Caprisen automaattilaatikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Lellu8188, 9.4.2017.

  1. Lellu8188

    Lellu8188 1st gear

    Meillä on caprise vm -89 sedanina, 5 litrasella V8.

    Auto seisoi pari kuukautta pihassa jossa on pieni mäki niin nokka alaspäin. Nyt kun yritin ottaa autoa käyttöön niin vaihdekeppi tuntui tosi jähmeeltä. Laitoin R vaihteen, meni vähän matkaa taaksepäin kunnes auto nytkähti ja vaikka kaasua paino niin ei tapahtunut mitään ihan niinkuin vaihde olisi ollut N:llä mutta R:llä oli että vaihde ei hypännyt. Laitoin takaisin P:lle ja yritin taas R:lle taas sama juttu vähän matkaa taaksepäin ja sit ei vastannu kaasuun. D vaihde toimi normaalisti.

    Osaatteko sanoa mistä tämä johtuisi?

    Kuitenkin vaihdelaatikko toimi täysin kun auton siihen jätin. Voiko olla että vaihdelaatikko oli kylmä? kun en tyhjäkäyttänyt kovin kauaa.

    Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen ja kiitos kaikille jotka osaavat vastata :)
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Lisää öljyä. Mun aivan loppu olevasta toosasta tietää koska lisätä ku R alkaa häipyä ekana.
    Vuotaa ku seula. On tämän kesän listalla asia, nyt vaan tyydyn lisäämään halvinta atf:ää mitä käsiini saan..
     
    KajS tykkää tästä.
  3. KajS

    KajS Gearhead

    Edellä tuli varmaan paras neuvo. Jos sulla ois Torqueflite, siis Chrysler Corporationin automatti, oisin suositellut mopar-ellien ja -jamppojen aamusulkeisia: Ensin keppi N:lle, kuunes käy kunnolla ja turvavyö on kiinni, sitten vasta ajovaihde sisään. Mutta kun D:llä toimii, niin tässä ei auta kun oikeet tietäjät jossei lisäöljy riitä.
     

Kerro tästä muillekin!