Cadillac 500 cid "optimointi"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Silvarello, 27.12.2017.

 1. Juuri näin.
  Ainahan hyvä selvittää etukäteen ennen kasaamista ja jälkeenpäinkin
  - onko kampura suora
  - onko kaulat oikeassa mitassa, mielellään min - max keskivaiheilla tai lähempänä minimiä, varsinkin runkokaulat, kunkoskaan ei tiedä onko runkolinja suora, jos sitä ei ole ajettu uusiksi.
  - sylinterivälys ylä, ala , moottorin pituus ja poikittais suunnissa mitattuna. Itse suosin 1-2satkua isompaa välystä mitä on ilmoitettu eli jos on 9/100 mäntävalmistajan suositus, teen 10-11satkun välyksen jne.
  - ei muuta kuin kampura täyttöön, tuohon yhteen tai useampaan ohut sleeve sisälle. Ovat niin hyvää materiaalia verrattuna perus valulohkoon että parantaa vain. Hyvällä rympillä 1-2mm paksusleeve sisään ja siellä on iäksi.

  Vähän paskaa liikkunut öljyn mukana, mutta se ei ole katastrofin syy. joko jäänyt löysälle mutteri tai jenga ollut pettämäisillään juuri kun on vetänyt kk muttereita momenttiin ja sitten massat repinyt irti mutterin. Näkee kyllä mutterin jengasta ja pultistakin onko ollut ennaakkon "sökönä".

  Ei näytä sylintereiden naarmut mitenkään mahdottoman pahalta. Yleensä halkeimien reunat kääntyy sisälle tai ulospäin , joten siitä halkeimien lähistöltä voi yrittää ottaa kiinni, kun mäntä vähän lämmetessään laajenee mittoihinsa. 600 on hyvä karkeus nykyöljyille ja renkaille, vaikka en usko että hirveää merkitystä hoonauksen karkeudella. Sylinterien pyöreydellä on merkitystä ja sillä että ne on suorat eikä kartiot. Liialla hoonaamisella saa helposti kartiot putket....
   
  Muokattu: 18.6.2020
  Seevu tykkää tästä.
 2. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Vieläkin kiinnostas,onko nokkalaakerit oikein paikoillaan,
  näkyykö joka runkopesästä reikä auki nokkalaakereille?
   
 3. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Ovat paikoillaan. Kaikki tsekattiin koneistamon jäljiltä ja ovat vieläkin.
   
 4. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

  Nää on sitte aina yhtä kivoja... Mites sellainen skenaario jos tuo syl putki ois eka haljennut ja päästänyt vedet männänpäälle? Nestelukko kyllä rikkoo kangen sen jälkeen, oliko kansipahvi koittanut pullistua mistään?
   
 5. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Kansipahvit on ihan ok.
   
 6. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Onko tossa mutterissa kierteet vielä tallessa? Toisaalta jos kiertokanki on hävinnyt välistä, niin voisihan se olla kiertynyt aukikin.
   
 7. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Mutterissa oli jonkinlainen kierre. Ei hyvä, mutta ei täysin sileä.
   
 8. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Eka haaveri Caddy koneen kanssa minulla. Pihaan kääntyessä moottori muuttui v7,5 :ksi- Ei siis ihan kasi, mutta yli seittemällä tuntui käyvän... :confused:
  Hetken aikaa tuumailtuani mittasin puristukset jotka oli 11 kahtapuolta mittarin asteikolla, paitsi yhdessä pytyssä välillä 9 ja välillä ei mittää...
  Venttiilikoppa auki ja sieltähän löytyi CHP highperf jousi kahdessa osassa... Eipä ollut pitkäikäinen- n. 5000 km
  Tilasin uuden sarja ja vaihdan ainakin sen yhden. Mitenhän todennäköistä on että niitä menis lisää..? Joku karkaisuvirhe? vai onko täänyt ihan yksittäistapaus.

  Miten on muuten porukalla tullut paketit ameriikasta näinä koronan kyllästäminä aikoina?
   
 9. Catiska

  Catiska Gearhead

  Paketit on tulleet hyvin jos kuljetusfirmana EI ole USPS. FedEx esim toimii oikein hyvin.
   
 10. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Arvaa vaan... No tulee milloin tulee. Kohtahan se on Illinoisissakin kello pykälässä ja arki alkaa niin tietää että miten sieltä vois niitä vietereitä edes lähtee tännepäin.
  Toimitusaika nokka-akselissa oli useampi kuukausi.
   
 11. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Noniin. Eipä tarvinnut usps:ää kirota kun ei tuo Cadillachighperformance saanut mitään edes lähetettyä tännepäin. Rahaa heille kyllä voi laittaa mutta automaattivastausta isompaa kiitosta en sieltä ole saanut. Niimpä riitautin paypallin kautta koko tilauksen. Saa nähä saanko rahat takas.
  Yritän aina ajatella positiivista näistä yrityksistä, mutta hiton vaikeaa se tässä tapauksessa on. En voi suositella.
  Asiaan. Kyselin sit Uspartsilta lääkettä murheeseen ja sieltähän löytyi Compin beehive jouset tilalle. LS1 jouset näytti olevan. Samalla vaihdoin luonnollisesti retainerit. Seetipaineeksi jäi kutakuinkin sata.
  Patti kasaan ja käyntiin. Käy kuin kello. Kiinnitin erityistä huomiota tälläkertaa keinuvipu "akseleiden" linjaukseen. kun kiristäsessä ne pyrkii kääntelehtimään minne sattuu. Ihan silmämääräisesti linjailin. Ihan kuin olisi hieman hiljaisempi käyntiääni.
  Laatikonhan olin vaihtanut viikkoa ennen tuota jousijumppaa ja nyt vasta huomasin ettei se kickdown toiminut. Se oli suht helppo korjata kun vaihdoin sen detent-solenoidin entisestä laatikosta.
  40-luvun letukka seisomaan ja avo liikenteeseen. Olihan viikonloppuna kelit kohdallaan ja vehkeet toimi ehkä parhaiten mitä tähän asti on päässyt kokemaan.
   
  teippi-mikko, Seevu, esu79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  CadillacHighPerformance on ameriikan harrastajien mielestä ihan huijarifirma. Monella on jäänyt rahat sisään ja tuotteet saamatta. Myös yhdellä tutulla täällä Suomessa.

  -J-
   

Kerro tästä muillekin!