Cadillac Fleetwood -59

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja matrahip, 24.6.2003.

  1. matrahip

    matrahip 1st gear

    Tietääkö kukaan missä nykyään majailee tämä vihreä, ilmeisesti uudesta asti Suomessa ollut Cadi? Rekisterinumero muistaakseni UPK-76. Auto oli -80 luvulla ainakin Svartvikin automuseossa Espoossa.
     
  2. Japi

    Japi 1st gear

    Muutaman vuoden takaisten juttujen mukaan, mitä muistan niin on Tampereen teknillisessä museossa. Oli myös 60-70.luvun vaihteessa. Kun olin luokkaretkellä ko. paikassa -70. luvun alussa. Kyllä kolahti pikkupojan kalloon!
     
  3. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Jos joku tietää/muistaa ko. Caddyn historiaa, niin mä olisin ainakin kiinnostunut lukemaan siitä, jos joku vaan viitsii kirjotella. Kiitos.
     
  4. Japi

    Japi 1st gear

    Kumpaakaa museota ei ole enää olemassa. Svarvikin automuseota & Tampereen teknillistä museota. Tampereen museo paloi pahoin osittain 1989. Mukana paloi huomattava määrä tavaraa kustannukset sen aikaista 26.000000 mk. Pelkään pahoin Caddyn kohtaloa, toivottavasti ei ollut mukana palossa.
    Muistikuvani mukaan on ollut juttua V8:ssa tai "Mobilistissa" -80.luvun alussa.
    Svartvikin automuseo & Caddy oli pyhiinvaelluspaikkana ko. aikana. Kun oli Suomen ainoa -59 Caddy. Muistikuvani mukaan tuli yritys käyttöön uutena. En uskalla mainita enempää, kun en muista tarkelleen auton historiaa.
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Eräs kaverini kertoi että Svartvikin museorakennus on vielä pystyssä ja että siellä on useita autoja yhä sisällä, ruostuen pikkuhiljaa pilalle? En tiedä onko Cadillac vielä siellä. Ainakin siellä on vanha suomalainen kilpuri 30-luvun Chrysler, ei myydä ja silleen.
    Itsekin kävin joskus nassena ihailemassa kokoelmaa enkä kyllä silloin tajunnut kuinka hienoa kalusto oli, mm. ullkomaille jo vuosia sitten MB Grosser F Cabriolet (=770K seitsemän hengen avo) oli TOSIharvinaisuus, valmistettu yhteensä 88 kpl. Tuon viisysin takana oli muuten 46-48 (?) seitsemän hengen Limousine-Cadillac, Suomiauto sekin.
     
  6. Japi

    Japi 1st gear

    Itse rakennus on kyllä pystyssä. Mutta tilat MS-Liiton käytössä. Mutta näistä autoista en tiedä mitään sanoa.
     
  7. KTM

    KTM Gearhead

    Eikös se Tampereen auto ollut ´58 Oldsmobile 2d ht? Muistaakseni sininen auto ja mahdollisesti valkea katto. Kuskin oven lasi oli vielä halki. Nassevuosina Olds kävin ihmettelemässä.
     
  8. Japi

    Japi 1st gear

    Tampereella oli useampikin American autoja muistan mm. 58-60 väliltä olevan Imperialin. Niistä vanhemmista puhumattakaan 20-50 luvulta. Pirulauta kun on sen verta aikaa ettei jaksa muistaa.
     
  9. Japi

    Japi 1st gear

    Asuuko kukaan tuon Svartvikin Automuseon lähellä. Joka voisi katsoa tuon museon nyky tilanteen. Selviäisi sekin?
    Tämä Chrysler? tuntuu kiinnostavalta onkohan kyseessä Nätkinin yksilö Luvialta (Porista). Hänellä sattuu olemaan vanha kilpa-auto 30.luvulta. Tarkkaa vuosimallia en muista.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Japi 2003-06-25 21:52 ]</font>
     
  10. koni

    koni 1st gear

    Ei ole, Nätkinin auto on hänen isänsä(? tai muun sukulaisen) rakentama. Pohjautuu '37 Plymouthiin.
     
  11. Japi

    Japi 1st gear

    No kyllähän se on Nätkinin auto. Merkki on kuitenkin Plymouth. Koska en muistanut oikein merkkiä heitin Chrysler?:merkin perään. Pojan metkuista en ole oikein kärryillä, mutta Veikolla on yli 3.vuosikymmenen jenkkiautoharrastus takana.
    Näin se harrastus kulkee isältä pojalle. Hienoa!
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko kukaan tutkinut tuon Svartvikin automuseon kohtaloa? Että onko olemassa + nämä haamuautot. Joita kuulemma löytyy raatona sieltä.
     
