Capricen pyyhkijät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jaho63, 12.12.2007.

  1. jake.m

    jake.m 3rd gear

    Tuleeko myös maadoitusta? Nimittäin oli vähän samankaltaisia ongelmia tässä taannoin, ja tulin siihen tulokseen, että maadoitus menee ainakin allekirjoittaneen autossa vähän hassua kautta. Kokonaan ylimääräisen näköinen johto, joka tulee lasinpyyhkimen katkaisimelta, menee omasta läpiviennistään (alkuperäisen oloisesta) tulipellin läpi, ja sieltä pyyhkimen moottorissa olevaan piirilevyyn. Ellei siihen tule maadoitusta, moottori vain naksahtaa, mutta jos tulee jatkuva maadoitus, ei pyyhkimet pysähdy. Saa jonkinmoisen signaalin lopetukseen kytkimeltä päin.
     
  2. Latva jr

    Latva jr Gearhead

  3. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    keskinmäiseen tuli virta 12v ylä ja ala liittimiin tuli muistaakseni 0.16v en oo ihan varma

    toiminta loppu muistaakseni kesken matkan, ja tietysti rankkasateella
     
  4. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Voiskohan olla tossa omassa lava vehkeessä (silverado 3500) sama vika kun capricessa kun nyt 4 tunnin sateen jälkeen alkaa pyyhkiät heittää ihan härän pyllyä, välillä toimii normisti tihkut yms ja välillä tihku on päällä vaikka viiksi on off asennossa ja välillä pyyhkii ihan taukoomatta. Hiukka vaan nakertaa kun tulen uudet (3 tuntia vanhat) pyyhkiät hinkkaa rutikuivaa lasia edes takasin.
     
  5. onneton

    onneton Gearhead

    joo omassa capricessa 91 semmonen vika pyyhkijöissä, että välillä käytön jälkeen pyyhkijät jäävät lasin alareunaan nyppimään pientä liikettä.hetken aikaa toi nypyttäminen kestää sitten loppuu.ilmeisesti joku ratas/piirikortti sekoilee välillä,pelko on kyllä hanurissa aina sateella että joko loppuu koko toiminta.kaikki toiminnat kyllä pelaa muuten vilkkuviiksestä kun vääntelee mutta aina kun ne jää nypyttään niin tulee mieleen että kohta savu nousee jostain.onkos tämmöstä ilmennyt kellään? :mad:
     
  6. Latva jr

    Latva jr Gearhead

    Mulla teki semmosta että ei ollut tihkua ollenkaan sekä ns. kertapyyhkäisy ei toiminut enää "liipaisemalla" vaan että monitoimiviiksen pään tuli olla kierrettynä niin kauan että pyyhkijät nousivat varsinaisesti pyyhkimään. liipaisu nosti ne vain lasille, mutta painuivat saman tien takaisin.

    Uteliaana sieluna naarasin josko olis sillon ebayssä myyty pyyhkijän moottoria kaikkine kilkkeineen mutta kun selvis että pelkästä moottorista pyynnit olivat reilua $300 kiinnostus lopahti.

    Sitten avattiin moottorin päästä se koppa ja juotettiin piirilevyyn hieman tinaa haljenneiden tilalle. Aikaa meni tosissaan sen timman verran ja tinaa 15cm. Sittemmin toimineet moitteetta.
     
  7. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    mä kokeilin toista moottoria ,mutta ei auttanu eli vika taitaa olla viiksessä
     
  8. oldsmobile_83

    oldsmobile_83 3rd gear

    noniin
    tuli tossa tutkittua vähä pyyhkijöitä :mad: on muuten kivää vesisateessa rempata

    no jouduin tinailemaan pari piuhaa piirikorttiin ja ruilautin vähän
    contat cleaner:riä
    no nyt sentään pyyhkijät pellaa
    mutta
    ei taho pysähtyä ennen kun ottaa virrat pois, eikä taho sittenkään vielä antautua ,mutta kun runkkaa siinä hetken sitä virtalukkoa niin loppuu pyyhkiminen
    joskus toimi normaalisti ,mutta sitten taas ei

    luulen että vika on siinä "asennon tunnistimessa" mikä pyörii ja naksuu mitä sille osasi tehä?
     
  9. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Nämä Capricen pyykijät ovat vitsi. Tosin huono sellainen, ei naurata. Vaihdoin tuossa muka paremman moottorin. Ensinnäkin sen asennus on yhtä helkattia, aika kelju laittaa niitä pultteja takas paikoilleen.

    No, nyt pissapoika pelaa. Muuten ei, jurisee vaan päälle laittaessa.
    Pitäää joskus tutkailla lisää.

    Onkohan nää Lucaksen valmistamia, laatu on suht samaa laatua...
    :poff:
     
  10. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Se naksuva asennontunnistinhan on vain pissapoikaa varten, 99% tuon systeemin ongelmista katoaa kun ottaa sen alkuperäisen pissapoikasysteemin kokonaan pois käytöstä ja kytkee normaalin tarvikepumpun suoraan monitoimiviiksen kytkimeltä. Se päälle jääminenkin johtuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä siitä, että asennontunnistin ei pyöri ja systeemi luulee että pissapoika on vielä päällä.
     
  11. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Kyseessä ei ole Caprice, vaan '81 Chevy pickup. Samaa oiretta kuin suurimmalla osalla edellisistä kirjoittajista (pyyhkijät ei pysähdy ja pissapoika vaan naksahtaa).

