Chevrolet Alero

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja automaatti, 26.8.2004.

  1. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Nostetaas vanhaa ketjua ylös. Tänään kävin tuollaista koeajamassa ja ihan ok peliltä tuntui pienine puutteineen. Voisiko joku jolla olisi -99 vuoden autolehtiä, postata tänne paljonko tuo on uutena maksanut?
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Oli se aika tyyris? Muistelen hinnan olleen jotain 190 000 mk tms. tyypilliseen Metro-tyyliin, riippuen koneesta ja varustelusta. Entinen vuokraisäntä osti tuommoisen juuri 1999.

    Tosin saman kai joutui kypsymään silloin peremmin varustellusta Passatista tai Mazda 626:sesta yms..
     
  3. jus57

    jus57 Gearhead

    Kaivoin emännän Aleron paperit esille ja sieltä löytyi Metro-auton aikoinaan 02.10.00 tekemä hinnasto jossa hinnat mallit 2,4 alk 35 184,91 ja kallein v6 3,4L. 42 534,73€ joka löytyy meiltä, näköjään lisättynä alustasarjalla jalopuulla ja 17" vanteilla+talvirenkailla
    kokonais edullisesti 46 251.68 :D
    Pikkusen on näköjään hinta tipahtanut.Mut kuitenkin emäntä kielsi myymästä! kuulemma paras laite mikä sillä on ollut.....
    Vielä löytyi rintajoupin vanha ilmo samasta autosta 7.3.01 hinta enää 41878,79€ jo 5000km ajettuna.
     
  4. tornipöllö

    tornipöllö 1st gear

    Alero ja lohkolämmittimen johdon liitos

    Kysäsenpä täällä, kun nyt ensimmäiseen yhteiseen talveemme on ilmaantunut ensimmäinen huoli...
    Armas kulkupelini, ehkä paras tapaamani sellainen, on Alero vm'99.
    Lohkolämmittimen johto (tolpasta puskuriin) puuttuu, eikä taidakaan olla aivan helppo löytää. Läpässä auton keulilla lukee DEFA, vaan kuulemma Suomesta ei tuommoisella päällä varustettua johtoa saa. Tässä liikkeessä tuntui kyllä amerikkalaiset olevan täysin vieras ja hullu kulkine, eli saiskohan U.S. Partsista tmv? Piuhan pää on vihreää defan johtoa aavistuksen pienempi ja pyöreämpi eikä ainakaan Calix. Millaisia johtoja muiden Alerot käyttää? Pitääkö koko kaapeli vaihtaa konehuoneesta saakka?
    Mulla ei ole sen tarkempia tietoja omasta Alerostani, kuin entiset omistajat, joten onkohan auto piuhassa ollutkaan... Käyntiin lähtee kuin unelma, vaan huomaa sen sitten kulutuksessakin, kun päivittäin ajelee.

    Jarruttaessa on talvirenkaanvaihdon jälkeen alkanut kuulua (etu)renkaan pyörimisen tahdissa ronksuttava ääni, jota on yllättävän vaikea paikallistaa. Oonko siis jarrutellut turhan köykäsesti (en ihan usko), vai onko jarruissa jotain ylimääräistä tai rikkinäistä? Renkaassa ei kumminkaan tunnu rajustikaan rytkytellessä minkäännäköstä sivuttaishuljuntaa, eli kiinni on mutta entä laakerit? Eikös niidenkin rikkoutuminen aiheuta jonkunnäköistä välystä?

    Kanssani viisasta luupäätä yhteen lyö noiden vanhempien jenkkien askartelija, mutta jos ei "tavisautoilijan" varaosafirma ymmärrä Oldsmobilea, niin ei kyllä harrastejenkkeilijäkään aina näitä 90-00 -lukuisia sukulaisia.. :odroll:
     
  5. jus57

    jus57 Gearhead

    Re: Alero ja lohkolämmittimen johdon liitos

    Ymmärtääkseni jos läpässä lukee defa niin pitäisi kyllä löytyä ihan standardi letku.Vaihda kauppaa.....meillä ainakin käy ihan stanu kaapeli.

    Etupyörän laakerit on näiden heikko kohta,siihen saa korjaus sarjan tosin ei ihan halpa kun tulee vähän isompana pakettina. Asiasta on täälläkin juttua jos jaksat etsiä...
     
  6. 63impala

    63impala 1st gear

    Rohina etupyörän suunnasta ei todennäköisesti viittaa laakeriin, jos absivalo ei pala. Oon kahden vuoden aikana vaihtanut kolme pyöränlaakeria rouvan aleroon, ja kaikki oireilivat ensin ABS-valon kautta. Jarrulevyt noissa on kulutustavaraa, tsekkaa se osasto. Ja talvirenkaat jollottaa heppoisen äänieristeen läpi melko selvästi.
    -M-
     
  7. jus57

    jus57 Gearhead

    Niin ja yks kolina/rohina oli etujarrupalojen säätö.eli paloissa olevat kiinnike raudat? piti kääntää tiukemmalle ni kolina rauhottui.
     
