Camino mittaripaneelin irrotusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja artz, 24.6.2013.

 1. artz

  artz Gearhead

  Mitenkä caminan (78) mittaripaneelin on tarkoitus lähteä irti? Nyt on ruuvit, mittariston "lasi" ja etuosa sekä vaihdevalitsimen osoitin irti ja ottaa kiinni vielä ainakin nopeusmittarin vaijerista. Vaijeri on mittaripaneeliin kiinnitetty pienellä metallilevyllä joka on takaapäin pienellä pultilla ruuvattu. Ei sinne taakse mahdu alakautta mikään työkalu, eikä edes ilmanpuhallusaukoista. Vai onko se joku pikaliittimen tapainen eikä tarvi ruuvata irti?
  Tarkoitus on rasvailla häiritsevästi kitisevää vaijeria.

  Toinen kysymys kun tuli vasemmanpuolen raitisilmaluukun takaa (heti mittariston vas. puolelta) esiin hieman tulitikkulaatikkoa suurempi oranssi laatikko jossa lukee "TOP" yläpuolella. Mikähän tuo mokkula on? Kuvakin on mutten saa sitä tänne laitettua.
   
 2. elky

  elky Gearhead

 3. artz

  artz Gearhead

  Jep, pikaliitinhän se oli ja homma tuli hyvin hoidettua.

  Se oranssi boksi vielä kyllä ihmetyttää. Autossa ei ollu kun sisävalot päällä ja laatikko oli kuuma koko ajan. En tiedä mihin siitä menee sähköt mutta johdot meni saman paksun nipun sisään mikä mittarien takana kulkee. Kuva onnistuu laittaa sähköpostiin jos joku haluaa ihmetellä.
   
 4. artz

  artz Gearhead

  Lopultakin onnistu kuvan laittaminen. Eli mikä mokkula kyseessä?

  [​IMG]
   
 5. Heimo

  Heimo 1st gear

  Tuo mokkula voisi olla esimerkiksi jokin näistä:

  A. Sisätilanvalojen ajastin? Eli kun ovet lyö kiinni, niin sisävalot jäävät palamaan joksikin aikaa..

  B. Joku summeri? Jonka pitäisi varottaa ("pöristä" tai "pimputtaa") jos ajovalot jäävät päälle auton moottorin sammuttamisen jälkeen, tai jos turvavyö ei ole kiinni, tai jos ovi on auki moottorin käydessä tms..

  C. Takalasin lämmitintä ohjaava yksikkö? (Jos autossasi on takalasin lämmitysvastukset?)

  Itse epäilisin jotakin noista vaihtoehdoista. Mutta jos joku tietää varmasti oikean vastauksen, niin se kiinnostaa myös minuakin, koska samanlainen mokkula löytyy myös omasta -79 Malibustani.
   
 6. artz

  artz Gearhead

  Noiden perusteella sisävalojen ajastus olisi paras veikkaus, sillä sellainen toimiva ominaisuus kyllä löytyy. Takalasin lämmitintä ei ole ikinä ollutkaan, eikä mitään pimputuksia (toimivia ainakaan)
   
 7. Heimo

  Heimo 1st gear

  Enpäs heti huomannut, että aiemmassa viestissäsi luki:

  "Se oranssi boksi vielä kyllä ihmetyttää. Autossa ei ollu kun sisävalot päällä ja laatikko oli kuuma koko ajan."

  Eli mokkula on melko varmasti sisätilanvalojen ajastin.
  Silti toinen veikkaukseni on summeri.

  Jatkan siksi tätä arvailua, että Malibustani on korjattu joskus monta vuotta sitten sisätilanvalojen ajastin ja se on tuollainen oranssi boksi.

  Mutta: Jos en ihan väärin muista, niin kojetaulun takana on toinenkin oranssin värinen boksi, joka voisi olla jokin summeri? (Ja koska omassa autossani ei summerit toimi, niin sen vuoksi myös tämä epäilys summerista!) :eek:

  Mutta eiköhän tänne kohta saada se oikeakin vastaus.. :lol:

  PS: Jos jollakulla sattuu olemaan ylimääräisenä toimiva summeri niin mulle voi tehdä siitä tarjouksen yv:llä! :wink:
   
 8. artz

  artz Gearhead

  Voi kyllä niinkin yksinkertainen asia kun valosummeri helpottaa elämää huomattavasti. Ei riitä kerta tai kaksi kun on pitänyt sisältä palata varmistamaan. Valot tulee sammutettua niin automaattisesti ettei sitä edes muista tehneensä. Ei ole mukava jäädä tuollaisen takia kovin kauas kotoa. Koputetaan nyt puuta mutta ei ole vielä käynyt.

  Tietääkö kukaan onko 78 kaminassa ollutkaan mitään summereita? Jos ei, niin pitäisi kyllä ehdottomasti joskus tehdä sellainen.
   
 9. Heimo

  Heimo 1st gear

  Kerran on jo käynyt niin (ei tosin itselleni, vielä):
  Tästä on jo jokunen vuosi aikaa. Emäntä meni Malibulla töihin ja työpäivän päätteeksi soitti, että mikähän on vikana, kun ei käynnisty? Vain pieni naksahdus kuuluu, kun kääntää virta-avainta!

  Tuumasin siihen vaan että "No voi prkle, mitähän nyt on hajonnut" ja läksin paikalle.. :mad:

  Matkalla mieleeni tuli, että olisikohan mahdollisesti unohtunut vaan valot päälle ja virta vähissä? No, työpaikan pihaan saavuttuani kurkistin kuskin sivuikkunasta sisään ja näin, että valokatkaisimen vipu oli vedettynä parkkivalojen asentoon.
  Varmistin vielä emännältä, että eihän ole laittanut parkkeja päälle silloin kun oli yrittänyt startata? Sanoi, ettei ollut koskenut koko katkaisimeen töihin tulonsa jälkeen.

  Oli muuten emäntä aika nolona sillä hetkellä. :poff:
  Mutta noin voi kyllä käydä helposti kenelle tahansa! Kop, kop.
  Ainut helpotus tässä oli se, että kyseessä oli "vain" virran puute. Mutta oma vaivansa tuostakin kehkeytyi, kun piti vaivata kaveria, että saatiin virtaa, koska tuolloin liikkumisvälineemme oli vain tämä yksi auto sekä julkinenliikenne.

  Luulisin että Caminossasi on hyvinkin voinut olla valosummeri vakiona(?).
  Koska niitähän löytyy ainakin jo tosi monesta -80 luvun GM:n jenkistä. Ne vaan taitavat olla melko usein joko rikki, tai sitten joku edellisistä omistajista on repinyt sen irti, koska mokomasta "äänilähteestä" on niin kovasti paljon häiriötä!! :odroll:

  Tarvikesummereitahan saisi edullisesti noista "halpahalleista", mutta niiden ääni on yleensä aivan kamalaa pörinää tai pärinää.
  Mieluummin asentaisin sellaisen "pehmeän pimputuksen" omaavan alkuperäisen summerin, jollainen jenkeissä (yleensä) on ollut vakiona.
  (Parempi tietysti että tällaisella huonomuistisella olisi vaikka se pärisevä tarvikesummeri metelöimässä, kuin tämä vaihtoehto, ettei ole ei mitään! :wink: )
   

Kerro tästä muillekin!