Buick Special 1966

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ToNde88, 27.10.2016.

 1. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Moro!
  Sellasta aattelin kysyä ku on luultavasti itelleen tulossa tollane Buick special -1966 4- ovinen, että miten hyvin niihin saa osia ja mistä?

  Ainakaan jenkkiosilla tai uspartsilla ei vaikuttanu olevan kauheesti osia Buickeihin ja ku toi special 1966 on vissii vähän harvinaisempi ku en oo netistä ainakaa Suomesta löytänyt sellaista myynnissä pitkään aikaan.

  Pitäis ainakin saada uudet putket, tankki, koneen takastefa siis se mikä on koneen ja laatikon välissä, luultavasti uus kytkin koska entisen omistajan mukaan luistaa mutta pystyy ajamaan. Sitten kaikki jarrut ja varmaa iskarit ja jouset.

  Ja sitten vielä että pystyykö joku kertomaan jotain hinta arviota sille? Auton kori hyväkuntoinen ja pintapelleissä ei ruostetta, mutta maali ei ole kyllä enään täydellinen mutta ihan hyvä.
  Ja vissiin tolla 340 koneella ku on 5.6l v8 bensa?
  Että mikä suunnilleen hinta olis katsastettuna ja hyvässä käyttökunnossa?


  Kiitoksia jo etukäteen!
   
 2. 4337

  4337 1st gear

  Bensatankki ja vähän muutakin Tamraz Parts.Old Buick Parts vaikka mitä ja E baysta etsimällä loput.
   
 3. Joh.3:16

  Joh.3:16 Gearhead

  Multa löytyy mm. Etuloksut, etupuskuri,peruutusvalot ja mahdollisesti takavalojen väliin ohut koristelista......
   
 4. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Selvä kiitoksia!
  Pitääpä vähän katelle mitä kaikkea tarvii sitten ku auto tulee pihaan mut hyvä tietää että osia löytyy!

  Mut osaisko joku viel heittää joku hinta arvio että minkä arvosia noi autot ovat?
   
 5. asunta

  asunta 1st gear

  Specialin kasin tilavuus on 300 cid, ja niitä oli myös 225 cid V-kutosella. Mulla oli toi V8-versio joskus 1979-80, ja rekkari muistaakseni BK-805. Samoihin aikoihin oli edesmenneellä kaverillani kutoskoneinen, jonka rek oli BDT-15 tai -16? Kytkinasetelman silloin omaani sain päivän odotusajalla.
   
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  340[edit]
  The 340 cu in (5.6 L) 340 was a stroked to 3.85 in (98 mm)) version of the 300. It had a two- or four-barrel carburetor, the two-barrel with 9:1 compression ratio rated at 220 hp (160 kW) at 4000 rpm and 340 lb·ft (460 N·m) at 2400 rpm, and the four barrel with 10.25:1 compression ratio, rated at 260 hp (190 kW) @ 4000 rpm and 365 lb·ft (495 N·m) @ 2800 rpm. It replaced the four-barrel 300 for 1966. It was produced only in 1966 and 1967, with the new Buick 350 taking its place after that.
  Jos ToNden kone on 4 kurkkuinen, niin kyllä se pitäisi olla 340cid. :)
   
 7. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Selvä! No tossa mun koneessa on toi 2 kurkkunen kaasari.
  Kattelin vaa vähä auton papereita että näköjään katsastettu 4.9l koneella ja siihen on vaihdettu joskus 70 luvulla toi 5.6l kone mutta ei muutoskatsastettu. Auto on viimeeks ollu katsastettu vuonna 1981 nii saa kattoo jos katsastuksessa joutuu kuseeseen. Onko millanen homma saada muutoskatsastettu tolla 340 koneella? Pitäiskö siitäkin olla sitten jotai erillisiä papereita? Ja joutuuko jotai jarruja tai muuta vaihtaa vai onko ollu samat sekä 4.9l että 5.6l?
   
 8. 4337

  4337 1st gear

  Jarruissa ole mitään eroa ja koneita päältäpäin tunnista.Lohkon kyljessä muistaakseni on kuutiotuumat merkitty,mutta veikkaan ettei niitä kukaan konttorilla kurki.Leimalle vaan.
   
 9. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Selvä! Onks buickin 340 moparin kone vai onks se buickin joku oma?
   
 10. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Buickilta ja moparilta löytyy molemmilta valikoimista 340. Eiköhän sulla liene ihan buickin oma versio.

  Kuukkelin kuvahaulla löytyi ainakin tuommoiset.

  Buick:

  [​IMG]

  Mopar:

  [​IMG]

  Omaan silmään näkyvin ero virranjakajan sijainnissa; buickissa edessä, moparissa takana.
   