  8. tornipöllö

    tornipöllö 1st gear

    Talvirenkaan jollotus ei taida olla nyt kyseessä, vaikka sekin kieltämättä hyvin kuuluu. Niin selkeesti liittyy tohon jarrutteluun, että niistä kyl lähtisin vikaa etsimään, absivalokaan ei pala. Täytyypi tsekata mitä jarruista löytyy... Kiva kuulla, ettei nyt ihan ekana laakerit sentään olis menny :)

    Kuulin niiltä muun autofirman edustajilta, että tässä olis ilmeisesti joku Kanadan malli (?) tossa lohkolämppärissä, mutta sähköt täsmää, joten pienellä normi-Defajohdon pään viilailulla saatiin sellanen rööriin tarpeeksi pitkälle mahtumaan, lohkokin lämpenee. Huomenna eka aamu lämpösellä koneella, jospas se helpottais hurjaa bensankulutusta. On meinaan melkoonen ero kesäiseen, viisari vilistää silmissä :wink:

    Elämä Aleron kanssa käy siis aina vaan paremmaksi!
    Viime talven ajelin farmari-Avensiksella ja se olikin olemattoman ajonautinnon/talviajo-ominaisuuksien vuoksi turhauttavin talveni ikinä :p ei oo ikävä edes penkinlämmittimiä!!
     
  9. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Voihan perhana. Hävis Alerosta motarivauhdissa ilmeisesti öljynpaineet :( En kerennyt reagoimaan mitenkään. Ensin hiipu tehot yht´äkkiä ja sitten sytty öljynpaine valo. Ent tiä mikä meni, mutta uus kone melko varmasti menee hankintaan. Eli jos sellaista löytyy niin tarjotkaa. Sen verran hyvä laite, että täytyy laittaa takas kuntoon ja pitää ittellä varaautona :)
     
  10. jus57

    jus57 Gearhead

    Toimiiko teillä 3,4 tuolla 95e.llä? Meijän vehe vissiin allerginen ku käynti on sillä mitä sattuu...
     
  11. salpe

    salpe 1st gear

    Minulla toimii ihan normaalista. Auto on tuotu aikoinaan jenkeistä ja siellä edellinen omistaja ajoi 89:llä. Alero 3,4 -02. On vielä Oldsmobilen merkeillä :)
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Oktaavit ilmaistaan eri tavalla jenkit vs eurooppa. Jenkkien 89 on noin 95 euroopassa. Ero tulee testaustavasta RON ja MON välillä ja amerikoissa ilmoitetaan niiden keskiarvo kun euroopassa mennään RON arvolla.
     
  13. salpe

    salpe 1st gear

    OK. Tuota en tiennyt.
     
  14. jus57

    jus57 Gearhead

    Pitänee tarkentaa ,et tyhjäkäynti on mitä sattuu tolla 95.lla kun tankkaa 98 ja laittaa jotain (siis kokeiltu useita merkkejä)
    Suuttimien puhdistus ainetta niin toimii ku junan vessa.
    Voikohan olla kyseessä ns.pikeentyminen eli tuo 95 ei "sulata"tuota paskaa mikä on jossain tankissa?
    Vaihdatin lamdat mutta ei suurta vaikutusta asiaan....ei vikakoodeja.Suutin remppa tehty reilu vuosi sitten
    Ja tosiaan ajossa aivan normaali.
     
  15. salpe

    salpe 1st gear

  16. jus57

    jus57 Gearhead

  17. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Varmaan jo vähän vanha juttu, mutta pikkasta vaille 600tkm alettu 3400SFI Alero toimii vaikka RE85:llä, kun sekaan laittaa n.20% 95E:tä. Just suoritetun reilun 1000 km:n lomareissun keskikulutus em. seoksella 9,5l/100km, yksittäisten tankkausten vaihteluvälin ollessa 8,8-10,0l/100km. Viime keväästä asti keskikulutus sekalaisessa työmatka-ajossa samalla seoksella 11,5l/100km.
     
  18. Markokou....

    Markokou.... 2nd gear

    Moro.Jokos kaikki Alerot on poistunut liikenteestä :O Just emänälle hommasin 1999 3.4l kulkineen.Onkos tietoo että kun imusarjan tiiviste menee,niin meneekö öljyt veden joukkoon? Tähän joskus imusarjan tiiviste vaihdettu ja löysin mustaa paisarin sisä seinistä.Pitää tehdä järjestelmän pesu ja nesteitten vaihto varmuuden vuoksi.
     
  19. jus57

    jus57 Gearhead

    No jostain syystä meiltä vielä löytyy.
    Kyllä sotkee jos imarin tiiviste löysällä.Oletko kokeillut kiristää SISIMMÄT imarin pultit .Ainakin meillä löystyivät sisimmät ihan itsestään...
    Ihan mielenkiinnosta paljon ajettu?
     
  20. Markokou....

    Markokou.... 2nd gear

    288460 ajettu.Pitääkin koittaa niitä pultteja.Alfamerilta tilasin korjausoppaan ja toisaalta forte bio degreaser jäähdyttimen putsaus ainetta,eiköhän noilla akuun pääse :D Löytyy kuitteja paljon tehdyistä huolloista ja niistä näki että tähän on laitettu Dexcool nestettä ja joskus jotain seal tabletteja :eek: Noista en oo hyvää sanaa löytänyt.Siks pesu ja normi punaset zerot sisään.
     

Kerro tästä muillekin!