Caprice konehuoneen valo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Bowtie, 4.6.2008.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Onko kellään tietoa tuon Capriceissa (ja monissa muissa GM:issä) konepellin alapuolella sijaitsevan työvalon anatomiasta...? Meni johto poikki valon sisältä, voiko mokoman vielä ehjätä? Purin jo lampun kannan kuvusta irti, mutten vielä uskaltanut avata kantaa, eikös noissa jotain elohopeaa ole sisällä joka toimii kytkimenä...?
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    tuskimpa on elohopeeta...
     
  3. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Ainakin miä oon luullu noita elohopeakytkimiks...
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Kyllä on.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    jep. Näin on
     
  6. -TH-

    -TH- Gearhead

    hullua, eiköpä senkin oisi voinunna tehä yksinkertasemmin? kytkeytyyköhän valot kun töyssyyn ajaa? :rotfl:
     
  7. Aako

    Aako 1st gear

    Saattaahan se vilahdella kovassa menossa... Ei sitä juurikaan yksinkertaisemmin enää tee: yksi ainoa virtapiuha valolle ja kytkin, joka ei takuulla hapetu, eikä mene rikki kuin lyömällä se kuori p*kaksi
     
  8. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tottakai. Puolet San Fransiscosta valaistaan GM-autojen konehuonevaloilla..
     
  9. oh1gcg

    oh1gcg 3rd gear

    ja eikös ake luokittele nuo sitten alustavaloiksi kun sieltä moottorin alta vilkkuvat? ;)
     
  10. Qjet

    Qjet 1st gear

    Jos nyt kuitenkin aiheeseen : Työnnä lampun kannan keskiosa ulos kuoresta (poistuu samaan suuntaan kuin polttimo) irroita lukkorengas ja jousi, avaa kannan keskiosan muovipuoliskot (huomioi puoliskojen sauma ja ohjainnastat) ,sisältä paljastuu kytkin ja erillinen nasta,johon johto kiinnittyy... jne. Älä vahingoita itse kytkinosaa, sisällössä lienee todellakin elohopaa.
     
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ok, kiitoksia, tässä olikin kaipaamani tieto... En uskaltanut avata kannan puoliskoja kun en tiennyt leviääkö elohopea pitkin poikin, täytyypä avata että saa lampun pelaamaan!
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä minulla on kahdesta Oldsista ollut nuo elohopeakytkimet toimimattomia. Vaikka tuntee, että selvästi siellä vielä joku "möykky" sisällä liikkuu, mutta virta ei kuitenkaan kulje läpi. Nykyisen Oldsin ('49) katkaisijat korjasin hakemalla tallikaverin varaosa-autoista toimivat elohopeakytkimet tilalle. Pikkuisen vaati soveltamista, mutta taas toimii.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Itse itseäni korjaten : Irroita lukkorengas, työnnä keskiosa ulos, irroita jousi... on oikea järjestys. Sori!
     
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Eipä mitään, helppohan tuo oli purkaa kun tiesi miten paljon uskaltaa purkaa, nyt on piuha kolvailtu paikalleen ja ainakin mittarilla tsekattuna tuntuis olevan ok. Pitää vielä hiekkapuhaltaa kupu puhtaaks ja maalata sekä kasata koko roska... Kiitokset avusta!
     

Kerro tästä muillekin!