Cadillac Eldorado ’78 jarruputki tehostajalta tulikuuma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Timbe57, 2.12.2017.

  1. Timbe57

    Timbe57 1st gear

    Mikä vaivaa Eldoradon jarruja, kun jarruneste kuumenee ja yksi putkista on tulikuuma ja punainen. Neste ei siis kierrä? Mikä voi olla syynä?
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ootko aukassu nipat ja kattonu miten neste liikkuu ym? Tai jarruneste ok ettei kiehaa.

    Kuinka nopsaan oire tulee?
     
  3. julmajari

    julmajari Gearhead

    Maadotusvika? siis maadotta nyt putken kautta korin/rungon/moottorin.
     
  4. suorsa

    suorsa 3rd gear

    Joskus aikoinaan kiehu takapiirin nesteet kun pakosarjan laipassa oli vuoto ja puhalsi pakokaasut suoraan putkelle. Ei kyllä ehtinyt punaseksi asti kun jo jarrut hävis.
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kyllä se varmaankin on maadoitusvika ;)
     
  6. Camembert

    Camembert 1st gear

    Sama vika oli GMC-pikkiksen kytkimen kanssa. Ei irrottanut reilumman kiihdytyksen jälkeen, kun neste oli kuplinut. Tapahtuu varsinkin jos on laittanut peltisarjat (minulla on laitettu). Esim. Biltemasta saa eristyskangasta jonka kietoo putken ympärille, ja onkelma on poistunut:)
     
  7. twelve

    twelve 3rd gear

    niin kokeile laittaa paksu kaapeli lohkosta runkoon pelkääjän puolelle ja katso miten se auttaa. Eihän jarruputken kuumenemiselle oikein ole muuta loogista selitystä kuin toi että se toimii sähkön johtimena.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Yhden kaverin -60 Käkkylässä oli kans vähän tahmee startti. Lämppärin kaikki vajeriohjaukset punastu heti ku kääns startille asti.
     

Kerro tästä muillekin!