Buikin kipinä hukassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Voivoi, 1.4.2017.

  1. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    51 buikki, 6v. puolalle tulee virta mutta vähenee radikaalisti kun alkaa starttaamaan eikä tule kipinää, jakajassa kaikki uudet sisuskalut. Oisko etuvastuksesta hyötyä vai olisko muita ideoita?
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pystykös sitä kokeilemaan antamalla suoraa virtaa puolaan eli ohittaa etuvastuksen hetkeksi?


    En mee silti näistä 6v vehkeistä sanomaan mutta virtalukon ja puolan välissä se vika varmaan sulla on jos muut asiat jakajan ja koneen välillä kunnossa.
     
  3. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Ei löydy kipinää suoralla virrallakaan. Jakajan sisällä on konkka mutta mikä virka puolan kylessä olevalla on, joutasko se jo välistä pois?
     
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Tai akku sippi, kyykkää kun tulee rasitusta.
     
  5. T.

    T. 3rd gear

    Konkka eikös ole yleensä jakajassa, lähellä kärkiä. Onko se puolan yhteydessä oleva joku lisätty vai ihan orkkis? Tuo virran puute voisi olla yksi asia, eli akku täyteen ja uusi yritys. Etuvastusta tuskin kannattaa enää laittaa jollei sitä alunperin ole, se kun vähentää puolan jännitettä entisestään. Maadoitukset on kunnossa? Ja sitten se sama minkä kanssa taistelin itse viimekesänä, eli tulpat pimenee kun ei jaksanut vanha sytkä sytyttää kunnolla ja tulpat kastuvat sekä rikkoontuvat.
     
    Muokattu: 2.4.2017
  6. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Mulle tullessa oli se konkka puolan kylessä mutta en tiedä onko se ollu siinä aikojen alusta asti, voiskai sitä kokeilla mitä se sannoo ku otan sen puolan kylessä olevan pois
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuommonen ilmiö tullut eteen muutamia kertoja vuosien varrella erilaissa vehkeissä. Putsaamalla johtojen KAIKKI liitokset akun navasta starttiin, maadoituspuoli mukaan lukien.
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eiköhän se ole am-radion häiriönpoistoon, eli luultavimmin joutaa mäkeen. Ja saahan sen takas, jos haluu/tarvii.
    Kokeile, antaako se pelkkä puola kipinää, kun virrat päällä räpsit sitä puolan - napaa (eli jakajalle menevää) maihin. Ota orkkis johto testin ajaksi irti. Jos sillon tulee kipinä, vika jäänee linjalle kärjille menevä johto/kärjet/jakajan konkka.
     
  9. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Ei anna uus eikä vanha puola johosta kipinää, oon kokeillu ja jakajassa on uudet sisuskalut. Pittää lähtee kokkeilemmaan mitä se sannoo ja tarkastaa taas kerran kaikki piuhat. Onkohan kaikki 6v järjestelmällä olevat tuommosia lypsykonneita, stsrttikaa ei ihan hirveesti vinkase ku starttaa :D
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kokeile se puola ihan ilman jakajalle menevää johtoa ilman mitään starttauksia. Ihan eri johdolla vaan räpsit sitä jakajapään napaa maihin ja vaikka tulppa suoraan puolanjohdon päässä tai se johto maan lähellä.
     
  11. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Ja sehän se piti vielä selvittää että onko sillä alipaine kellolla siinä jakajan kylessä vaikutusta kipinänsaantiin, eikö se vaan muokkaa syttyä sen mukaan ku antaa kaasua?
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei vaikuta kipinään. Vain ajoitukseen. Mutta tavallaan kyllä saattaa liittyä, siitä alipainekellon liikuttamasta kärkien kiinnityslevystä on löydyttävä ehjä maakontakti jotenkin tehtynä. Esim. ehjällä kuparipunoksella.
     
    Voivoi tykkää tästä.
  13. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Just muistelin että vaihoinkohan sitä johtoo ollenkaa ku se oli muistaakseni vähä huonona
     
  14. Voivoi

    Voivoi 1st gear

    Sieltä se kipinä löyty, maadotin sen jakajan pohjalevyn akun napaan nii jo rupes kipinä lentämään! Kiitokset osanottajille ja etenki jussi289
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ollos hyvä vaan. Tokihan se kannattaa sinne jakajan sisään sitten lopullisesti korjata. Jollain ohuella hyvin ohutsäikeisellä kuorettomalla kuparipunoksella siitä levystä jakajan runkoon. Se levy liikkuu ajon aikana koko ajan, eikä tavallinen johto kestä sitä kovin pitkään.
     
    Mikkis tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!