Buick Roadmaster 1995 keulan korkeus?

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja gunslinger, 9.5.2020.

 1. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Buickin keula tuntuu todella matalalta:
  [​IMG]
  Tuon alamuovin korkeus maanpinnasta on n. 8 senttiä, nämähän on Corveten lukemia:
  [​IMG]
  Korkeus maanpinnasta jousikupin alareunaan n. 10 senttiä. Iskarin nokkaan sama 8:
  [​IMG]
  Sama tukivarsi etupuolelta:
  [​IMG]

  Kuuluuko tuon keulan olla nuin matala? Jouset on edellisen omistajan mukaan vakiomittaiset. Voiko tuo olla joku madaltava tukivarsi, tai voiko tämä olla joku droppi spindle:
  [​IMG]
  Nuo kesärenkaathan on 'matalaprofiiliset', mutta ei nekään ole kuin n. 4cm pienemmät halkaisijalta, kuin vakiot, eli laskee keulaa sen pari senttiä.
   
 2. Muokattu: 9.5.2020
 3. fenix

  fenix 2nd gear

  Kun katsoo saman ikäisen Roadmasterin kuvia netistä, niin kyllä tuo matalempi on.
  81mm. on minimi katsastuskorkeus, joten vahvasti haiskahtaa madalletulta.
  Mutta hyvältähän tuo näyttää!
  Toivottavasti siellä suunnalla ei pahoja töyssyjä.
   
 4. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Pitänee käyttää rengas irti, sillähän sen helpoiten näkee..
   
 5. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Hyvältä näyttää, mutta on hieman turhan matala omaan makuun ajettavuuden puolesta, kun ei hidastetöyssyistä pääse yli ilman että joku raapii. Ja täällä on hieman joka suunnalla tietöitä, sekä motarilla että pienemmillä väylillä. Kulkemin on välillä todella tuskaista..
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Mulla oli roadmasterin keula tolla korkeudella linttaan painuneilla vakiojousilla, laitoin siihen lopulta uudet "HD" jouset ympäriinsä ja kyllä sopi mun ajeluun niin paljon paremmin sen jälkeen. Ei ollu hidastetöyssyistä moksiskaan eikä näyttänyt niin apaattiselta vaan oli ryhdikkään näköinen! :rotfl:
   
 7. ossa250

  ossa250 Gearhead

  Tehtaan Service Manualin mukaan Buick ( sedan ) etulokarin alareunasta maahan on 737 mm ( 29.0 " ) ja takalokarin 546 mm ( 21.5 " )
   
 8. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Muistelen, että edellinen omistaja sanoi vaihtaneensa uudet vakiojouset tuohon juuri siinä toivossa, että keula olisi noussut, mutta muutosta ei tullut. Muistatko, että oliko sulla nuo tukivarret silloin yhtä matalalla? Sillä epäilen ite, että ois 'vika' jossain muualla ku jousissa.
  Kiitos tiedosta, pitääpä koittaa mittoa tuota!
   
 9. ossa250

  ossa250 Gearhead

  Noi mitat alkuperäsillä 235 -70-15 renkailla.
   
 10. Jeppe93

  Jeppe93 1st gear

  Moro! On tosiaan miun vanha auto, pakko oli vastailla kun huomasin tutun pirssin.

  Löyty sähköpostista vanha tilaus 19.11.2018 päivämäärällä. Nämä jouset ovat alla tällä hetkellä: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=4410585&cc=1022184&jsn=2230 . Alunperin siellä oli noin tuuman lyhyemmät edessä, ei kyllä paljoa noilla noussut. Samalla vaihtui perus KYB:in etuiskarit alle. Rokkiauton mukaan olisi kuitenkin vakio ei-HD etujouset, kun mukavaa kyytiä ja vakiokorkeutta itsekin hain. Onko auto muuten pelittänyt?
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  En tutkinut ikinä niiden tukivarsien asentoa varsinaisesti, mutta ei ne tukivarret voineet olla tossa asennossa vaan ennemmin vähän alaviistoon kohti rengasta.

