CanAm ja Interserie autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja JariV, 28.1.2014.

  1. JariV

    JariV 2nd gear

    Yritin haulla etsiä, että onko tällaista aihetta mutten oikein löytänyt mitään.

    Itse pidän näistä peleistä ja jokuseen otteeseen oon niitä livenä nähnyt ja kuullutkin.

    Aloitan vaikka parilla videoklipillä menneisyydestä.

    https://www.youtube.com/watch?v=tRlcOnccfgg

    https://www.youtube.com/watch?v=7nOcXNZ9GDE

    Avasin tälläsen aiheen siksi, että olis kiva tietää lisää ja nähdä kuvia tai videota laitteista joita en oo ennen nähnyt. Tää luokka tais olla alussa melkoista takapiha-virittämistä.
     
  2. M

    M Gearhead

    Re: CanAm autot

    Nuo on hienoja vehkeitä. Ja ihan nimimiehiä siellä kuitenkin hääri. Bruce McLaren, Moss jne. Jalostuiko esmes LeMans-kilpurit näistä?
     
  3. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Varmaankin tuolta on lähtenyt aivopieruja aikoinaan joka suuntaan. Toi luokka lakkasi olemasta 1987 ja muuttu F5000-luokaksi. Sitten IMSA ja CART vei huomion. Wikipediasta luin ton luokan sääntöjä ja ei niitä paljoa ollut :D Moottorit oli mm. vapaavalintaisia eikä rajotuksia ollut.
     
  4. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    Re: CanAm autot

    eräs entinen formulakuski ajoi noilla aikoinaan, tyypillä oli aina aikasemmin tapna vastata mekaanikkojen kyselyihin että tehoa sais olla enemmän. eipä pyydelly enää kun tollasta isolohkoista testaili. kuskin nimeä en muista mutta kone oli kuulema 494 boss
    [​IMG]
     
  5. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Olis todella mielenkiintoista saada tietää tollasten mottien reseptejä, millä ne on saatu tuottamaan tehoa mukavasti ja varsinkin kestämään pitkää rääkkiä.
     
  6. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    Re: CanAm autot

    epäilen että tähän saadaan vastaus vielä. 8)
     
  7. niclas

    niclas Gearhead

  8. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Rajua ruplatusta pitää kyllä. Vielä hurjemmilta kuulostavat kun tulevat isoa kovaa ohi lätkä lattiassa isolla vaihteella.
     
  9. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    Re: CanAm autot

    löytyyköhän mistään mittaustuloksia näitten kulkupuolesta ?
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    kertokaa, jos olen ihan hakoteillä, mutta muistin syövereiss

    kertokaa, jos olen ihan hakoteillä, mutta muistin syövereissä pyörii kirjainyhdistelmiä, kuten l- 88, ls 7 ja zl 1, jotka jotenkin nivoutuvat can- am koneisiin.

    Hantta
     
  11. homer

    homer Double Gearhead

    Re: CanAm autot

    Miten oli? Ajoikos Kekekin (Rosberg) noita Ameriikan mantereella ennenkuin sai pysyvämmän paikan ykkösissä?
     
  12. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Yhdessä juutuubi-videossa on tää 90-luvun lopun McLaren F1 GTR ratakilpuri ajamassa vanhoja CanAm autoja vastaan ja olivat tasaväkisiä. Kertoo noiden vanhojen pelien rajuudesta paljon. Kiihdytyksissä tää uudempi McLaren jää monessa kohtaa ja vaikka Kelleners kovan luokan rattikaveri onkin, niin nää vanhukset yrittää puskea ohi. Videon tekstissä puhutaan 8,8-litraisesta moottorista. Ilmeisesti vanhassa McLaren M8F CanAm-vehkeessä.

    Itselläni oikeen nousee karvat pystyyn kun ton videon alussa kun kuvataan autojen ulkopuolelta ja vehkeet soittaa kameran vierestä lätkä lattiassa tuolla Spa:n nopeimmalla osuudella. On kyllä kunnon meteliä vaikka vaan tälleen tietokoneen äänentoiston kautta kuulee.

    https://www.youtube.com/watch?v=cC74l1g8qo8
     
  13. luppes

    luppes 1st gear

    Re: CanAm autot

    Eikös noita CanAm tyylisiä kilpureita ajanut Keimolassakin, muistaakseni jotain V8 mottisia oli Interserie kisoissa.
     
  14. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Kukas se tällä foorumilla oli pistänyt pystyyn ne Keimola-sivut? Siellä muistasin jotain nähneeni kyllä. Olisko Interserie ollut joku eurooppalainen vastine tolle CanAm-sarjalle?
     
  15. Weijari

    Weijari Gearhead

    Re: CanAm autot

    Taitaa Porschen 917/30 olla aika-ajoahdoilla edelleen ainoa rata-auto, jossa on hevosia enemmän kuin tyhjäpainoa paunoissa.
     
  16. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Jäikö näitä hirviöitä yhtäkään tänne Pohjolaan silloin aikoinaan? Ainakin jonkun kuvan siitä Leo Kinnusen laitteesta oon jossain nähnyt mutten muista missä.
     
  17. Juppee

    Juppee Gearhead

    Re: CanAm autot

    Olisko "debner" se käyttäjä jota haet?
     
  18. luppes

    luppes 1st gear

    Re: CanAm autot

    Joo Facebookissa on Keimolan moottorirata sivu ja siellä on paljon kuvia sen aikasista ratavehkeistä
     
  19. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  20. JariV

    JariV 2nd gear

    Re: CanAm autot

    Kirjoitin ja kuvitin joskus Mobilistiin jutun Silverstonen Historic festivaaleilta. Siellä oli monenlaista värkkiä ja oli kyllä unohtumaton keikka. Joitain kertoja oon käynyt kattelemassa Euroopassa historic bergrennen -juttuja ja Englannissa jälkikäteen muita tapahtumia monta kertaa. Joskus näitä CanAm-pelejä on siellä myös, mutta ovat kyllä harvinainen näky.

    Tässä on vakuuttavin vehje kulku- ja äänimaailman puolelta tuolta mäkikisojen puolelta, sääli että heppu on näemmä menehtynyt. Tätä laitetta ei meinannut uskoa paikan päällä että se on todellinen kun räiski menemään ihan järkyttävää kyytiä: https://www.youtube.com/watch?v=l-lbxIJD3V8

    Englannin hyvä puoli on ollut se, että reissussa siellä pystyy yhdistelemään muitakin juttuja. Oon käynyt kattomassa siellä myös sotalentokoneiden näytöksiä. Huimaa kyytiä ja huimaa meteliä. Mutta toi on offtopic. Englannin huonoin puoli on se ainainen epävakaa sää.

    Voijaggerin Porsche-linkistähän se selvisikin, että Interserie oli Euroopan vastine CanAm:ille.
     

Kerro tästä muillekin!