sillä halvemmalla kun taidot on hiukan kehittyneet.

    Riittävän harjoittelun jälkeen saa sitä saumaa syntymään sillä muuntajallakin :)

    Parasta olisi tietysti, jos saisi jonkun kokeneemman kaverin neuvomaan alkuun. Tonen vaihtoehto on lukea joku kunnon opus ja tarttua vasta sen jälkeen siihen koneeseen.

    Hitsaus on vähän kuin polkupyörällä ajo sitä ei opi muuten kuin harjoittelemalla.
     
  17. vette73

    vette73 Gearhead

    Onko sulla oikeat puikot ?
    Pienille muuntajille on omat puikkonsa (esim. esab 46.00). Isommalla muuntajalla palaa 48.00, mutta noilla pikkuräpsillä ei, eli vika ei välttämättä ole hitsausharjoittelijassa.
     
  18. ZX trw

    ZX trw 1st gear

    Kiitoksia vastauksista! 8) Eli minkälaiset hitsauspuikot olisivat sopivia kyseiselle laitteelle (Bilteman hitsausmuunnin 140A)?
     
  19. transport01

    transport01 3rd gear

    Rutiilipäällysteiset syttyy ja palaa helpommin. Aikaisemmassa viestissä joku tarjosikin yhden valmistajan mallikoodia.
     
  20. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Minunkin pakistani löytyy Bilteman sarja tuumakokoisia kiintoavaimia ja muistaakseni jakarit heidän valikoiman jokaisesta kokoluokasta. 10v takuulla siis. Ovat ihan asiallisia tuotteita mielestäni.
    Myös jotain pihtejä, ruuvareita,jne. sälää löytyy ilman takuuta ja hyvin nekin ovat kestäneet tavallisessa käytössä.

    Kokeeksi ostin eräästä halpaputiikista kuusiokoloavainsarjan joka maksoi muistaakseni muutaman euron. Ihan piruuttani vain, kun havaitsin että sarjassa oli sekä milli- että tuumakoot ja vieläpä aika kattavana kokovalikoimana. Saas nähdä miten kestää. Ei ainakaan korkealta tiputa jos ei kestä. 8)
     

Kerro tästä muillekin!