bmw harrastajat kysymyksiä teille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja MR Speed, 29.8.2011.

  1. xp

    xp Gearhead

    No onhan ne täynnä kytkinlevyjä yms kitkapintoja, niistä kuluessa lähtee kaikenlaista.
     
  2. herrakani

    herrakani 1st gear

    Kauheesti mutua ja bullshittiä vaihteistoista. Hyvä.

    Saanen korjata ja valaista:

    "Jos vaihtaa öljyt, se hajoaa" - Samaa sanottiin 80-90-luvulla jenkeistä kun niitä myytiin vielä tavan autojopparin hallissa.
    ZF:n Longlife-öljynvaihtoväli on se 80-120tkm mitä tuolla puhuttiin, 60-80 niil tavan dextroneilla. Öljyt kandee vaihtaa huuhtelemalla jos siel on kovasti mustat öljyt sisäl.
    ZF:n purkit on ihan yhtä täynnä kitkalevyjä ja pantoja niinku noi tutummat TH:t. Ovat osat vaan 3 kertaluokkaa pienempiä. Korjaussarjoja ja korjauskirjoja löytyy intter netistä. Hinnat aika lähelle TH:n vastaavia.
    Sama jannu joka purkaa ja kasaa ja vaihtaa tiivisteet, männän kumit ja levyt TH:n tekee sen myös ZF:n, eli mistää rakettiajan sähkötietokonevehkeestä ei todellakaan ole kyse.
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Itellä ei oo toistaseks ainaskaan valittamista kun tuli tommonen 420tkm ajettu bemari hommattua talveks, vielä tuolla vanhemmalla m20b25 koneella.
    Tosin edellinen omistaja on vissiin jo tehnyt jonkinverran remppaa kun vaihtanut jakajan kannen, pyörijän, tehny jakopään, vesipumppua, ventteelit säädet ja lambdan anturi, kyllä taitaa aika hyvä summa tulla noistakin osista mitä kattelin ni tuo lambdan anturikin pelkästään jo 115e motonet.

    Ehkä tällä yhen talven ajelee vielä.
     
  4. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulla on ollu joku viitisen bemaria eikä mulla oo erityisen huonoa sanottavaa niistä. Mitä ny varaosien hinnat on vähä kalliihkoja.
     
  5. WSE

    WSE 1st gear

    Pyörijä 12€, jakajan kansi 60€ johdot 50€. Silloin harvon kun tarvii vaihtaa. erittäin luotettavia laitteita nämä on olleet. M20 koneisia (E34) on tuossa pihalla pari kpl joilla ajettu vähän yli 400tkm, M30 koneisia (E32 ja E34) pari joilla ajettu noin 300tkm ja 1 M 50 koneinen (E36)jolla mittarissa vähän yli 300tkm.
    Missään ei ole moottorin eikä automaattilaatikon kanssa ollut mitään ongelmia. Ei myöskään sähköjen kanssa mitään suurempia.
    Alustan niveliä sen sijaan menee, osien laadusta riippuen, hyvät kestää noin 100-200tkm ajotavasta ja tiestöstä riippuen, merkittömät/kiina tarvikkeet eivät varsinkaan raskaampien mallien alla kestä oikein seuraavaan katsastukseenkaan. Kardaanin ristikoita menee tehokkaammissa malleissa mutta KO-MET vantaalla hoitaa edullisesti kardaanin kestävään kuntoon (Itse asennettu halpisristikko kesti noin vuoden).
    Jos vanhaan BMW autoon alkaa alustaa korjaamaan melkein kannattaa pudottaa kyseisen pään akselisto pois ja uusia tai ainakin tarkistaa kaikki nivelet kerralla, kun ei siihen omaisuutta kuitenkaan uppoa jos ei ihan merkkiliikkeestä hae. Lähin tarvikeliike voi tilata yleensä myös merkkiosaa, joskus motonetistakin löytyy laatuosia varsinkin vanhempiin malleihin ja schmiedmann suomi helsingin metsälässä voi toimittaa minkä tahansa bmw varaosan, toki toimitusaika on venyvä käsite.
    Alustanosat ovat kalliita merkkiliikkeissä mutta muut osat voivat olla yllättävän halpoja, ja mikä parasta, vanhempiinkin vuosimellihin saa vielä oikeastaan joka ikisen nippelin tai ruuvin mitä autossa on. Ja varaosaluettelot numeroineen löytyy netistä bmw suomi / bmw käyttäjät / elektroninen varaosaluettelo. Sinne auton vin koodin 7 viimeistä numeroa ja kun oikea varaosanumero löytyy niin syöttämällä sen esim. schmiedmannin sivuille näkee heti mitä se heillä maksaa.
     

Kerro tästä muillekin!