Bilteman(yleensä muutkin halvat) hiomakoneet?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja toyopet, 24.5.2007.

 1. toyopet

  toyopet Gearhead

  Tuossa tuli taas käytyä biltemassa yksi päivä ja ykskaks meinasi iskeä sellainen pakottava tarve heräteostokseen, epäkeskohiomakone 16,90€.

  En kuitenkaan ostanut.

  Mutta kuinkas pian noita on käytöllä hajotettu? Varmaan jotkut IKH:n yms. einhellit on samaa tavaraa eri paketissa.

  Isällä on ollut jotain einhelliä tms. porakoneita ja ne on kyllä välillä ollut sellaisia yhden reiän koneita mutta hyvät takuuthan niillä on ja kerkeää vuodessa monta käydä vaihtamassa, varsinkin jos liikkeen lähellä asuu.

  Miten siis on noiden epäkeskojen kanssa, kestääkö puoli neliötä, pikku fiiatin, jenkkiauton vai ikuisesti? :odroll:
   
 2. WBBC

  WBBC Gearhead

  Hyvällä onnella kestää kauankin. Ainakin jos varovasti käyttää eikä paina hampaat irvessä.

  Eniten siinä vituttaa että jos halpisromu hajoaa juuri kun on päässyt työn makuun ja kaupat on kiinni eikä uutta saa sillähetkellä.

  Mulla on 9,90 euroa maksanut HongKongin tasohiomakone kestänyt arviolta 20 tuntia hiomista, eikä osoita kypsymisen merkkejä.
   
 3. gomopar

  gomopar 3rd gear

  Einhell -merkkisestä snadista pikkurälläkästä lakkasi virtakytkin pysymästä päällä toisen käyttökerran jälkeen :mad:
  Kones on muuten loistavan kevyt käyttää yhellä kädellä, aika hiljainen eikä tuuppaa mutuja silmille ja maksoikin vaan hikiset 14,90.
  Onhan tuolla vuoden takuu...notta kait se hangataan loppuun vaikka swiduddaa pitää sormee kokoajan virtanapilla. Ja sit takuisiin uusi :D
   
 4. jarse

  jarse 1st gear

  Viimme kesänä ostin biltemasta halavalla epäkeskohiomavärkin ja kyllä se on pelittäny ihan mukavasti... En oo kyllä käyttäny sitä ku suurinpiirtein 15-20h.
   
 5. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  Itse asun sen verran syrjässä keskustan vilinästä, että ottaa kupoliin suunnattomasti käydä vaihtamassa vähän väliä kympin pari laitteita uusiin. Bensoissa menee jo kikottimien hinnat kun käy uuden :)

  Mites se menee, köyhällä ei oo varaa ostaa halpaa..
   
 6. Make.S

  Make.S Gearhead

  Itella on harrastekaytossa noita halpoja leluja ja hyvin on kestanyt eika tartte saalia ja jos hajoo niin hakee uuden.
   
 7. onre

  onre 3rd gear

  Piilteema-epäkesko levis noin neljännellä käyttökerralla. Ehkei sitä ois saanut öljytä.
   
 8. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Itsellä on ollut halpis epäkeskohiomakone käytössä jo toistakymmentä vuotta... :eek: Oon sitä ihmetelly että miksei se hajoa. Mut saahan sitä kaikki koneet rikki jos tarpeeks voimalla työskentelee...
   
 9. Taitaa olla halvimmissa vehkeissä säkästä kiinni kuinka kestää.

  Kalleimmissa maksetaan tasaisesta laadusta (jonka näkee hinnasta kuinka hyvä se on) :lol: .

  Iankaiken vanha AEG-epäkesko (ei kallis) kesti aikansa kunne se pohjalevyn keskiruuvi ruostui jumiin.Toimii se vieläkin mutta pitää vaan herkistellä joka kerta erikseen.

  Paikallisesta tarvikeliikkeestä kotoisin oleva "Gern" taasen ei kestänyt töitä (ei ees käynnistynyt toisena päivänä), vaihdettiin ja ei sekään kestänyt (savut ulos heti alkuun) ja vaihdettiin taas... sitten toimii (ainakin viimeksi) muttei ole niin hyvä kuin tuo vanhempi AEG kun sen vaan viittii rassata aina. Enkä nyt usko olevani kaikkein raskaskätisimpiä käyttäjiä.
   
 10. Gummisti

  Gummisti 3rd gear

 11. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  JA aika suuri juttu noissa arvokkaammissa koneissa on, että ei täristä käsille. Halpikset pärisee ja tärisee sillai että hetkessä sormet valkosena ja pistelee.
   
