Bitumimatto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 24.5.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko kellään käytännön kokemusta bitumimaton ääntäeristävistä vaikutuksista? takakylkien sisäpinnoissa oli tällästä mattoa, mutta raavin sen veke kolarikorjauksen yhteydessä... kannattaako hommata uutta mattoa tilalle, vai onko k.o. tavara ihan hienosäätöä? mistäs sitä muuten saa, myykö kaikki tarvikeliikkeet? mitä maksaa?

    auto on muutenkin kohtuu äänekäs peli joten voi olla turhaa tommonen?
     
  2. Pave

    Pave 1st gear

    Itse ostin Biltemasta, mutta en ole vielä asentanut paikoilleen kun on projekti vielä pahasti vaiheessa. En nyt muista tarkalleen hintaa, mutta on se aika kallista.
     
  3. tanari

    tanari 1st gear

    onks mitään muita vaimentavia materiaaleja.. eiks massaus auta aika paljon äänen eristämisessä? ja eiks jossain myydä sellasta "kumista" ainetta mikä ruiskutetaan peltien sisä pinnoille?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Laajoihin peltipintoihin, kuten oviin ja takalokasuojiin kannattaa aina laittaa bitumimaton pala pellin keskelle vaimentamaan värähtelyjä. Sitten matto lattiaan ja senjälkeen muu eristäminen onkin sitten enemmän tai vähemmän tuurista kiinni, että vaimeneeko vai ei. Ovien yms. tiivisteet pitää olla tietysti kunnossa.
     
  5. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Hifijätkät käyttää Sound Offia tai Noise Killeriä, jotka on levitettävää massaa ja niitä saa sprayna tai purkissa. Maksaa tuhottomasti, menee monta sataa euroa koko auton eristämiseen. Mutta on kuulemma todella kevyttä verrattuna bitumimattoon ja tehokasta verrattuna alustamassaan. Muistaakseni kyseiset aineet imevät vettä, eli ruostesuojaus ja maali kuntoon aineen alta ja pitiköhän ne myös maalata päälle(?) Omia kokemuksia kuitenkaan ei ole. Kannattaa kysellä http://www.auto-sound.net -foorumista.
     
  6. fisu

    fisu Gearhead

    kiveniskumassa toimii hyvin myös noissa sisäpinnoissa.
    sitä kumistuffyä ei kannata paljolti käyttää
    koska se pirulainen tahtoo vaan kerätä alleen kosteutta...
     
  7. timppa

    timppa Gearhead

    Eikä missään nimessä villantyylistä / muuta "höttöä" tavaraa. Tai jos tykkää hitsailla autoa usein niin siinä tapauksessa ok... oli meinaan joku laittanut pati vuotta sitten oviin ja takakylkiin jotain bilateeman "höttömattoa" ja tuli keväällä väännettyä noista pari litraa vettä ja nakattua nuo roskikseen (nyt on oven helmassa reikiä...
    Tai jos tarvitsee lämpöeristettä tulipeltiin, niin silloin kai villa / solumuovi on ok... Mutta mitä painavempaa äänieriste-tavaraa on korissa kiinni niin periaattessa sitä hiljaisempi se on.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Autotehtaat varmaankin tuntevat nuo ruiskutettavat massat ym., mutta käyttävät kuitenkin monissa paikoissa bitumimattoa. Olisikohan viisainta uskoa, että kannattaa käyttää bitumimattoa siellä, missä sitä on ollut uutenakin. Nuo ruiskutettavat on varmaan mukavia kolarikorjauksissa.
     
  9. mike

    mike Gearhead

    Hain rakennustarvikeliikkestä 2 mm paksuista bitumimattoa, jolla tuli vedettyä koko sisäpohja. Tulipeltiin vedin kaksi kerrosta.
    Tuli todella hiljaiseksi. Nyt lähinnä huutaa ikkunan tiivisteet.

    Batuband 30 cm * 10 M, maksaa 107 euroa.
    Tätä myy ainakin http://www.lenson.fi
     
  10. Tapi

    Tapi Gearhead

    Laitoin jossakin vaiheessa jotakin bitumimattoa isosta rullasta reilusti ympäri autoa. Kesäkuumalla maton liima antoi periksi ja nyt harmittaa isolla V:llä.

    http://personal.inet.fi/private/tapi/image21.jpg

    Kattoverhoilu pullistelee, ikkunat eivät auenneet (matto kasassa oven pohjalla) jne jne. Liiman tulisi olla siis varmasti hyvää, ennen kuin teen saman tempun toistamiseen.
     
  11. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Laitoin Buickin maton alle kattohuopaa, missä ei ole sitä kivisilppua pinnassa (alushuopaa?). Materiaali on hyvin pitkälti samanlaista kuin mikä maton alta alunperinkin löytyi. Hyvin toimii, eikä maksanu mitään kun sitä tutulta huopaukolta pyysin.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Laitoin joskus aikoinaan kattohuopaa lattiaan, mutta se haisi helteellä ikävältä, jokainen auringossa huopakatolla käynyt tietää varmaan hajun.
    Normaali tarvikeliikkeen bitumimatto kannattaa sen valmiin liiman lisäksi kiinnittää kuumailmapuhaltimella, pysyy varmemmin ja kaikki ilmakuplatkin saa pois.
     
  13. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Jossain vanhan kaupan varaston tyhjennyksessä tuli sekalaista kattopahvi krääsää, ja mukana oli myös molemmilta puolilta sileää 5mm bitumia sekä tosimiehille sopivaa tuumaista bitumilevyä. Olisi luultavasti halvempaa kuin autoliikkeiden vastaavat.
     
  14. timppa

    timppa Gearhead

    Laittaa tarpeeksi paksua bitumi- tai lyijymattoa niin tulee Lowrider-alusta kaupanpäälle :grin:
     

Kerro tästä muillekin!