Centerforce-kytkin ääntää?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja T.U.P, 17.7.2013.

 1. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Ikävä rallatus/rahina kuuluu vain jos kytkin on painettuna pohjaan. Ei vaikutusta onko vaihteisto vapaalla tai jokin vaihde kytkettynä.
  Ääni loppuu heti kun kytkimen päästää ylös. Ääni ei ole tasainen rallatus vaan tulee satunnaisesti ja voi mennä tovikin ennen kuin ääni taas palaa. Aivan kuin kytkinkopassa pyörisi jotain romua...
  Oma arvio olisi vahvasti kytkinkäpälä/painelaakeri? Kykin kyllä pelaa normaalisti ja toimii hyvin.
  Auto gen 1 camaro ja vaihteisto muncie 4-lovinen manuaali. Kytkin vivustolla.
   
 2. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Ota koppa auki ja katso mitä siellä pyörii.
  Ilmeisesti alta ei saa sitä luukkua auki ja tarkistettua asiaa?
  Painelaakeria itse veikkaisin.
  Tuskin mitään irti on jos kytkin ylhäällä ei äännä.
   
 3. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Voi olla ettei mitään vikaa. Mulla oli sama kombinaatio joskus 80 -luvulla ja siinä asetelmassa oli sellaiset rullat jotka kiilautuivat keskipakovoiman (centerforce) avulla ulospäin ja lisäsivät puristusta. Eli asetelmaa käsissä käännellessä tuntui että muttereita jossain välissä.
  Vai tekeekö mun muisti tepposet?
   
 4. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Googlekin tarjoo samaa... epämääräiset äänet kuuluu "asiaan"... Viime kesänä kuului satunnaisia kilahduksia joskus kytkinpainettaessa, mutta tälle kesää äänet tuli enempi jokapäiväiseksi.
   
 5. jus57

  jus57 Gearhead

  Mitenkäs vanha/paljon ajettu painelaakeri?
  Itsellä sama laatikko ja kytkin ollut jo pitkääään ,ei vielä ainakaan tuollaista kuulunut.
   
 6. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Kytkin on uusi, mutta ei tietoa onko painelaakeri uusittu samalla kertaa vai ei. Painelaakeria minäkin epäilin, mutta ääni ei ole jatkuva ja tuntuu häipyvän kun kierroksia nostaa kytkin pohjassa.
  Kytkin käpälän aukosta kokeilin paineasetelmassa olevia "painoja" ja kovin herkästi liikkuivat.
   
 7. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  ne painot tykkää välillä pitää ääniä, ei mitään vaarallista.
   
 8. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Otin laatikon tänään irti...Painelaakeri irti ja ihmettelemään. Laakeria pyörittelin jopa sorvissa kovilla kierroksilla ja vaikuttaa kyllä äänettömältä/ehjältä?! Asetelmassa ei myöskään näkyviä vaurioita. Ainoastaan ne painot asetelmassa painelaakerin ympärillä helisevät ihan sormin... Joka tapauksessa kasaan uudella painelaakerilla, mutta vaikuttais että vika ei ole siinä.
  Perjantain cruising-reissun aikana/jälkeen ääni tuli joka kytkimen painalluksella ja on todella voimakas. ei mikään painelaakerin pieni rahina vaan kuin jotain leikkaantuisi justiinsa kiinni. :D
   
 9. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Irroitin kytkinkäpälän ja huomasin siinä painelaakerinkohdalla laahausjälkeä. Vertasin sitä painelaakeriin jossa se kulma oli epätavallisen terävä. Painelaakerissa oli kahdessa kohtaa "kuopat" missä käpälä on maannut laakeria vasten. Miksi kohtia oli kaksi? Olisiko laakeri sittenkin jumittanut aika ajoin ja pyörähtänyt käpälänhaarukassa? Kuulunut ääni kyllä sopisi laakerin sisäcoolin pyörähtämiseen kytkimenkäpälän sisällä... Haen huomenna uuden painelaakerin partsista ja niputan sen verran että saan laatikon kiinni ja kokeiltua häypyikö ääni.
   
 10. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Vika oli kuin olikin painelaakerissa. Hain aamulla uuden ja uusi oli selkeesti tiukempi kuin vanha. Rojut kasaan ja avot ei mitään rallatteluja ja vikinöitä.
   
 11. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Mistä tuommoiseen saa sen "keskitystyökalun" sekä uuden painelaakerin? Mopar 23spline ja siis centerforce dual friction kytkin.
   
 12. 4spdBcuda

  4spdBcuda 3rd gear

  Vaikka multa = )
   
 13. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Laitettu viestii somessa--->
   

Kerro tästä muillekin!