capricen moottori ei sammu!!!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kylänmies Asseri, 5.5.2012.

 1. Elikkä, starttasin capricen rempan jälkeen tulille ja kaikki toimi ok. Pari kertaa startattuani, ei se enään sammunutkaan, vaikka väänsi avaimesta virrat pois. Sen huomasin, et latausvalo jäi palamaan, vaikka virrat oli pois ja auto kävi. Sitten irroitin laturille menevän herätejohdon ja auto sammui ja latausvalokin sammui :eek: Vaihdoin autoon Hitachin tekemän 100 ampeerisen laturin, joka on vissiin delco remyn kopio. Niin ja liittimet on samanlaiset. Onko kellään tullut moista vastaan? :odroll:
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Mulla kun startti hajos ni jäi kans päälle eikä sammunu kun akun kengästä. Voi olla startti pasana tai sitte virtalukon pohja?
   
 3. nixon

  nixon 3rd gear

  Laita diodi siihen virtalukon piuhaan, kun kerran vaihtolaturilla ei sammuta enää tota että.
   
 4. Mikäs tällaisen ilmiön saa aikaan, et se tarttee sen diodin siihen herätepiuhaan, kun se kerta ennen on toiminut ilman sitäkin?
   
 5. Aako

  Aako 1st gear

  Vuotaa laturista yksi, tai useampi kenttädiodi senverran läpi, että jää sillä laturin virralla käymään, eli siihen merkkivalojohdon väliin diodi, pelaa senjälkeen ihan oikein!
   
 6. Elikkä uusi laturi on rikkinäinen. Täytyy vaihtaa toiseen.
   
 7. Substitute

  Substitute Gearhead

  Ei se ole vika, se on ominaisuus. GM:n dieselessä on tuota samaa diodikytkentää käytetty ihan tehtaallakin. Se laturin merkkivalolle antama 12V vuotaa merkkivalopolttimon läpi sytytyspuolelle ja jos on pieni virrantarve niin se jaksaa pitää auton käynnissä.
   
 8. Tämä Hitachin laturi on myyjän mukaan sellainen, että ei tartte lainkaan herätevirtaa, vaan on ns yksijohtoinen. mahtaisiko johtua osittain siitä? Ennen tållaista vikaa, ei ole esiintynyt, kun on ollut delcolainen laturi. Taidan laittaa delcon emännän autosta ja koittaa sillä.
   
 9. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Tuo sama ongelma tuli lähes aina, kun vanhaan vehkeeseen vaihdettiin HEI jakaja.
  Se diodi merkkivalon johdossa auttaa. Ja kun se merkkivalon liitin "antaa"
  plussaa lähes kaikissa latureissa, niin laturin vaihto ei vaikuta. Elektroninen
  jakaja vaan jaksaa antaa kipinän sillä latauspolttimon kautta tulevalla olemattomalla
  sähköllä.
   
 10. Tuntuu vaan kummalliselta, kun autoon ei ole vaihtunut mitään muuta sähköosaa, kun tuo laturi, et jos se ei vaikuta tähän ongelmaan, kun ennen laturin vaihtoa, ei kyseistä ongelmaa ole ollut.
   

Kerro tästä muillekin!