  Ohessa pari kuvaa buickista jolla pystyi ajamaan sorateitä ja routaheittoihin ilman huolta. Vanhassa duunissa joutui ajamaan välillä ihme paikoissa maaseudulla. Ja oli toi muutenkin pirun mukavaa kun ei ota mikään kiinni vaikka vähän ajeleekin miten sattuu. Hitto tässähän tulee kohta ikävä kunnon autoa!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 12. f34

  f34 Gearhead

  Noissa jousien jäykyyksissä voi olla todella isoja eroja valmistajasta riippuen.
  Joskus nousee vakio jousilla keula pystyyn ja joskus voi roikkua tuollalailla alhaalla.
  Voi olla tuuri peliä saada sopivat.
   
 13. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Sieltä kataloogista pitää ettiä kaikki HD, taxi, police, ambulance, FBI, export, suomi YMS. merkinnät niin alkaa jousiin tulee ryhtiä. Hitto kun en muista mitkä jouset noi omat oli, sähköpostissakaan ei ollu mitään, varmaankin olen tilannut ne puhelimella usparts tai southwestistä.
   
 14. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Noniin, pääsin viimein mittomaan keulaa. Lokasuojan keskeltä maahan 67 - 67.5 senttiä, eli onhan tuolta nyt semmonen 6 - 7 senttiä hukassa.
  Moro! Joo, muuten on auto toiminu hienosti! Ei oo tarvinu ku bensaa tankkiin, ja ajoa. Verhoilutin ne aurinkolipat uusiksi, ei pistä enää ajaessa silmään niin pahasti :)

  Kyllähän tuo profiili vaikuttaa nyt vahvasti 2" drop spindleltä.
  [​IMG]
  Kuvankäsittelyn ammattilaisen tekemä vertailukuva:
  [​IMG]
  Kuvan perusteellahan tuo vakio näyttää siltä, että napa on suunnilleen samalla korkeudella tuon raidetangonpään kiinnikkeen kanssa. Edestäpäin kun kattoo, niin tässä on selvä korkeusero:
  [​IMG]

  Seuraava kysymys: haluaako joku vaihtaa omat vakiot 2" pudottaviin?
   
  Jeppe93 tykkää tästä.
 15. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Tuli ensiapuna vaihdettuna vakiorengastus (tai tyhjänsä korkeampi, jopa), ja silläkin oli jo aika radikaali vaikutus.

  Lippa nousi 8 -> 15cm.
  [​IMG]
  Jousikupin alareuna 10 -> 13cm
  [​IMG]
  Ja on tuo koko keula nyt ryhdikkäämmän näköinen
  [​IMG]

  Lokasuojan alareunasta maahan oli n. 72 senttiä, näkee sen kyllä kuvastakin, ettei tuo vieläkään ihan normaalikorkeudella ole. Vaan varaston hyllyssä on vakiot olka-akselit odottelemassa inspiraatiota!

  Mielenkiintoisesti, renkaan halkaisija kasvoi 56mm, eli keulan olisi pitänyt nousta 28mm. Jousikupin alareuna nousi suunnilleen "oikean" määrän, mutta lippa nousi melkein 7 senttiä? o_O
   
 16. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Onko auto vaan laskettu alas pukeilta / tunkilta, silloinhan se jää korkeammalle ennenkuin autoa hieman liikuttaa.. Lisäksi lippa nousee enempi koska se on tavallaan vivun päässä… kun koko korin asento muuttuu. vrt keinulauta jossa sarana on taka-akselin kohdalla.

  Näyttää kyllä helvetin paljon paremmalta tuo vakiorengas. Mutta miksipäs tuohon tuning vanteellekkin ei vois laittaa jotain korkeampiprofiilista rengasta, aina ihmetelly miks niihin pitää tunkea jotain 40 sarjan "ratarengasta"..
   
 17. gunslinger

  gunslinger 3rd gear

  Joo, kuva muuten oli heti pukeilta laskemisen jälkeen. Vaan ei se (onneksi) paljoa tuosta laskenut liikkellelähdön jälkeenkään. Totta, tuossa keula nousi tyhjänsä enemmän kuin takapää, niin kyllähän se nokka sitten nousee suhteessa enemmän.

  Nuo "Torque Thrustit" oli minusta ihan tyylikkäät vanteet, harmitti vain ku ne ei mittojen puolesta ollu autoon hyvät. Takapäässä 235 kumit raapi kaareen, ja etupäässä ET0 vanne oli huono, kun ohjattavuus meni levottomaksi. Totesin, että pääsee halvemmalla parempaan lopputulokseen, kun hommaa kokonaan uuden setin, ja myy nuo entiset myös settinä pois.
   

Kerro tästä muillekin!