 12. Batmobile

  Batmobile Gearhead

  Bilteman epäkesko toimi 5 päivää, sen jälkeen se muuttu epäkeskosta rälläkäksi.
   
  juko7 tykkää tästä.
 13. Batmobile

  Batmobile Gearhead

  Motonetin paineilmavehkeet on useasti WellMaden tai Yaman valmistamia, joita molempia pidän vähintäänkin kohtalaisen laadukkaina. Esim. Yaman laitteita ollut sedällä käytössä 90-luvulta asti ja vielä toimivat suurin osa.
   
 14. Gummisti

  Gummisti 3rd gear

  Mul on Yaman 1/2" pulttipyssy ja hyvin on omas käytös toiminu.

  Täytyy vissii kokeilla tota höylää, jos edes vähä nopeuttais.
   
 15. -nikke-

  -nikke- 3rd gear

  Huomasin saman heräteostoksena Lidlistä hankitussa Parkside epäkeskossa. Kyllähän se mukavasti helpotti hiomisurakkaa, mut ei sillä pitkään pystyny hiomaan yhtämittaa.
   
 16. T5

  T5 Gearhead

  Ensimmäinen Bilteman epäkesko meni vaihtoon päivän jälkeen ostosta. Seuraava kesti 3 viikkoa, kunnes meni taas vaihtoon. Kolmannen palautin seuraavana päivänä ja otin neljännen jonka palautin taas seuraavana päivänä.
  Silloin sanoin kohteliaasti, että voisin ottaa tilalle jotain muuta. Eivät edes ihmetelleet, miksi näin päätin tehdä :D
   
 17. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Kyllä bilteman pikkurälläkkä ja motonetin epäkesko on ihan hyvin toiminu, vaikka on talvetkin säilytetty ulkolämpötiloissa.......
  GERN -merkkiä en suosittele kenellekään. Gern merkkiset sähkötyökalut toimiikin oikeesti savulla, mut ne ei oo kai tarpeeks tiiviitä ja savu pääsee helposti ulos ja sit ne lakkaa toimimasta kun sitä savua ei voi kotikonstein laittaa sinne laitteeseen.....
  Ja hylsyt, lenkit ja muut avaimet on varmaan jotkut burman pojat tehny jostain uudenvuoden tinasta, ei ne ainakaan mitään työkaluja oo :wc:
   
 18. CVY-55

  CVY-55 1st gear

  En ostaisi bilteman epäkeskoa.

  Vaikka se kestäisikin, on se raskas ja kooltaan suuri. Painaa kädessä jos sillä ihan kunnon päivää alkaa tehdä, lisäksi koko tulee haitaksi. Ei pääse sellaisiin paikkoihin kuin sirorakenteisella.

  Pro vehkeet on tyyriitä, mutta ovat pieniä kooltaan, käteen sopivia ja ketteriä ja niissä aina pölynkeruuvehkeet. Sekin pölyn imurointi pois keuhkoihin päätymästä on yksi juttu jota nyt yli nelikymppisenä arvostaa.

  Itellä kävi tuuri kun pääsin talliini ostamaan automaalarikaverin työmaalta kolme käytettyä "romua" epäkeskoa, joista kokosin yhden toimivan. En huolisi toimivaakaan uutta biltemalaista vanhan paikkaillun sotaratsuni tilalle.

  Terv,
  KJK
   
 19. Pölyttäjä

  Pölyttäjä 3rd gear

  Ostin biltemasta kympillä semmosen pikkusen persesuristimen. Eli se "hiiri" malli. Aika paska se oli, heikko hiomaan ja 6-7 tunnin jälkeen ei suostu aina käynnistymään, pitää kopauttaa lattiaan. Hiomatehokin huononi entisestään..
   
 20. -TH-

  -TH- Gearhead

  pilteman halpa nauhahiomakone on hyvä ja halpa. maksaa alle 40e ja tehoa on reilusti.
  kone on erittäin pölyisessä hommassa (lasikuitu)ja käyttö raskasta.
  kone vaan toimii ja ei vaikuta ottavan itseensä.
  toki härveliä putsataan silloin tällöin paineilmalla.

  vastaavan näköinen tuplasti kalliimpi kone laukesi vartissa, samoin takuu vaihdokki :rotfl:

  nyt on tuolla pilteman roposella ajettu pitkään.

  hyvä laite.
   

Kerro tästä muillekin!