Buick vanteet!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Analpaprika, 4.4.2017.

  1. Analpaprika

    Analpaprika 1st gear

    Meininki olisi tilata 68 lesabreen uudet 15" kiillotetut vanteet, mallia torq thrust tai eagle alloys.
    Ongelmana tai pikemminkin huolenaiheena on että millä Et:llä pitäs vanteet olla, ettei tule ongelmia raidepään vanteeseen osumisen tai minkään muunkaan kanssa? Ei tahdo muualta netistä varmaa tietoo löytyä. Paikallaan orkkis peltivanteet jossa pulttikehän vieressä merkintää: NT Gm68 ja venttiilin vieressä numerot 5 1 8 ja W. Vanteen paikallaollessa renkaan kiinnityspinnasta vanteen ULKOreunaan on n.90mm. Auto on talvisäilössä missä ei nyt juuri tähän hätään mahdollisuutta irrotella renkaita että sais takapuolen mitata. Vapulle kun saisi vanteet vielä alle niin olis rock!
     
  2. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jos ne alkuperäiset on nimellisleveydeltään 7" niin backspace voisi olla 110mm luokkaa eli 4 1/4 tai 4 1/2. ET jossain +6.
    7" tarvikevanteilla lähtisin ET lukemasta 0. Jos taas 8" leveitä, niin voisi olla -12 mutta toisaalta 0 ET:llä tulee se ~4.5" backspace.
     
  3. Analpaprika

    Analpaprika 1st gear

    Joo 7" leveyttä ajattelin. Eli ymmärsinkö oikein eli 0 et:llä pitäs mennä? Ja jos lukuja niin nimenomaan + eikä miinusta? Kun eikös plussalla vanne mene ikäänkuin sisempään?
     
  4. hodis

    hodis 3rd gear

    Onko näistä apua? 68 Sabriinan orkkis peltivanne.


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Kyllä vaan. Etuvetoisissa on usein isot +luvut, takavetoisissa pienet, / 0 Tai mieluummin miinusta. Riippuu toki automallista.
     
  6. Substitute

    Substitute Gearhead

    Vähän ootee, mutta kannattaa myös olla tarkkana että etu ja takavanteiden mahdollinen offset ero tulee huomioitua. Mulla oli 67 Specialissa eri offset alkuperäisissä etu ja takanvanteissa koska tuossa vaiheessa siinä mallissa tuli vähän leveämpi taka-akseli käyttöön.
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

  8. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Siis ihan alkuperäisisä vanteissa eri offset edessä ja takana??? Täytyypä tutkia oman speciaalin vanteet.. En ainakaan kapseleita ja trimringssejä välpätessä ole huomannut moista.... o_O
     
  9. Analpaprika

    Analpaprika 1st gear

    Joo vajaan parin viikon päästä pitäs tulla vanteet. Et -5. Tuossa tutkailin niin keskireikäkin pitäs olla tarpeeks iso. Jos on mahottoman iso niin löytyykö nuita soviterenkaita ihan kivijalkarengasliikkeistä vai pitääkö nekin tilataamerikan maalta?
     

Kerro tästä muillekin!