    Edellinen omistaja oli ohittanut originaalit systeemit, eli pyyhkijöille oma kytkin ja pissapojalle oma kytkin sekä erillinen pumppu. Ei siinä mitään, niin oisin tehnyt ehkä itsekin. No, tehdäkseni ajamisen mahdollisimman yksinkertaiseksi ja hävittääkseni kourallisen kytkimiä, vipuja ja painonappeja kojelaudasta otin ensitekijöiksi tuon kojelaudasta löytyvän kytkinhimmelin irti ja levälleen. Piirilevyltä löytyi yksi juotoskatkos, joka näytti selkeästi palaneelta, eikä esim. tuotantolinjalla katkaistulta. Siihen hyppylanka, optimistisena purin ylimääräiset johdot ja kytkimet kotterosta pois ja tökkäsin purkin takas paikoilleen ja virrat päälle. Hymy hyytyi hyvin pian, kun vipua vatkaamalla ei pyyhkijät pysähtyneetkään ja pissapoikaa käyttäessä ainoastaan naksahti.

    Noh, nähtävästi en vielä suurta virhettä ole tehnyt vaikka tuon juotoskatkoksen korjasin, nyt tarttee sit enää purkaa tuo tulipellistä löytyvä hökötys ja kurkistaa josko sille ois jotain tehtävissä.

    No, ei mulla nyt tainnut ollakaan mitään varsinaista kysymystä, tutkin tuota asentotunnistinhommaa ja kyselen sitten jos ei tule tolkkua.
     
  12. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Juu jaa, ei tullut hullua hurskaammaksi. Taitaa olla vanhempaa kaliiberia tuo pikapin moottoripaketti. Ei tarvinnut paljoa ruuveja aukoa, kun niitä ei ollut. Liekö tuo on vaan suosiolla uus tilattava ja katsottava kun pyyhkijät vaan pyyhkii. Niinhän siinä käy kuitennii :poff:
     
  13. Rollonpoika

    Rollonpoika 1st gear

    hahaa, on kyllä niin tutun kuuloset kettuilut kun omissa, Astro ja Caprice teki kaikki samat metkut. :D
    Capriceen laitoin uuden moottorikin mutta oli siinäkin hiukka ongelmia saada se hilavitkutin oikeeseen asentoon. mutt rupes toimiin. Astrossa samaa, iteksiin päälle ja tottakai kuivalla kelillä, sateella toimi millon ja miten sattuu. Tänäpäivänäkään ei mitään hajua mikä ton tekee, viikset ja kaikki vaihdeltiin eikä aina auttanut. Jotain mustaa magiaa nuo tarvii perkule, niin on henkimaaliman hommia.
    Hilpeä tyyppivika Gm:ltä... Vaimokin purki sanavarastoaan useemman kerran tienpäältä. Koeta siinä sitten puhua jenkkiautoilun mukavuuksista... :D
     
  14. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Sotken nyt tätä Caprice-ketjua vielä vähän tuolla pikappimurheella.

    Eilen tuli uus moottorisysteemi, tänään askartelin paikoilleen. Ette muuten arvaa. Pyyhkijät vaan rullaa ja rullaa. Pissapoika sen sijaan herkes kyllä pumppailemaan.

    Hetken raavin päätäni ja aattelin, että josko se korjattu juotoskatkos häiritsisi. Sivareilla hyppylanka poikki ja testi. Sama homma. Sen sijaan pissapoika pimeni, joten sai juotella uuden hyppylangan.

    Aikani mittailin jännitteitä liittimiltä saamatta sen kummempaa tolkkua juurikaan mihinkään. Sit mittailin pyyhkijän nopeusvalitsinmurkulaa aikani ja havaitsin, että pari nastaa on sekä "nolla" että "ykkös"-asennoissa yhdessä. No, purkki auki, liuskat edelleen ok, kokeilin juotella vähän lisää muovia yhteen kohti, ettei pääsis ottamaan kontaktia, mutta ei toiminut. Joko en osannut tai vika johtui jostain muusta.

    Loppujen lopuks laitoin liittimen yhteen kontaktiin sähköteippiä. Ei pyyhi enää yksikseen. Ainoa miinuspuoli, että nyt on kaks "nolla"asentoa ennen kuin lähtee pyyhkimään. Samoin pissapoika ei toimi ellei ole pyyhkijät päällä. Noh, mutta välttää toistaiseksi. Pitää joskus hommata uus vipuhässäkkä kunhan alkaa häiritsemään.
     
  15. apa84

    apa84 1st gear

    Mikä on ku capricen pyyhkiät rullaa vaan noin 5cm eestaas alalaidassa?
     
  16. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Se vanha ja tylsä vastaus, maavika suhtkoht todennäköisesti. Myös kojelaudan takaiset maadoitukset vaikuttaa pyyhkimien toimintaan. Jos ei kaikkien maadoituksien läpikäynti auta niin sitten saattaa olla kortissa hämminkiä pyyhkijän moottorilla.
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mulla taas on se liitin rikki jossa kolme piuhaa rivissä. Aattelin vetää apikot tilalle mutta mitä se vastus tekee siinä sen ylimmäisen ja keskimäisen piuhan välillä?

    Voiko jättää pois vai palaako ilman sitä joku?
     

Kerro tästä muillekin!