Chevrolet Astron ilmastointi, onko kunnossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja MadAri, 26.5.2003.

  1. MadAri

    MadAri 1st gear

    Ennen ei ole ilmastointia ollut autossa ja kysyisinkin onko kaikki OK. Eilen ajelin n.20 minuuttia autolla ja ilmastointi oli päällä. Ulkona n.20 astetta lämmintä. Mittasin keskisuuttimista ilmanlämpötilaa AC MAX ja puhaltimen 1-asennolla ilma oli 5,5 asteista ja puhaltimen 3-asennolla 11 asteista. Tuolloin kompressori kävi kokoajan eikä pysähtynyt edes puhaltimen 1-asennolla. Tänään aamulla ennekuin lähdin liikkeelle niin kokeilin ilmastointia niin kompressori kyllä pysähtyi aina silloin tällöin. Voiko jotenkin muuten vielä kotikonstein kokeilla onko kaikki OK.

    Epäilys on että olisi liian vähän kylmäainetta. Joku kertoi että pitäisi tulla n. 5-7 asteista ilmaa kun AC MAX ja puhallin MAX-asennolla, pitääkö paikkaansa? Pitäisikö kompressorin välillä pysähtyä jos ulkona n.20 astetta ja AC Max ja puhallin 3-asennolla?

    T:MadAri

    Ps. Aikaisempia ilmastointiviestejä lueskelin, mutta ei asia oikein selvinnyt.
     
  2. kane

    kane 1st gear

    Jos saat 5.5 asteista niin vaikuttais olevan kaikki ok.
    Mitenhän tuo aineen määrä näkyy... jos alkaa olla täyttö lähellä=> pitää kompuraa pitempään päällä vai käyttää tiheämpää päällä/pois??
    Missä Makke luuraa?? :wink:
     
  3. makke

    makke 1st gear

    Töitä, töitä...

    Autosi ilmastointi on ihan kunnossa. Joskus lämpötila saattaa nousta suuttimessa kun puhalletaa max. tasolla. Johtuu siitä, että hana ei välttämättä sulje kokonaan lämpimän jäähdytysnesteen kulkua. (säädä vivusto jos mahdollista) Tai sitten suutinläpissä on ohivuotoa ja vaativat hienosäätöä.
     
  4. kane

    kane 1st gear

    Heh...ok. Mites oireilee aineen vähyys??
     
  5. MadAri

    MadAri 1st gear

    Kiitokset nopeille ja asiallisille vastauksille. Oikein mukavaa kun laitteet toimii.

    t:MadAri
     
  6. makke

    makke 1st gear

    Periaattessa samalla tavalla, mutta kun tässä nimenomaisessa tapauksessa puhaltimen 1-tasolla päästiin toleranssialueelle, niin silloin kylmäaineen määrä on oikea.
    Koska puhallintehon nosto ei suoranaisesti vaikuta millään lailla itse ilmastoinnin tuottamaan kylmän määrään, niin silloin on loogista, että lämmintä ilmaa pääsee ohivuotamaan jäähdytetyn sekaan.
    Tämä on asia jonka olen unohtanut mainita aikaisemmissa ohjeissani.
     
  7. makke

    makke 1st gear

    Jep, ja pidäkkin ne kunnossa! Siis käytä ilmastointia vähintään kerran kuussa ympäri vuoden, talvellakin. Mieluusti vaikka viikottain, niin O-renkaat ei kuivu ja kompurakin saa voitelua.
    Ja syytä on muistaa, että Suomen olosuhteissa jäähdyttävää ominaisuutta tärkeämpi ominaisuus ilmastoinnissa on kosteudenpoisto.
    Heti kun lasit huurtuu oli kabiinin lämpötila mikä tahansa, niin kannattaa laittaa AC päälle ja antaa sen poistaa kosteus laseista ja muualtakin auton sisätilasta.

    Ja jos ei ole automaatti-ilmastointi, niin viileällä kelillä sit lämmintä sekaan säätimestä ja antaa sen ilmastoinnin touhuta taustalla sen höyryn poistamiseksi. Ei palella kannata sentään kun ei se ole tarpeen.

    _________________
    autoharrastusta...
    http://www.makkesgarage.com

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: makke 2003-05-26 13:02 ]</font>
     
  8. KajS

    KajS Gearhead

    makke kirjoitti:

    "Heti kun lasit huurtuu oli kabiinin lämpötila mikä tahansa, niin kannattaa laittaa AC päälle ja antaa sen poistaa kosteus laseista ja muualtakin auton sisätilasta."

    Tuo on kiva ominaisuus; nyt kun ilmastoisti taas toimii, näkee sadekelillä varsin hyvin ulos vaikka autossa on 3+3 otusta (kolme maalaista ja kolme koiraa).

    dodge on paras koira-auto, mikä mulla on ollut.
     
  9. MadAri

    MadAri 1st gear

    Kiitokset edelleen vastauksille. Juu yritetään pitää edelleenkin kunnossa tuo ilmastointi. Viime talvenakin aina välillä pyöritellä sitä, Ongelma vaan kun ei ole lämmintä paikkaa. No onneksi kaupoista löytyy lämpimiä parkkihalleja.

    Juu tuo kuivaus on ihan hyvä ominaisuus. Käsittääkseni laittaa ilmastoinnin automaattisesti päälle jos puhallus on tuulilasille.

    T:MadAri
     

Kerro tästä muillekin!