Chevy 4.3 Tbi...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Chopperi, 21.4.2019.

  1. Chopperi

    Chopperi 1st gear

    Mikähän mahtaa letukkaa vaivata,kun ei tykkää käydä kunnolla.Kävi vahingossa vapaalla ja vauhti oli about 60-80.Eli vähän kiekasi.Sen jälkeen rupesi käyntiongelmat.Ajotusta kun katoin,niin aika reilusti oli aikasella.Mikähän mahtaa siirtää ajotusta??
     
  2. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Katoit ajoituksen säätöpiuha irti? Jos se on kiinni niin näyttää ihan mitä sattuu...
     
  3. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Jakoketju hypännyt.
     
  4. Rytari

    Rytari Gearhead

    Miten huonosti se käy.. vois olla alipainevuotokin yhtenä
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Kurkkaappa että map-anturilla on letkut kunnolla paikallaan.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Starttaako hyvin?
     
  7. Chopperi

    Chopperi 1st gear

    Otin ko. piuhan irti,mutta ei mitään vaikutusta.Tyhjäkäynti on ookoo ja konehuoneesta kun antaa jenkaa,niin kiertää kyllä.Vaihteen kun heittää päälle,niin käy tosi huonosti ja ajaessa pätkii/niinkun ei kävis kaikilla.Vaikuttais siltä,että kuskinpuolen pytyt pätkii....
     
  8. Hai

    Hai Double Gearhead

    Millä/miten tämä todettiin?
     
  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Varmaan kannattaisi kurkata se jakajan kansi ja pyörijä, uusia ne jos vähänkin epäilyttää ja tarkastaa tulpan johdot ja tulpat, tarvittaessa uusia nekin.
    Samalla näkyy miltä se jakaja näyttää sisältä...itse tykkään sipaista sakaralevyyn sormella WD-40:sta aina kun jakaja auki, niin suojaa sitä ruostumiselta edes hetken...

    Vikakoodit kannattaa tsekata ja kirjata ylös, sitten akkukaapeli irti muutamaksi minuutiksi, niin se nollaa ECM:n ja sinne tallentuneet vikakoodit...siellä on myös itse aiheutettuja vikoja jos antureiden johtoja revitty irti ja kyseinen anturi on myös pois pelistä.

    Koskaan ymmärtänyt miksi niitä johtoja pitää repiä irti ?

    Nollauksen jälkeen ECM aloittaa ainakin puhtaalta pöydältä ja jos sytkäpuoli kunnossa, bensaa tulee, niin saattaa vaikka alkaa toimiakin.
     
  10. Chopperi

    Chopperi 1st gear

    Jakaja ja piuhat on ihan bueno ja tulpatkin on vaihdettu...Mikä toi map-anturi on???Ja palttiarallaa missä???
     
  11. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    En tiedä mikä auto on kyseessä, mutta siinähän se ruiskun vieressä yleensä on, voi olla muuallakin riippuen autosta, musta tikkuaskin kokoinen rasia, siihen tulee alipaineletku/putki ja vihreä sähköpistoke kun kyseessä 1 bar map.

    MAP on kuvassa keskellä, ruiskun takaa tulee nylon putki tuoden alipaineen ja vihreä sähköpistoke on hyvä tunnusmerkki...
    [​IMG]
    TPS eli kaasuläppätunnistin on suoraan MAP:n kohdalla Throttlebodyn kyljessä, läppäakselin päässä ja IAC on taas vihreän MAP:n sähköpistokkeen takana, se säätää tyhjäkäynnin...

    Tuolta kannattaa katsella lisää, suomeksi ja selkeät kuvat...samat osat on käytännössä kaikissa 4.3 - 7.4 L.

    http://www.handen.us/caprice/first.html
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sitähän ei näissä kyselyissä koskaan kannata mainita. Lisää ainakin viestien määrää ja turhaa höpinää.
     
    Karpov ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  13. Chopperi

    Chopperi 1st gear

    Noniin...nyt on taas letukka asiaa.
    Ongelma ei ole ratkennut.Aiemmi tässä joku kyselikin,etttä millä ongelma on todennettu.Stropolla kokeiltiin ja näytti,että välillä ei kipuna liikkunu.Sitten kokeiltiin naapurin letukkaan joka on kunnossa,niin näytti kipuna liikkuvan.Oliskohan vika sittenkin jakajassa????
     
  14. Chopperi

    Chopperi 1st gear

    Niin ja autohan on Chevi picup 4.3 Tbi.
     
  15. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Näyttikö strobo joka pytyssä että virta katoaa? Mulla teki paskat tulpat joskus niin, ettei strobo näkynyt 1 pytyssä, muissa näky joten vaihdoin tulppia että sain sytkän säädettyä, toki tulpat meni sit sen jälkeen vaihtoon. Auto kävi eikä kuulostanut että pyttyjä puuttuis. Meinaten että varmistaa sen ennen kuin keskittyy vain siihen, huono käynti voi johtua muustakin.
     

Kerro tästä muillekin!