 11. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Kiitoksia! Kyllähän se sitten buickin ihan oma on!
  Mites muuten toi rockauto.com sivu niin on vissi iha luotettava mut kauanko yleensa kestää saada osia ja onko rahti kallis? Sieltä näköjää sais ainaki osia pirun halvalla.
   
 12. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Sehän tilausta kasatessa kertoo paljonko maksaa ja kauanko (arviolta) kestää. Oman kokemuksen perusteella melko hyvin kyllä pätee se aika-arvio. Rockauto-spesifisissä ketjuissa paljon lisää infoa.

  Tuolta on ainakin Oldsiin löytänyt aika hyvin osaa mitä ei muualta saa: https://www.fusickautomotiveproducts.com/
   
 13. BuickS

  BuickS Gearhead

  Ennen kuin lähtee tilailemaan osia kannattaa vielä varmistaa mikä kone siellä keulilla oikeasti on. Kuulostaa harvinaiselta mutta ei toki mahdottomalta, että 70-luvulla olisi hankittu/löytynyt Buickin oma tuoreempi mutta silti vanha/käytetty kone tilalle. Jos se vaihto on tapahtunut 70-luvulla, 340cid kone on jo silloin ollut vanha/vanhaa varastoa... Todennäköisempi voisi olla letukan 327 tai 350 kasi tai oma 300 joka olisi rempattu/porautettu ja kammettu keulille. Kuvat tapauksesta auttaisi "diagnosointia" tai jos saat jonkun moteista oikeasti tietävän tontille niin mahdollisuudet saada oikeat osat ekalla ja yhdellä kerralla paranisivat...
   
 14. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Selvä kiitoksia!
  Eilen oli auto nosturilla ja lohkossa luki 340 ja sen yla tai alapuolel oli 2 eli varmaankin 340 2 kurkkunen.
  Omastakin mielestä autoon on tehty vähän kummalisen paljon jos miettii että on ollut noin 10v vanha silloin kun kone on vaihdettu ja auto maalattu ja näkee ettei oo kyllä mikään ammattilainen maalannu ku vähän tiivisteiden ja joidenkin kromien päälle maalattu samalla.
  Tai oliko sitten 70-luvulla maalarit vähän epätarkempia.
  Mistä sais muuten sellasen kumisen tai silikonisen kampuran stefan tohon koneeseen?
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Stefan saa sieltä samasta varaosapaikasta, mistä kaiken muunkin. Rockauton sivulla on rahtilaskuri. Kevyemmät osat tulee halvemmalla, painavat ja isot tulee ökkiä tosi kalliiksi, ellei ota tavaraa jonkun firman kautta, joka tuo konttirahtia Suomeen. Tulli haluaa osista sitten vielä tullia ja veroja.
   
 16. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Joo oli kyllä saamarin kallis rahti. Ei sieltä oikein voi paljoa tilata. Mistä sais suomessa buickin osia?
   
 17. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Jaa rokkiautossa? Eikö se kuitenkin ole osien, tullien ja rahdin yhteishinta kun ratkaisee? Kyllä Buickin osia Suomesta saa kaikista USA-osakaupoista. Meitä lähinnä on Western Parts. Mutta jos tilaushommiksi menee niin ei halpaa ole Suomen sisälläkään.
   
 18. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Rockautosta juu. Sieltä oisin tarvinu jarrucylinterit, palat, rummut, jarrupalojen jousisarjat ja tankin . Muistaakseni oli vaan noi osat ostoskorissa ja niiden hinta jotai 320€ ja pelkkä rahti oli jotai 460€. Tietenkin tankin ja jarrurummut voi ostaa jostai muualta nii rahti on jo yli 200€ halvempi. Tuntuu vaa tyhmält maksaa noin paljon rahtikuluja ku osien hinnat on halvat.
  Selvä pitääpä katella tosta western partsilta sitten! Aikakaan uspartsilla ja jenkkiosilla ei kauheesti buickin osia löydy ku netistä kattoo.
   
 19. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Ei niitä netissä taida suomalaisilla firmoilla juuri olla, tarjousta joudut kysymään. Rockautossa nostaa rahtia jos osat tulee useammasta paikasta. Jos on vaihtoehtoisia osia, niin kannattaa yrittää valita niin että tulisivat samasta paikasta. Mutta isot ja painavat osat on aina kalliita lähettää.
   
 20. ToNde88

  ToNde88 1st gear

  Selvä! Juu no pitää vähän kattella mitä kannattaa sieltä tilata ja mitä ei
   

Kerro tästä muillekin!