  13. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Minulle asiasta kertoi kesäkuun alussa Suomessa hyvin tunnettu harrastaja jota en osaa epäillä. Hän oli yrittänyt tarjota rahaakin ko Chrysleristä (en ole varma mutta oli joko Ebbin tai SPJ Keinäsen entinen mutta siitä on lohko halki) - ei ollut perikuntaa kiinnostanut. Autot siis seisovat siellä edelleen. Siitä minulla ei kyllä ole mitään käsitystä mitä on myyty ja mitkä yhä makaavat kiinteistössä, ainakin TM:n klasikkoautohuutokaupoissahan meni Auburn Speedster (se lasikuitukorinen) ja Isotta-Fraschini, ehkä muitakin. Muuten on myyty ja ulkomaille ajautunut ainakin MB 770K ja 300SL Roadster.
    Muistan kun museon jo ollessa kiinni 80-luvun lopussa yritimme veljen kanssa siellä käydä niin autoja oli vielä sisällä monta, niitä pystyi ikkunoiden läpi tirkistelemään. Sitten ulkopuolella seisoi aivan erinomaisen alkuperäsien näköinen ja hyväkuntoinen mustakilpinen Oldsmobile 98 4d HT -63 tai -64. Eipä ollut siitäkään ollut havaintoja ennen tai jälkeen.
     
  14. Japi

    Japi 1st gear

    Olen saanut kolmea eri informaatiota tästä Svartvikin Automuseosta. Tiedä mikä sitten totuus. Että on täysin lopetettu. On täysin MS-liiton käytössä (tai osittain) ja tämä HeikkiSJ:n että löytyisi autoja edellään raunioista. Tietoa kysyin mm. Mobilistilta (harrastajalta).
    Tämä tuntuu olevan kiinnostava tapaus. Mutta mikä on totuus. Ai niin googlen haulla löytyy tietoa että tilat olisi MS-liiton käytössä.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vuonna 1987 minä kävin siinä Svartavikin loistoautomuseossa. Vanha herra opasti minut eri autojen luo, koska satuin olemaan ainoa asiakas sillä hetkellä.
    Auburn Speedster tuntui olevansa uskomattoman ahdas kokoonsa nähden. Ja -38 Buickilla, ns.Hitlerin Mersu 770-avolimosiinilla, 20-luvun T-Ford Sedanilla ja muilla kanttiautoilla oli mahtavasti tilaa. Sylinterihattua voitaisiin pitää koko ajan.
    Ja se -59 siipikäkkylä... vielä siihen aikaan ennen maahantuontibuumia se oli Suomen ainoa -59 siipikäkkylä. Pihamaalla oli tummanvärinen -61/-64 Buick tai Oldsmobile, ilmeisesti vanhan herran oma jenkkiauto. Samalla pihalla oli myös joku tummanvihreä, mustakilpinen (?) 70-luvun Range Rover-maasturi.
    Svartavikin automuseo oli ollut kuin jokaisen autopojan satumaa. :D

    Myöhemmin v.1993 tai -94 minä yritin käydä Svartavikissa uudelleen, mutta museo oli jo suljettu, vaikka loistoautoja oli vielä sisällä. Myös pihalta Buick/Oldsi ja Range Rover olivat kadonneita. Lieneekö vanha herra jo kuollut? :(

    T: Masa
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Uskaltaisiko ehdottaa jonkun lähitienoilla asustelevan käyvän katsomassa mitä sieltä löytyisi. Autojahan oli kuitenkin koko hallillinen eikä tuntuisi uskottavalta että kaikki on myyty harrastajien tietämättä. Svartvikin (eli Aulis Pakulan) historia olisi muuten mielestäni aivan erinomainen jutunaihe!
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Saattaa löytyä jotain kontakteja, palaan asiaan jos saan tekstiä aikaiseksi.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    ...niin cadi oli ainankin 97 liikenteessä
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    missäpäin espoota tarkemmin tää paikka on tai on ollut. voisin käydä katsomassa jos siellä jotain näkyy...
     
  20. Japi

    Japi 1st gear

    Tälläiset tiedot löysin museosta: Vitträslin rannalla Kirkkonummella. (Elisa puhelinluettelo karttalehti 45/59-77) Koittakaa saada tästä joku tolkku.
     

Kerro tästä muillekin!