Cadillacin outo nostajavika ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tippa77, 15.8.2010.

  1. tippa77

    tippa77 Gearhead

    Elikkäs 66:sen konerempan jälkeen (429) pytty nro8 pakoventtiilin nostaja alkoi pikkuhiljaa nakuttelemaan, nokan sisäänajo on huolella tehty ja naputus lisääntynyt pikkuhiljaa. Tarkistin vielä nostajan ja nokan kunnon kun tuota ihmettelin ja virheettömiltä näyttivät. Tänään huomasin että venttiili kantaa kun venttiilikopan ollessa pois käytin konetta. Voiko huono nostaja vaikka uusi onkin aiheuttaa noita oireita?
     
  2. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    ettei vaan ole keinuvivun pukki lipsahtanu väärinpäin?
    on aika helposti kasattavissa väärinpäin, kuulemma...
     
  3. juko7

    juko7 Double Gearhead

    JPH ehti jo vastaamaan,mutta tuolla oli keskustelua samasta asiasta:
    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... c&start=45

    ettei ole sama vika kyseessä (keinuakselin pukkien asennus, lue kauko 63 26.2 19:23 lähettämä)

    näissä käkkyläkoneissa pystyy lisäksi helposti kasaamaan venttiilikoneiston väärin ja erityisesti keinuvipuakselin asentamaan väärään asentoon niin että öljy ei kierrä keinuille ja sitten tulee ongelmia, näin ainakin päätellen siitä kuinka paljon eri palstoilla ko asiasta puhutaan. Kannattaa tarkistaa korjausoppaasta. Muistan nähneeni jonkun kuvan asiasta mutta nyt en enää löydä sitä :oops:

    OT: tuolla 63-64 sivustoilla on paljon hyvää tietoa josta voisi olla hyötyä 66:nkin kanssa http://6364cadillac.multiply.com/
     
  4. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Vaihdoitko nostajat? Ja jos vaihdoit ni oliko ne kaikki uudet samanlaisi? Tohon omaan -59 myllyyn tuli nostaja sarja jossa oli kolmea erilaista nostajaa (luoja tietää miksi)...
     
  5. Eldo68

    Eldo68 3rd gear

    Terve, sattuuko kukaan tietämään 472 koneen vakio (alkuperäistä) preload:a.....voiko käyttää samaa periaatetta kuin nostajissa missä ei tuoda öljyä yläkertaan??
    Olen yrittänyt etsiä ko. tietoa, mutta aina tulee eteen ainoastaan "kovan" hydraulisen nostajan arvot!!
     
  6. tippa77

    tippa77 Gearhead

    juu eli nokka on uusi ja nostajat uusia, keinuvipu pukki on tarkastettu että on kasattu oikein. Sehän se tossa ihmetyttää kun se on toi yks venttiili mikä suhnaa siihen malliin että jäis kantamaan, venttiilityöthän tossa myös tehty, mutta samassa tasossa on kyllä muitten kanssa toi murheenkryynikin. Mitään epätavallisia kuluma ym muita jälkiä ei ole nokassa, nostajassa, tönärissä eikä keinussa. Pistää kyllä ihmettelemään :eek:
     
  7. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    nostajan reikä ahdas jostain syystä?
     
  8. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Mulla aikoinaan 390:ssä ja jotkut nostajat naputtivat , syy oli öljykanavasta irtoava paska, joka sitten aiheutti noita naputus ongelmia, muutaman kerran kesässä jouduin noukkimaan nostajat pois purkamaan ja putsaamaan ne ... alko sitten loppukesästä vähän tökkimään tämäkin proseduuri :rotfl:
    Tosin mitään moottoriremppaa en ollut tehnyt sille mosalla.
    Ainakin 390:stä nostajat sai noukittua kun otti venttilikoneiston ja tönärit pois ja pitkällä "apukynnellä" nosti nostajat ylös ... 429:stä en sitten tiedä onnistuuko.
     

Kerro tästä muillekin!