Carter afb ei tyhjäkäyntiä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 370, 29.8.2011.

  1. 370

    370 Gearhead

    -64 Pontiac 421:stä kotoisin oleva Carter sovitettuna 370 moottoriin ei toimi tyhjäkäynnillä. Sähköllä pelaava b-pumppu ja paineet oikeat. Huoltosarja laitettu, kaasari putsattu, ei imuvuotoja. Kone täysin kunnostettu, ennen remonttia kaasari pelasi kuten pitää.
    Nyt 1200 rpm ja siitä ylöspäin toimii hienosti, mutta kun putoaa tyhjäkäyntipiirin puolelle, niin sammuu. Sytkä (Pertronix) suunnilleen kohdillaan.
    Ilmamäärän tai seoksien säätely ei auta asiaan. Bensan pinnat säädin katalookin antamaan mittaan. Olisiko pitänyt jättää kohot rauhaan?
     
  2. BigBlock-V8

    BigBlock-V8 3rd gear

    Ei pitäis kohojen vaikuttaa tyhjäkäynnin häviämiseen. Perus nyrkkisääntönä noihin vois pitää, että kun heität kaasarin kannen kohoineen väärinpäin pöydälle ja puhallat bensalinjaan, pitäis ruveta ilma kulkemaan läpi, kun kohon yläreuna (eli tässätilanteessa alareuna) on vaakatasossa ja yhdensuuntainen kannen tasopintaan nähden. Tästä voi sitten ruveta hienosäätämään. (olikohan riittävän hankalasti selitetty...)

    Jos oot remppasarjan laittanut ja sieltä uudet kumipäiset neulat, tulee myös kohot säätää oikealle korkeudelle. Pinnat muuttuu melkein poikkeuksetta.

    Mä ottaisin heti pikku käyttämisen jälkee kaasarin kannen auki, ilman kaasuttimen irroittamista, niin näät heti, että miten kammioissa on tavataa.

    Ensimmäisenä mulle tulis kuitenki mieleen, että voisko olla seosruuvien alle joutunut nöyhtää remppaamisen yhteydessä?

    Ja miten kaasutin on pesty rempatessa? Ultraääni pesuri kunnon pesuaineilla on aika lyömätön kaikkien kanavien puhdistusta ajatellen. kulkeeko ilma jokapuolelta läpi moitteetta kun paineilma pistoolilla puhaltelee?
     
  3. MotorFreak

    MotorFreak 1st gear

    Tulviiko kaasari? Valuuko boostereista bensaa kun käyttää pumppua?

    Tosin saa tulvia aika paljon, ettei jaksa ollenkaan käydä tyhjää ja kone sammuu. Kuulostaa jotenkin siltä ettei tyhjäkäyntipiiristä tulis bensaa.
     
  4. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Tyhjäkäyntipiirin tukkeutumiseen minäkin taalani laittaisin.
     

Kerro tästä muillekin!